برداشت خرما در سیستان‌وبلوچستان، موتور اشتغال و توسعه اقتصادی

سیستان‌وبلوچستان با برداشت سالانه ۳۰۰ هزار تن خرما از نخلستان‌های خود نه تنها به یکی از قطب‌های مهم تولید خرما در کشور تبدیل شده است که با ایجاد اشتغال برای بیش از ۵۰ هزار نفر نقش مهمی در بهبود معیشت و توسعه اقتصادی خانواده‌های این منطقه ایفا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، برداشت انواع خرما از نخلستان‌های سیستان‌وبلوچستان یکی از ظرفیت‌های مهم کشاورزی این استان است که نقش مهمی در ایجاد اشتغال در این منطقه و توسعه درآمد خانواده‌ها ایفا می‌کند.

سالانه ۳۰۰ هزار تن خرما در سیستان‌وبلوچستان برداشت می‌شود و کشت این محصول ارزشمند زمینه اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر را فراهم کرده است، بیشترین نخلستان‌های این استان در شهرستان‌های سراوان، ایرانشهر، نیکشهر، بمپور، سرباز، دلگان، گلشن، فنوج، لاشار، مهرستان، زاهدان و سیب و سوران واقع شده است.

در بین ۱۰۰ رقم خرمای کشت شده در سیستان‌وبلوچستان، خرمای مضافتی با سطح زیر کشت ۳۱ هزار هکتار و خرمای ربی با سطح زیرکشت ۲۵ هزار هکتار، بیشترین نخلستان‌های سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده است.

سعید ناروئی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از ابتدای فصل برداشت خرما تاکنون ۲۵۴ هزار تن انواع خرما در استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است، می‌گوید: ۶۱ درصد سطح محصولات باغی استان سیستان و بلوچستان به کشت خرما اختصاص دارد.

وی می‌افزاید: خرمای تولیدی استان علاوه بر استان‌های دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان، روسیه و برخی کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

برداشت خرما در سیستان‌وبلوچستان، موتور اشتغال و توسعه اقتصادی

طرح توسعه نخلستان‌ها در راستای افزایش ظرفیت اقتصادی سیستان‌وبلوچستان

علیرضا دهمرده رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان می‌گوید: تعداد ۷۰ سردخانه با ظرفیت ۸۹ هزار و ۵۰۰ تن، ۳۳ واحد بسته‌بندی با ظرفیت ۵۳ هزار تن و هشت واحد فرآوری با ظرفیت ۱۷ هزار و ۸۸۰ تن در سطح استان فعال است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۲ واحد بسته‌بندی و سردخانه خرما با ظرفیت ۱۲۴ هزار تن با پیشرفت فیزیکی بین ۲۰ تا ۸۰ درصد در سطح استان در حال احداث است، ادامه می‌دهد: در راستای تحقق طرح توسعه ارقام تجاری در نخلستان‌های استان با مشارکت هلدینگ کشاورزی در این بخش، تاکنون قریب به ۶۰ هزار اصله پا جوش خرمای رقم تجاری مجول از خارج کشور وارد استان شد که پس از گذراندن دوران قرنطینه در سطح ۲۰۰ هکتار کشت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان‌وبلوچستان اضافه می‌کند: طرح توسعه نخلستان‌ها در قالب یک برنامه منسجم با ارقام تجاری در ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان هدف‌گذاری شده است.

به گزارش ایمنا، میوه خرما خواص بسیار زیادی دارد که از مهم‌ترین خواص آن می‌توان به انرژی‌زا بودن آن اشاره کرد و اینکه این محصول سرشار از فیبر غذایی، انواع ویتامین‌های k، A و C است و این ویتامین‌ها در بدن، موجب حفظ سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد بهتر سلول‌ها خواهد شد.

همچنین منبع خوبی از مواد معدنی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست و خواص ضدالتهابی داشته و برای رفع سردی مزاج، از بین بردن عفونت و تقویت سیستم ایمنی مفید است.

کد خبر 795417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.