به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حل مشکل کمبود مسکن همواره از چالشهای فراروی دولتها بوده و مسکن ملی یکی از طرحهایی است که طی سالهای اخیر برای خانهدار شدن اقشار مختلف جامعه در نظر گرفته شده و در استانهای مختلف پیشرفتهای متفاوتی داشته است.
طرحهایی همچون ساختوساز خانهها از طریق وامدهی، واگذاری زمین مجانی در طرح قانون جوانی جمعیت و معافیت مالیاتی شرکتهای تعاونیهای مسکن از جمله طرحهایی است که دولت برای خانهدار شدن مردم در نظر گرفته است.
با آغاز ثبتنام طرح مسکن ملی بسیاری از ایلامیها همزمان با سراسر کشور در این طرح ثبتنام کردند با این وجود هنوز مسکن تحویل این فاطمه اعظمی، شهروند ایلامی میگوید: من و همسرم دارای دو فرزند هستیم چند سال پیش خانهای که به صورت ارثیه به همسرم رسیده بود را برای تهیه خانهای بزرگتر فروختیم اما همان روزها قیمت مسکن به شدت افزایش یافت و هر بنگاه املاکی که مراجعه میکردیم آپارتمانهایی بسیار کوچکتر و با مساحت کمتر را به ما نشان میدادند.
وی ادامه میدهد: از فروختن خانه پشیمان شده بودیم؛ پس به خریدار خانه پیشنهاد دادیم دوباره خانه خود را با قیمتی بالاتر بخریم اما خریدار موافقت نکرد و به خاطر افزایش قیمتها ما دیگر نتوانستیم صاحب خانه شویم.
این شهروند ایلامی عنوان میکند: الان چند سال است که مستأجر هستیم، در طرح مسکن ملی در این طرح ثبتنام کردیم و با فروش طلاهای خودم و پساندازی که از قبل داشتیم بسیار امیدواریم که بار دیگر صاحب خانه شویم.
اعظمی اضافه میکند: با اینکه بخش زیادی از مبلغ را پرداخت کردهایم، اما هنوز مسکن خود را تحویل نگرفتهایم با این حال بسیار امیدواریم که امسال به خانه جدید خود برویم.
حامد امیری، دیگر شهروند ساکن ایلام از ثبتنام کنندگان طرح ملی مسکن است، وی میگوید: از آنجا که هیچ منزلی به نام من و همسرم نبود با شروع ثبتنام در این طرح شرکت کردیم.
وی خاطرنشان میکند: در مرحله نخست ۴۰ میلیون تومان پرداخت کردیم و بعد از چند ماه از ما خواستند ۵۰ میلیون تومان دیگر واریز کنیم، اما از آنجا که شغل آزاد دارم و هیچ پساندازی ندارم در آن تاریخ مجبور شدم که خودرو را بفروشم تا پول خواسته شده را تهیه کنم.
این شهروند تاکید میکند: چند نوبت دیگر هم از ما واریزی خواستند و من در مجموع فقط توانستم در این چند مرحله ۱۵۰ میلیون تومان بپردازم، اکنون از ما خواسته شده است مبلغ آورده خود را تکمیل کنیم و از آنجا که خودم و نه همسرم شغل ثابت و پسانداز نداریم تهیه این مبلغ برای ما غیرممکن است.
وی ادامه میدهد: به بسیاری از بانکهای استان برای گرفتن وام مراجعه کردم اما برای چنین وام سنگینی باید سپرده میلیونی داشت که از توان من خارج است؛ با توجه به اینکه فروش امتیاز مسکن ملی نیز غیرقانونی است حتی امتیاز را هم نمیتوانیم بفروشیم و در حال حاضر توانایی تکمیل سپرده را نداریم.
اقدامات انجام شده در نهضت مسکن ملی شفافسازی شود
عمران علیمحمدی رئیسکل دادگستری استان ایلام در یک گفتوگوی خبری تاکید میکند: ما نباید با کوتاهی و پیگیری نکردن، زحماتی که در دولت قبل برای نهضت ملی مسکن انجام شده و هدیهای که نظام اسلامی به مردم اهدا کرده است را به مذاق مردم تلخ کنیم.
