حسین هاشمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با اشاره به کاهش ذخایر و فرآوردههای خونی در استان اظهار کرد: فرایند اهدای خون باید بهصورت مداوم و مستمر صورت گیرد تا ذخایر خونی استان شرایط ایدهآل خود را حفظ کند، بهطور طبیعی مقدار ذخایر خونی هفت روز است که اکنون این مقدار در استان به مدت ۵.۶ روز کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: تأمین نیاز خونی بیماران تالاسمی، هموفیلی و انجام عملهای زیبایی سبب افزایش مصرف فرآوردههای خونی از جمله پلاکت و پکسل شده است.
مدیرکل انتقال خون چهارمحالوبختیاری خاطرنشان کرد: در هفته اخیر مقدار ذخایر خونی ۵.۱ روز بود که از طریق اطلاعرسانی در فراخوانها و رسانهها، این مقدار به ۵.۶ روز رسیده است، از اهداکنندگان خون، ۹۶ درصد را آقایان و چهار درصد را خانمها به خود اختصاص میدهند.
هاشمی با اشاره به رواج باورهای غلطی از جمله اینکه اهدای خون سبب کمخونی افراد میشود، تصریح کرد: ابتدا از افراد آزمایش خون گرفته میشود، سپس در صورت کمخونی فرد، قرص آهن نیز به افراد داده میشود و از اهدای خون فرد جلوگیری میشود.
وی اضافه کرد: مردان هر سه ماه یکبار و زنان هر چهار ماه یکبار، میتوانند با مراجعه به مراکز اهدای خون استان به صورت دورهای اقدام به اهدای خون کنند و با انجام این عمل نیک، ناجی جان بسیاری از بیماران باشند.
مدیرکل انتقال خون چهارمحالوبختیاری گفت: مراکز اهدای خون در شهرکرد، بروجن، فارسان و شهرستان بن در ساعات کاری خود فعال و آماده خدمترسانی به مردم نوعدوست استان هستند.
نظر شما