طرح محله و مسجد محوری برکات بسیاری برای شهر خواهد داشت

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت:طرح محله و مسجد محوری برکات بسیاری برای شهر و شهروندان خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس خسروانی عصر امروز _سه‌شنبه دهم مهر_ در آئین افتتاح و آغاز به کار طرح محله محوری مسجد بنیان که با حضور شوراهای ۵۵ محله شهر اراک برگزار شد اظهار کرد: فلسفه اصلی طرح این است که مسجد به عنوان قلب تپنده و مرکز ثقل جامعه اسلامی می‌تواند علاوه بر کارکردهای عبادی، دینی و عقیدتی، کارکردهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و تشکیلاتی را نیز به صورت همزمان برعهده بگیرد و نقشی پررنگ‌تر در اداره جامعه داشته باشد.

وی با بیان اینکه مهمترین موضوع حوزه فرهنگی در دوره ششم مسجد محوری است افزود: طرح محله و مسجد محوری برکات بسیاری برای شهر و شهروندان خواهد داشت.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک تصریح کرد: در چند سال گذشته یک قانون تحت عنوان قانون درآمدهای پایدار شهری و روستایی تصویب شد و در آن قانون اختیاراتی به شهرداری‌ها داده شد تا این نهاد خدماتی بتواند از این مسیرها درآمد کسب کند که البته بخش عمده آن هم اجرا نمی‌شود.

خسروانی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ در دوره ششم شهر اراک را و شهرداری را با ۱۲۰۰ میلیارد بودجه تحویل گرفتیم گفت: برای شهر اراک بودجه شش هزار میلیاردی تدوین کردیم و این مهم نشانگر توانمندی افرادی است که در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: گام نخست شورای ششم در محلات، شورای محله این است که برای خود برنامه طراحی کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک ادامه داد: شورای محله در طرح محله محوری باید برنامه خود برای محله را در سال آینده تدوین و تنظیم کند و به مدیریت شهری ارائه دهد تا برای آن بودجه در نظر گرفته شود.

خسروانی با بیان اینکه برنامه و بودجه زبان مشترک ما با شهروندان است اظهار کرد: در اجرای و برنامه‌ریزی در حوزه شهری، مدیریت شهری حق ندارد برخلاف طرح جامع و طرح تفصیلی برنامه‌ای را اجرا کند و این موضوع به دلیل عدم دخالت نظرات شخصی در موضوع مسائل شهر است.

وی خاطرنشان کرد: اگر نظرات شخصی در مسائل شهر در نظر گرفته شود، بزرگترین آفت برای مدیریت شهری خواهد بود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک با اشاره به نصب بیلبوردهای ۱۴۲۰ در سطح شهر اراک گفت: ۱۴۲۰ افق چشم‌انداز ۲۰ ساله شهر اراک است، اراک در سطح شهرهای ایران، شهری است که دارای سند چشم‌انداز ۲۰ ساله است.

خسروانی اضافه کرد: یک تیم بسیار قوی و کارشناسی برای اراک از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۲۰ برنامه و سند چشم‌انداز این شهر را تدوین کرد و بر اساس برنامه اول پنج ساله امسال یعنی تا پایان سال ۱۴۰۳ تمام می‌شود.

وی با بیان اینکه هم اینک در حال تدوین برنامه پنج ساله دوم شهر اراک هستیم تصریح کرد: به شدت به حضور شورای محله‌ها که از شهروندان تشکیل شده‌اند، نیاز داریم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک افزود: در طرح محله محوری، مدیران مناطق شهر با مساجد منتخب هر محله باید مرتب جلسه برگزار کنند و نیازهای آنها را در قالب پروژه تعریف کنند و در بودجه لحاظ کنند و در صورتی که برای آن بودجه در نظر گرفته شود و اجرایی نشود، تخلف صورت گرفته است.

خسروانی گفت: چشم‌انداز اراک در سال ۱۴۲۰ یک شهر روان است و سیاست مدیریت شهری برای رسیدن به این هدف و راهبرد توسعه حمل و نقل عمومی در شهر است.

وی با بیان اینکه برنامه و ایده مدیریت شهری بر ناوگان حمل و نقل عمومی متمرکز شده است گفت: در این راستا پروژه خرید ۹۹ دستگاه اتوبوس دیزلی و ۳۰ دستگاه اتوبوس برقی و احداث شش سکوی شارژ اتوبوس‌های برقی در سطح شهر مد نظر قرار گرفت.

کد خبر 796077

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.