وی ادامه میدهد: راه و شهرسازی باید اقداماتی که انجام داده است را شفافسازی کند تا ظرف مدت کوتاهی تکالیف متقاضیان را به آنها اعلام و عواقب عمل نکردن به تکالیف را به آنها گوشزد کنیم.
رئیسکل دادگستری استان ایلام خاطرنشان میکند: نبود برنامهریزی مناسب برای اجرای طرح مسکن ملی موجب تأخیر در تکمیل پروژهها شده و زمان مقرر برای تحویل واحدهای مسکن ملی رو به اتمام است و در این زمان کم، اتمام ۳۰ درصد باقیمانده کار سختی خواهد بود.
تولید و ساخت مسکن در استان شتاب یابد
حسن بهرامنیا، استاندار ایلام نیز با بیان اینکه باید به تولید و ساخت مسکن در استان شتاب داده شود، اظهار میکند: بانکها باید همکاری و تعامل خود را در خصوص پرداخت تسهیلات انجام دهند و دستگاههای زیرساختی همکاری لازم را در خصوص فراهم کردن و احداث زیرساختهای مورد نیاز پروژههای طرح ملی مسکن داشته باشند تا واحد مسکونی با فراهم کردن زیرساختها تحویل مردم شود.
وی ادامه میدهد: برای تسریع در ساخت مسکن نباید هیچ محدودیتی برای پیمانکاران ایجاد شود و لازم است از ظرفیت همه پیمانکاران واجد شرایط در استان یا خارج استان با اولویت پیمانکاران داخلی استفاده شود.
استاندار ایلام تاکید میکند: در بعضی شهرستانها از جمله دهلران و مهران زمین کافی برای طرح ملی مسکن وجود دارد، اما در بعضی دیگر از شهرستانها از جمله ایلام کمبود زمین وجود دارد و باید این موضوع حل شود.
بهرامنیا خاطرنشان میکند: هیچ دلیلی برای عقب افتادن طرح ملی نهضت مسکن در استان ایلام وجود ندارد و همه دستگاههای مرتبط از جمله بنیاد مسکن باید بیشتر از گذشته پای کار باشد تا هم پروژههای جاری تکمیل و هم پروژههای جدید ساخت مسکن آغاز شود.
اختصاص واحدهای مسکن ملی دارای پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا به متقاضیان
سعید هژبری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام نیز از اختصاص واحدهای مسکن ملی دارای پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا به متقاضیان دارای پیشرفت ریالی متناسب خبر میدهد و تاکید میکند: امتیازدهی بر اساس آورده ریالی و زمان واریز متقاضیان است که نرمافزار آن را تعیین میکند، بر این اساس برای واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا، اولویتبندی و امتیازبندی متقاضیان مسکن ملی در هر شهرستان انجام میشود و بر اساس پیشرفت ریالی و زمانی متقاضیان در هر پروژه و سایت، بلوک و طبقه و واحد مورد نظر به افراد اختصاص پیدا میکند.
وی تصریح میکند: بدیهی است متقاضیانی که آورده لازم را ندارند و امتیاز پایینی در سامانه دارند، خود به خود از پروژههای تعیین شده اولیه خارج میشوند و طبق نظر کمیتهای متشکل از راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، بازرسی و استانداری، در پروژههای دارای پیشرفت فیزیکی متناسب با آورده و امتیاز این افراد جانمایی جدید انجام خواهد شد.
۴۴۱۶ ایلامی واریز وجه بیش از ۴۰ میلیون تومان داشتهاند
فرشاد دوستی، مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام به خبرنگار ایمنا میگوید: تمام سهمیه مسکن استان ایلام ۳۲ و ۶۰۱ واحد است که شامل ۸۰۰۰ واحد مسکن روستایی و ۱۶۸۷ واحد مسکن استیجاری بوده، همچنین در بخش خصوصی و خودمالکی ۵۷۲۹ واحد، در بخش بازآفرینی شهری بافت فرسوده ۴۲۹۷ واحد و در بخش مسکن شهری راه و شهرسازی نیز ۱۲ هزار و ۸۸۹ واحد است.
