به گزارش خبرگزاری ایمنا، ساخت مجموعه سالنهای مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان (سالن اجلاس سران) بهعنوان یک طرح چندمنظوره با هدف میزبانی اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در ایران آغاز شد؛ این پروژه در خاورمیانه نمونهای فاخر است که باید برای بهرهبرداری از آن از یک مدیریت قوی استفاده کرد.
اصل پایهریزی و احداث این پروژه ابتدای دهه ۹۰ و بنا به درخواست دولت وقت بود؛ آن زمان اصفهان برای تعامل با دولت پیشتاز شد، به همین جهت سعی شده است در دوره کنونی این پروژه به حد مطلوبی از بهرهبرداری برسد.
زمین ۷۲ هکتاری این مجموعه به اندازه یک شهرک مسکونی ۱۰ هزارنفری است؛ منطقهای دیپلماتیک که برای احداث کنسولگریها پیشبینی شده و مذاکرات آن با وزارت امور خارجه نیز انجام گرفته است.
این سالن همایش، دومین سالن سران در ایران محسوب میشود، زیرا برای اجلاسهای بینالمللی ظرفیت سالن تهران کافی نیست، به همین دلیل برای ساخت این سالن اجلاس بین شهرهای شیراز و اصفهان اختلاف نظر بود که در نهایت شهر اصفهان انتخاب شد.
پس از انتخاب شهر اصفهان توافقنامهای بین دولت وقت و شهرداری امضا شد که طبق آن، شهرداری حدود ۵۰ هکتار زمین به ساخت این سالن همایش اختصاص داد که در حال حاضر به ۷۰ هکتار رسیده است، دولت نیز بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت این مجموعه در نظر گرفت.
قرار بود نخستین اجلاس سران غیرمتعهد، سال ۹۱ در مرکز همایش اجلاس اصفهان برگزار شود، اما این مرکز برای اجلاس آماده نشد، زیرا دولت به تعهدات مالی خود عمل نکرد و تنها ۲۰ میلیارد تومان از ۱۰۰ میلیارد تومان را برای ساخت این مرکز پرداخت کرد؛ اجلاس سران غیرمتعهد در تهران برگزار شد و در سالهای بعد با اهتمام شهرداری، ۸۰ درصد اعتبار باقیمانده برای ساخت این مرکز تأمین شد.
لزوم ورود بخش خصوصی برای تکمیل و پویایی پروژه سالن اجلاس
رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: سالن اجلاس یکی از پروژههایی است که در کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی هر چند ماه یکبار به عنوان پروژهای شاخص برای رصد پیشرفت فیزیکی مطرح میشود، همچنین به دلیل اهمیت این پروژه برگزاری جلسات و بازدیدهایی از این مرکز تنظیم و برنامهریزی شد.
وی میافزاید: سالن اجلاس قراردادهای متعدد با پیمانکاران مختلفی دارد و در مرحله نخست سیاست بر آن است که سالنهای جنبی این مرکز راهاندازی شود.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح میکند: مشکلی در خصوص استعلامات آتشنشانی وجود داشت که جلساتی در کمیسیون عمران با کارشناسان متخصص اداره سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان در این مورد برگزار شد و با دستور کار این موضوع، بعضی موانع و مشکلات ایمنی، اطفا و اعلام حریق برطرف شد.
میرباقری میگوید: طی قراردادی که با شرکت نیکاندیش بسته شده است، در شرف آغاز اجرای این پروژه مهم هستیم.
وی میگوید: مرکز همایشها یک پروژه مهم در این کلانشهر محسوب میشود که در ادوار مختلف مدیریت شهری برای آن زحمات بسیاری کشیده شده است، از اینرو اگر سالن اجلاس به پایان برسد، باید سیاست بر این نحو باشد که درِ آن به روی گروههای مختلف علمی و فرهنگی باز باشد و برنامههای متنوع و جذابی در آن برگزار شود.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه سالن اجلاس ظرفیت بسیار خوبی برای برگزاری همایشهای بینالمللی در سطح جهانی دارد، خاطرنشان میکند: سال گذشته جشنواره فیلم کودک و نوجوان در این مرکز برگزار شد و استقبال بینظیری از آن به عمل آمد.
