به گزارش خبرگزاری ایمنا، برنامه خودکفایی پایدار تولید گندم در کشور از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و میزان خرید تضمینی گندم از ۴.۵ میلیون تن سال ۱۴۰۰ با اجرای پروژههای طرح خودکفایی پایدار این محصول راهبردی در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷.۵ میلیون تن، در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۰.۵ میلیون تن و در سالجاری نیز به ۱۱ میلیون و ۹۸۰ هزار تن رسیده است.
با این حال مطالبات گندمکاران با گذشت ۶ ماه از سال ۱۴۰۳ کامل پرداخت نشده و گلایه بسیاری از کشاورزان کشور را به همراه داشته است در این راستا سید حمید پور محمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در تشریح نشست روز گذشته با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: نشست بسیار خوبی با اعضای کمیسیون کشاورزی و وزرای جهاد کشاورزی و نیرو برگزار کردیم که موضوعات مطرح شده در آن مربوط به مسائل سال جاری و بخشی نیز به برنامه هفتم توسعه اختصاص داشت.
وی با اشاره به اینکه در مدت کوتاهی که از عمر دولت چهاردهم گذشته اقداماتی در زمینه اجرای برنامه هفتم توسعه انجام شده و رئیس جمهور روزانه موضوعات برنامه را پیگیری میکند، افزود: این اقدامات شامل تشکیل شورای عالی راهبری برنامه پنجساله، تفکیک وظیفه هر دستگاه و ابلاغ تمامی وظایف توسط رئیس جمهور، ایجاد برنامه زمانبندی برای تکالیف ابلاغی و ایجاد سامانه نظارت و رصد میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه حدود ۲ هزار حکم باید انجام شود که برای همه دستگاهها ابلاغ شده و به سرعت آئین نامه برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است، عنوان کرد: بخشی از موضوعات برنامه هفتم به امنیت غذایی و حوزه کشاورزی اختصاص دارد، تاکید دولت و مجلس این است که امنیت غذایی برای کشور جز اولویتها میباشد.
پور محمدی با بیان اینکه گندم یکی از موارد مصداقی امنیت غذایی محسوب میشود، گفت: خوشبختانه در سال جاری نزدیک به ۱۲ میلیون تن گندم خریداری شده و حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات پرداخت و حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر از مطالبات باقی مانده است.
وی تصریح کرد: به دلیل بسته بودن سقف بودجه با نمایندگان گفتوگو کردهایم تا اجازه بگیریم باقی مطالبات گندم کاران را پرداخت کنیم، در نشست امروز گزارش ارائه شد که چه میزان گندم و با چه قیمتی خریداری میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات مهم، سرشماری در بخش کشاورزی است، هر ده سال یک بار دولت اقدام به سرشماری در بخش کشاورزی میکند و تمام اطلاعات مورد نیاز سیاست گذاران، برنامه ریزان و تصمیم گیران در مورد بخش کشاورزی را از سراسر کشور جمع میکند، تصریح کرد: این سرشماری از اول آبان انجام میشود و اهمیت این موضوع را به نمایندگان توضیح دادم که تمام اقدامات باید مبتنی بر آمار و اطلاعات دقیق باشد. سرشماری بخش کشاورزی به صورت سنتی و مدرن انجام میشود و از نمایندگان درخواست شد تا از این اقدام پشتیبانی کنند.
پور محمدی بیان کرد: نمایندگان دغدغههایی در خصوص سال آینده داشتند زیرا در آستانه تقدیم به بودجه سال آینده هستیم مطرح شد و امیدواریم این موارد را در لایحه بودجه سال آینده مدنظر قرار دهیم.
به گزارش ایمنا، عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتوگو با ایمنا در ۴ مهر اظهار کرده بود: ۳۷ درصد مطالبات گندمکاران کشور که قرار بود تا آخر شهریور پرداخت شود تا امروز محقق نشده است که پیگیری میکنیم در روزهای آتی این مطالبات باقیمانده کشاورزان که بیشتر از استانهای شمال غرب هستند، پرداخت شود.
اما تا دیروز هنوز ۴۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است و سرنوشت باقی مانده مطالبات این قشر زحمتکش مشخص نیست...
نظر شما