وی با اشاره به اینکه ۵۴ هزار و ۷۳۸ ایلامی در طرح نهضت ملی مسکن شرکت کردهاند، میافزاید: از این تعداد ۱۱ هزار و ۵۲۹ نفر تأیید شدهاند و ۴۴۱۶ نفر نیز واریز وجه بیش از ۴۰ میلیون تومان داشتهاند، همچنین ۶۱۳۸ نفر نیز متقاضی تخصیص پروژه و زمین هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام عنوان میکند: ۲۵۰۵ واحد در بخش خودمالکان و بافت فرسوده ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۱۱۹۰ مورد منجر به امضای قرارداد با بانک شده است.
دوستی تصریح میکند: تعداد واحدهای دارای تفاهم با کارگزاران ۹۷۰۶ واحد است که از این تعداد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام ۵۲۷۹ واحد، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ۱۷۵ واحد، نیروهای مسلح ۱۵۷۰ واحد و راه و شهرسازی ۲۶۸۲ واحد را برعهده دارند.
وی تعداد پروانههای ساختمانی صادره در پروژه طرح نهضت ملی مسکن را ۲۱ هزار و ۲۹۶ واحد اعلام و تاکید میکند: پروانههای صادر شده در پروژههای نهضت ملی ۳۶۲۲ واحد، بخش خود مالکی ۸۳۶۰ واحد، بافت فرسوده ۱۳۳۷ واحد و مسکن روستایی ۸۴۵ واحد است و تاکنون ۹۴۶۲ واحد پروانه کار صادر شده است و ۶۵۱۰ مورد آغاز به کار کردهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در مورد تعداد پروندههای تشکیل شده، میگوید: ۲۸۰۰ پرونده تشکیل قطعی شده است، از این تعداد ۱۰۲۴ پرونده در هیئت نمایندگی استان تصویب شده و به مرحله عقد قرارداد رسیده است.
دوستی در خصوص میزان پیشرفت واحدهای مسکن ملی خاطرنشان میکند: از ۱۲ هزار و ۸۸۹ واحد شهری ۶۰۸۲ واحد پیشرفت فیزیکی قابل توجهی داشته است، به نحوی که از این تعداد ۵۵۴۷ واحد در مرحله خاکبرداری هستند و ۲۸۳۳ واحد در محله فوندانسیون است.
وی با تاکید بر اینکه ۲۵۹ واحد در مرحله احداث اسکلت و سقف است، اظهار میکند: ۱۳۶۹ واحد نیز پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و در مرحله سفت کاری هستند و ۵۱۲ واحد نیز به مرحله نازککاری رسیده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با تاکید به دلیل وضعیت کوهستانی ایلام زمین مورد نیاز در ایلام و بعضی شهرستانهای تابعه به دشواری یافت میشود، عنوان میکند: اراضی که برای اختصاص مسکن ملی شناسایی و تأمین شده است در بعضی از شهرها از جمله مهران و دهلران جوابگوی نیاز و حتی بیشتر است، اما در بعضی از شهرها همچون ایلام، سرابله بدره، هلیلان و درهشهر کمبود زمین وجود دارد که در این راستا برای شناسایی زمین و تفاهم با مالکان اقداماتی انجام دادهایم و در صورت تفاهم ۴۸۶۰ واحد ظرفیت ایجاد خواهد شد.
دوستی ادامه میدهد: تاکنون ۱۶۳۶ هکتار برای ظرفیت ۱۹۱۲۶ واحد شناسایی شده و بیش از ۲۲۳ هکتار زمین نیز از اراضی با مالکیت سازمان ملی زمین و مسکن است که برای ظرفیت ۸۴۷۵ واحد واگذار شد.
وی اراضی تغییر کاربری در کمیسیونهای مرتبط را ۱۱۴ هکتار، اراضی در حال پیگیری برای خرید و تفاهم با مالکان را ۱۱۰ هکتار و کل زمین مورد نیاز برای ساخت ۱۲ هزار و ۸۸۹ واحد سهم راه و شهرسازی را ۳۸۳ هکتار عنوان و تاکید میکند: جمع کل واگذاری واحد و زمین در راستای قانون جوانی جمعیت نیز ۱۳۸۶ واحد است که از این تعداد ۱۳۵۰ واحد به صورت زمین و ۴۸ واحد به صورت واحدهای مسکونی است.
نظر شما