میرباقری اضافه میکند: در بحث بودجه سالانه ردیفی از شهرداری مرکزی و منطقه ۶ شهرداری اصفهان برای تکمیل نازککاری این پروژه پیشبینی میشود که امیدواریم با همت مدیریت شهری بخشی از فازهای این مرکز بهزودی افتتاح شود و در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی تاکید میکند: برای جذابیت و رونقبخشی به این پروژه بهترین گزینه در مرحله نخست مشخص کردن حوزه بهرهبردار است، سپس امید است تا با ورود بخش خصوصی به این موضوع و برگزاری مراسم مختلف از جمله مناسبتهای ملی و مذهبی و کنفرانسهای بینالمللی در آن بتوانیم این مرکز را فعال و پویا کنیم.
سالن اجلاس، بزرگترین سایت مرکز همایشهای بینالمللی کشور است
اصغر کشاورزراد، معاون عمران شهری شهردار اصفهان با اشاره به مرکز همایشهای بینالمللی امام خامنهای (مدظلهالعالی) به عنوان یکی از مهمترین پروژههای این کلانشهر به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: این مجموعه دارای سالن اصلی و سالنهای جانبی همچون هال، سالن چندمنظوره، سینما و فضاهای فوقانی، فضای ارتباطی (لابی) و پلازا با مساحت حدود هزار متر مربع است و قابلیت برگزاری مراسم در فضای باز را نیز دارد.
وی با بیان اینکه برای احداث این مرکز در کنار حلقه ترافیکی شرق اصفهان، سایتی با مساحتی حدود ۷۲ هکتار در نظر گرفته شده که در حال حاضر بزرگترین سایت مرکز همایشهای بینالمللی کشور است، میافزاید: یکی از ویژگیهای بارز این مرکز همایش، توپوگرافی طبیعی زیبای آن بوده و دسترسی اصلی از آزادراه رینگ چهارم شهر اصفهان در آن به خوبی پیشبینی شده است.
معاون عمران شهری شهردار اصفهان تصریح میکند: سالن اصلی همایش که فضای اصلی این مرکز است در مرکز نیم کره قرار دارد، جایگاه مهمانان ویژه در طبقه همکف و تماشاگران در چهار جایگاه مجزا در دو طبقه اول و دوم قرار گرفته است.
کشاورزراد ادامه میدهد: از دیگر ویژگیهای بارز این منطقه، فضای سبز و محوطهسازی انجام شده در مجموعه است که متراژ آن به بیش از ۱۵ هکتار میرسد، ساخت یک هتل پنج ستاره با ۲۵۰ اتاق و ۲۳ سوئیت در ۱۲ طبقه با مساحتی حدود ۶۵ هزار متر مربع، راهاندازی مرکز تجاری با مساحت ۲۶۵ هزار متر مربع و نیز ساخت ساختمان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان اصفهان از برنامههای در دست احداث در این مرکز خواهد بود.
وی میگوید: سالن همایش هشت دستگاه ویلای VIP دارد که مساحت هر ویلا ۴۵۰ متر مربع است، این ویلاها با طرحهایی برگرفته از معماری ایرانی جهت پذیرایی از میهمانان در زمان حضور در این مجموعه در نظر گرفته شده است که برای آن فضاهایی از جمله اتاق نشیمن، اتاق محافظان، اتاق کار و جلسات، ناهارخوری و فضاهایی با قابلیت امور رفاهی نیز پیشبینی شده است.
به گزارش ایمنا، مرکز همایشهای بینالمللی امام خامنهای (مدظلهالعالی) مجموعهای بینظیر و پروژهای شاخص در شهر اصفهان است که امیدواریم با همت دولت و ورود بخش خصوصی به این موضوع تکمیل شود و در اختیار شهروندان قرار گیرد، همچنین برگزاری مراسم مختلف ملی و مذهبی در آن موجب پویایی و رونق این مرکز مهم بینالمللی شود.
نظر شما