افزایش ۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی صنایع تا تابستان سال آینده

نیروگاه‌های خورشیدی به‌عنوان منبعی پاک، پایدار و مقرون‌به‌صرفه، انقلابی در دنیای برق‌رسانی به صنایع و کارخانه‌ها ایجاد می‌کنند و ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی صنایع در کشور در حال حاضر ۳۰ مگاوات است که این میزان تا تابستان آینده به ۱۵۰ مگاوات افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در دنیایی که به‌طور فزاینده‌ای به‌دنبال راه‌حل‌های پایدار برای چالش‌های انرژی خود است، صنایع و کارخانه‌ها در خط مقدم گذار به سمت منابع انرژی تجدیدپذیر قرار دارند. در میان این منابع، انرژی خورشیدی به‌دلیل فراوانی، پاکی و پایداری، به‌عنوان گزینه‌ای پیشرو در حال ظهور است. نیروگاه‌های خورشیدی صنعتی با استفاده از پنل‌های فتوولتائیک، نور خورشید را به‌طور مستقیم به برق تبدیل می‌کنند و انقلابی در نحوه تأمین انرژی صنایع را رقم می‌زنند.

یکی از بارزترین مزایای استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در صنایع، کاهش چشمگیر هزینه‌های مربوط به برق است. با توجه به افزایش روزافزون قیمت حامل‌های انرژی، به‌کارگیری منابع جایگزین همچون انرژی خورشیدی می‌تواند به‌طور قابل توجهی در هزینه‌های عملیاتی صنایع صرفه‌جویی کند. برق تولیدی توسط پنل‌های خورشیدی به‌طور کامل رایگان است و پس از نصب و راه‌اندازی اولیه سیستم، در عمل هیچ هزینه جانبی دیگری به آن تعلق نمی‌گیرد. این موضوع به‌ویژه برای صنایعی که مصرف برق بالایی دارند، همچون کارخانه‌جات فولاد، سیمان، نساجی و می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

سید زمان حسینی، مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع معدنی توانیر، ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی صنایع را در حال حاضر ۳۰ مگاوات اعلام و اظهار کرد: این میزان تا تابستان آینده به ۱۵۰ مگاوات افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۰۳ مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ وارد مدار شده که در بخش گازی شامل واحد ۲ فولاد مبارکه به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات، واحد یک گل‌گهر سیرجان به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات، واحد یک چادرملو (اردکان) به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و نیروگاه خورشیدی شرکت ملی مس (بن یکه و خاتون آباد) به ظرفیت ۳۰ مگاوات است.

افزایش ۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی صنایع تا تابستان سال آینده

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع معدنی تصریح کرد: تا اوج بار سال آینده در مجموع ۱۱۶۳ مگاوات نیروگاه جدید از سوی صنایع انرژی‌بر کشور به مدار می‌آید که از این میزان ۱۲۰ مگاوات به نیروگاه خورشیدی اختصاص دارد که توسط فولاد مبارکه با ۲۲ درصد پیشرفت در کوهپایه در حال ساخت است.

حسینی مجموع نیروگاه‌های برنامه‌ریزی شده صنایع برای اتصال به شبکه از سال ۱۴۰۱ تا انتهای سال ۱۴۰۵ را ۵ هزار و ۱۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: چهار هزار و ۱۷۰ مگاوات از این مقدار حرارتی و ۹۳۰ مگاوات خورشیدی خواهد بود.

وی با اشاره به صدور ۱۸ هزار مگاوات موافقتنامه اصولی احداث نیروگاه‌های صنایع تاکنون، مجموع ظرفیت‌های در حال اجرا و احداث شده این بخش را شش هزار و ۴۲۹ مگاوات ذکر کرد که از این میزان ۱۵۸۲ مگاوات در حال بهره‌برداری است و با به مدار آمدن ۱۱۶۳ مگاوات واحد جدید، این میزان تا تابستان آینده به ۲۷۴۵ مگاوات می‌رسد.

به گزارش ایمنا، نیروگاه‌های خورشیدی به‌عنوان منبعی پاک، پایدار و مقرون به صرفه، انقلابی در دنیای برق‌رسانی به صنایع و کارخانه‌ها ایجاد می‌کنند. با استفاده از این فناوری نوین، می‌توان به سوی آینده‌ای روشن‌تر گام برداشت، آینده‌ای که در آن، صنایع و کارخانه‌ها با اتکا به قدرت بالای خورشید، به تولید و رونق اقتصادی خود ادامه می‌دهند، بدون آنکه به بهای تخریب محیط زیست و به خطر انداختن سلامت انسان، به منابع انرژی فسیلی آلاینده وابسته باشند. استفاده از انرژی خورشیدی، گامی بلند در جهت توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و خلق دنیایی سالم‌تر برای نسل‌های آینده است.

کد خبر 797292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.