سبزه میدان زنجان در مسیر تبدیل شدن به هاب گردشگری

مسئولان شهری زنجان امیدوارند که پروژه ساماندهی سبز میدان این شهر که استارت آن از سال ۶۷ خورده شد، در آینده نزدیک به پایان برسد و این مکان تاریخی که بخشی از هویت زنجانی‌ها محسوب می‌شود، به یک هاب گردشگری تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، تقریباً هیچ زنجانی نیست که از اینجا خاطره نداشته باشد، هنوز هم خاطره شیرهای سبزه میدان، بازار انگشتر فروشان، شلوغی‌های عصرگاهی و خوردن بستنی خانوادگی دور هم، محل پیاده‌روی و تفریح جوانان و ژاندارمی سابق لبخند به لب هر زنجانی اصیل می‌آورد.

حتی اگر امروز هم از کسبه سوال کنیم، بخشی از خاطرات شیرین آنها به سبزه میدان برمی‌گردد، منطقه معروف و منحصربه‌فردی که در طول تاریخ احداث آن شاهد، ناظر و محل اصلی مهمترین اتفاقات بوده است، ساده‌تر اگر بگوییم تا چند سال پیش سبزه میدان گردی یک فرهنگ شناخته شده و جا افتاده در بین زنجانی‌ها بود، محلی که همیشه ایام شلوغ و پر جنب‌وجوش بود.

داستان ساماندهی سبزه‌میدان اما به سال ۶۷ برمی‌گردد، زمانی که طرح تفصیلی آن به تصویب رسید و در واقع استارت کار رقم خورد، اما تا ۱۳۹۳ که وزیر راه و شهرسازی عملیات اجرایی آن را آغاز کرد، پروژه کاملاً مسکوت مانده بود.

طرحی که در آن زمان مصوب شد، بسیار عظیم و حجیم بود و در همان زمان مقرر بود که با ۱۰ هزار میلیارد تومان اجرایی شود، رقمی که کل بودجه شهرداری برای سال‌های سال را شامل می‌شد.

ساخت دو هزار واحد تجاری، ساخت پارکینگ با ظرفیت یک هزار خودرو، شهربازی و سینما تنها بخشی از جذابیت‌های طرح قبلی سبزه‌میدان بود، طرحی که هیچ وقت اجرایی نشد و فقط در همان حد طرح باقی ماند.

سبزه میدان زنجان در مسیر تبدیل شدن به هاب گردشگری

گودال تاریخی سبزه میدان به جای اجرای طرح

با گذشت چند سال اما مسئولان به این نتیجه رسیدند که اجرای طرح قبلی سبزه میدان تقریباً غیرممکن است، پس باید آن را ساده‌سازی کنند، هم‌زمان با این تحولات گودال بزرگی به بزرگی همان میدان زیبا در شهر ایجاد شد و چند سال همان‌طور باقی ماند، تقریباً سه یا چهار سال سبزه میدانی که زمانی نماد زیبایی در شهر بود، تبدیل به یک چاله شده بود که در تابستان خاک بود و در زمستانی گل و لای!

در این مدت شاید هفت بار عملیات اجرایی سبزه میدان آغاز شد اما به علت اختلاف سلیقه بین مسئولان ابتر ماند و هر بار همان پروسه همیشگی تکرار شد.

در نهایت روز بیست‌وچهارم شهریور ۱۳۹۸ اقدام جدی و عملیاتی برای به نتیجه رساندن پروژه سبزه میدان با برآورد هزینه ۶۴ میلیارد تومانی در زنجان آغاز شد که البته در ادامه هزینه اجرای آن بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شد، اما بازهم اتفاقات غیر مترقبه در مسیر اجرای این پروژه به وجود آمد و به علت دستگیری برخی از اعضای شورای شهر و شهردار زنجان دوباره پروژه بلاتکلیف مانده و در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد.

این بلاتکلیفی تا زمانی که شورای ششم کار خود را آغاز کند، ادامه داشت تا اینکه در این دوره از شورا عملیات ساخت سبزه میدان به صورت جدی‌تری آغاز شد.

