به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، مسعود جعفرنژاد صبح امروز _دوشنبه نهم مهر_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متوسط عملکرد منطقه حدود یک تن در هکتار و میزان تولید پسته در استان ۲۰۴۵ تن است.
وی با اشاره به دلایل عملکرد پایین باغات پسته استان نسبت به سایر استانها و جوان بودن درختان پسته، افزود: بیشتر درختان پسته موجود در سن ۱۲ سالگی هستند که هنوز با باردهی اقتصادی فاصله دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش سطح زیرکشت پسته در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت این محصول حدود ۳۰۰۰ هکتار است که شامل ۲۲۵۰ هکتار باغات بارور و ۸۷۰ هکتار باغات غیربارور است.
جعفرنژاد اضافه کرد: با بالا رفتن هدایت الکتریکی و میزان نمک محلول در آب و خاکهای زراعی استان، همچنین پایین رفتن سطح آبهای زیر زمینی و کاهش نزولات آسمانی و تغییرات اقلیمی، سطح زیر کشت پسته در استان نیز افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: کاشت پسته به دلیل ارزش اقتصادی بالا، ارزآوری این محصول و تحمل نسبی به شوری بالای خاک، آب و کم آبی در تبدیل اراضی کم بازده به مناطقی با بهرهوری بالا و جایگزینی محصولات پرآببر با این محصول از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: شرایط آب و هوایی حاکم بر منطقه در اردیبهشت به دلیل بارندگیهای زیاد و بالا بودن رطوبت نسبی هوا، با ایجاد اختلال در تلقیح درختان باعث وارد آمدن خسارت به محصول میشود.
جعفرنژاد اضافه کرد: عمدهترین ارقام پسته کشت شده در استان احمد آقایی و اکبری است، هرچند دیگر ارقام از جمله کله قوچی، اوحدی و شاه پسند نیز در باغات استان کشت میشود.
وی ادامه داد: پایههای مرسوم استان بادامی زرند و پسته وحشی است، البته توسعه پایههای پر رشد امریکایی مانند UCB۱ در استان ابه لحاظ مقاومت به سرما نیاز به مطالعه و بررسی دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: آفت کلیدی پسته در منطقه «پسیل» است که امسال با توجه به شرایط آب و هوایی طغیان کرده و باعث خسارتهای زیادی از جمله ریزش میوه، برگ و کاهش عملکرد در محصول شده است و تلاش کارشناسان حفظ نباتات در راستای کاهش استفاده از سموم و مبارزه آفت با کارت زرد و صابونهای حشرهکش است.
جعفرنژاد افزود: در آذربایجان شرقی نزدیک به ۱۸ مرکز فرآوری پسته وجود دارد که از این تعداد شش مورد دارای خط کامل فرآوری با ظرفیت روزانه شش تن در ساعت و مابقی به صورت نیم خط یا خانگی اقدام به فرآوری میکنند که برای جلوگیری از ترفروشی نیاز است مراکز فرآوری افزایش پیدا کند.
نظر شما