اطلاعات سرشماری عمومی کشاورزی، داده‌های پایه برای تامین امنیت غذایی است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت:اطلاعات حاصل از سرشماری عمومی کشاورزی، داده‌های پایه برای تامین امنیت غذایی و تامین‌ کننده نیازهای ضروری و اساسی این بخش است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، بهنام نظری صبح امروز _چهارشنبه یازدهم مهر_ در نشست ستاد هماهنگی سرشماری کشاورزی سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: توسعه پایدار کشورها ارتباط مستقیمی با امنیت غذایی و تأمین سایر نیازهای افراد جامعه دارد.

وی ادامه داد: دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف اجرایی استان مرکزی مکلف‌اند برای برگزاری ششمین سرشماری عمومی کشاورزی اقدام کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: اطلاعات حاصل از سرشماری عمومی کشاورزی، داده‌های پایه برای تأمین امنیت غذایی و تأمین کننده نیازهای ضروری و اساسی این بخش است.

نظری تصریح کرد: باید امکانات و تجهیزات مورد نیاز این سرشماری توسط دستگاه‌های اجرایی در اختیار فرمانداران قرار گیرد.

وی با تبریک عملیات غرور آفرین جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق گفت: هم اینک دنیا به سمتی در حرکت است که با آمار، اطلاعات و داده در حوزه کشاورزی، امنیت غذایی مردم را تأمین می‌کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: در حال حاضر کشورهای پیشرفته بر مبنای سرشماری‌ها، آمایش کشاورزی را انجام می‌دهند و پروژه آب مجازی را سال‌ها اجرا کرده و بر اساس آن الگوی کشت صورت می‌گیرد.

نظری با بیان اینکه متأسفانه الگوی کشت در کشور به دلیل اطلاعات ناکافی رعایت نمی‌شود تاکید کرد: لازم است این مهم مورد توجه ویژه قرار گیرد و اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

وی اظهار کرد: سرشماری کشاورزی موضوعی حاکمیتی است و ششمین سرشماری عمومی تنها مرتبط با جهاد کشاورزی و مرکز آمار نیست و همه دستگاه‌های اجرایی مکلف به کمک هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: برای تصمیم‌گیری حاکمیت نیاز به آمار و اطلاعات صحیح دارد و باید تلاش شود تا این سرشماری به بهترین نحو ممکن صورت گیرد، جهاد کشاورزی باید در اجرای این سرشماری مشارکت گسترده داشته باشد اما محوریت کار با فرمانداران در شهرستان‌هاست.

سرشماری کشاورزی در تمام نقاط روستاها و شهرها برگزار می‌شود

نوربخش عسگری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی هم اظهار کرد: سرشماری کشاورزی در تمام نقاط روستاها و شهرهای این استان برگزار می‌شود.

وی افزود: یکم شهریور امسال فرمان اجرای سرشماری از سوی ریاست جمهور صادر و به همه دستگاه‌ها ابلاغ شد تا تمام امکانات و تجهیزات خود را برای اجرای این سرشماری در اختیار فرمانداری‌ها قرار دهند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: هم اینک بیش از چهار میلیون بهره‌بردار کشاورزی در این استان وجود دارد که ۹۰ درصد آنها در مناطق روستایی سکونت دارند.

عسگری تصریح کرد: در سال‌های گذشته سرشماری‌های کشاورزی به صورت پرسشنامه و کاغذی بود و در سال ۹۳ به وسیله تبلت اجرا شد و امسال نیز به همین شیوه برگزار و تمام آمارگیران براساس دستورالعمل مرکز آمار اقدام به شماری می‌کنند و فعالیت آنها روزانه رصد خواهد شد.

وی با بیان اینکه فهرست بهره‌برداران باید استخراج شود گفت: جامعه هدف براساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌شود، از نظر آموزش، سطح سواد و سن دسته بندی شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی اظهار کرد: بیشترین ارزش افزوده در بخش کشاورزی مربوط به حوزه زراعت و باغبانی است و در استان مرکزی، ۱۲ و هفت دهم درصد از سهم اشتغال به بخش کشاورزی، ۴۲ و سه دهم درصد به بخش خدمات و ۴۵ درصد در بخش صنعت اختصاص دارد.

استان مرکزی در تأمین بسیاری از کالاهای اساسی، معین استان تهران است

علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم اظهار کرد: بخش کشاورزی این استان در تأمین بسیاری از کالاهای اساسی، معین استان تهران است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی در بسیاری از محصولات تولیدی خود، ۲۰ تا ۸۰ درصد مازاد دارد افزود: تولید امروز مرغ استان ۲۲۰ تن است اما نیاز داخل کمتر از ۱۰۰ تن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: تشکیلات اداری جهاد کشاورزی استان مرکزی ۲۹ مرکز و مدیریت جهاد کشاورزی در ۱۲ شهرستان است که می‌توان از این ظرفیت برای هرچه بهتر برگزار شدن سرشماری عمومی کشاورزی استفاده کرد.

صفری تصریح کرد: آمار پایه برنامه‌ریزی است و از اهیمت ویژه برای برنامه‌ریزی صحیح، برخوردار است.

کد خبر 796436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.