تولید بیش از ۲۶۰ تن زعفران در خراسان رضوی تا پایان سال

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به بازدیدهای میدانی از سطح مزارع زعفران استان برای سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۶۴ تا ۲۸۴ تن زعفران تولید شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از جهادکشاورزی استان، محمد میری دیسفانی درباره میزان تولید زعفران در استان تصریح کرد: گیاه زعفران به شدت تحت تأثیر دو شاخص اقلیمی، دما و بارندگی، است و از این جهت، سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، سال زراعی مناسبی نبود؛ چراکه به‌دلیل تغییرات شدید اقلیمی و دمایی، این گیاه فرصت مناسبی برای رشد و ذخیره‌سازی مواد غذایی را نداشت و در نهایت منجر به خسارت و کاهش شدید عملکرد محصول شد.

وی افزود: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، شرایط تقریباً بهتری را از نظر میزان بارندگی درمقایسه با سال قبل تجربه کردیم؛ به‌طوری‌که متوسط میزان بارندگی به ۱۸۰ میلیمتر رسید ولی همچنان میزان بارندگی استان نسبت به دوره بلند مدت ۶.۵ درصد منفی است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برداشت زعفران از نیمه مهرماه آغاز می‌شود و تا نیمه آذر نیز در اقلیم‌های معتدل ادامه دارد؛ با توجه به بازدیدهای میدانی از سطح مزارع زعفران استان برای سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۶۴ تا ۲۸۴ تن زعفران تولید شود. البته مشروط به اینکه گرمای بالای تابستان سال جاری و بارندگی و سرمای زودرس در فصل برداشت به محصول آسیب نزند.

به گفته وی، در راستای به‌زراعی و تقویت مزارع زعفران، سازمان جهاد کشاورزی استان طی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ دوره‌ها و کارگاه‌های متنوع آموزشی را در تمامی شهرستان‌هایی که متولی تولید این محصول هستند برگزار کرده است. تغذیه اصولی و متعادل گیاهی زعفران، اصول صحیح مبارزه با عوامل خسارت‌زای گیاهی، شیوه‌های صحیح آبیاری مزارع زعفران باهدف افزایش راندمان آبیاری، اصول صحیح کاشت زعفران، آشنایی با شیوه‌های اصولی و بهداشتی برداشت و فراوری محصول از موضوعات این کارگاه‌ها بوده است.

کد خبر 796844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.