سبزه میدان زنجان در مسیر تبدیل شدن به هاب گردشگری

‌سبزه میدان، جاذبه گردشگری زنجان است

محسن افشارچی، استاندار زنجان در ارتباط با پروژه سبزه میدان می‌گوید: این پروژه از جاذبه‌های مهم گردشگری شهر زنجان به شمار می‌رود و امیدواریم تبدیل به هاب گردشگری شود.

محسن افشارچی می‌افزاید: در انتهای پروژه نیز تالار شهر و میان آنها باغ بزرگ و دو موزه اطراف آن قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه طبق هماهنگی از ۶۳ غرفه سبزه میدان ۶۰ غرفه مختص عرضه صنایع دستی است، ادامه می‌دهد: طبق برنامه‌ریزی‌ها ۳۰ غرفه برای استان زنجان و ۳۰ غرفه به استان‌های دیگر اختصاص پیدا می‌کند.

«سبزه‌میدان» منطقه‌ای واقع در بافت مرکزی شهر در جوار بازار تاریخی، مسجد جامع، خانه‌های تاریخی ذوالفقاری است که تقریباً برای همه مردم شهر زنجان نام آشناست، در واقع سبزه‌میدان بخش مهمی از هویت شهر زنجان را شامل می‌شود

علیرضا فیروزفر، شهردار زنجان نیز درباره این پروژه با بیان اینکه پروژه سبزه میدان در مساحت ۶.۶ هکتار در بافت مرکزی شهر احداث می‌شود، می‌گوید: امروز شاهد بهره‌برداری از ۳.۷ هکتار آن هستیم و در باغ‌راه‌های غربی و شرقی، فضاهای خوبی برای شهروندان مهیا شده و با کمترین تغییرات باغ «ذوالفقاری» و «باغ آستانه» حفظ شده است.

وی می‌افزاید: برای سه هزار و ۷۰۰ متر مربع در این محدوده، غرفه‌هایی با کاربری تجاری و با زمینه فعالیت عرضه محصولات صنایع دستی و گردشگری در نظر گرفته شده است.

شهردار زنجان با اشاره به اینکه محدوده میانی این پروژه دو وسعت هکتار دارد، ادامه می‌دهد: در بخش شمالی پروژه نیز به عنوان تالار شهر با ابعاد هفت هزار مترمربع ساخته خواهد شد.

فیروزفر با اشاره به اینکه یکی از بخش‌های مهم سبزه‌میدان، ایجاد غرفه بود، اضافه می‌کند: در این رابطه در گام نخست تلاش شد که ایده مناسبی برای اجرایی شدن در طرح ارائه شود که در این رابطه مذاکراتی با میراث فرهنگی استان انجام شد.

وی با بیان اینکه حساسیت برای این غرفه‌ها به دلیل ایجاد یک طرح پایدار و پر رونق در شهر بوده است، تصریح می‌کند: چندین ماه در این رابطه درگیر بودیم و در نهایت با ارائه راهکار جدید، اسناد مزایده طرح در سامانه بارگذاری شد.

شهردار زنجان با اشاره به اینکه چهار مرحله مناقصه برای واگذاری این مغازه‌ها برگزار شده است، تاکید می‌کند: دو مناقصه از این مجموع به صورت کلی و دو مناقصه هم به صورت تک به تک برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون در حدود ۱۲ غرفه از ۶۳ غرفه موجود در طرح سبزه میدان واگذار شده است و مراحل واگذاری ادامه دارد تا تمام غرفه‌های این مجموعه واگذار شود، می‌گوید: شهرداری برای واگذاری غرفه‌های سبزه‌میدان حساسیت زیادی دارد و در این واگذاری‌ها نداشتن مزاحمت و تحت تأثیر قرار ندادن بازار ملاک است.

سبزه میدان زنجان در مسیر تبدیل شدن به هاب گردشگری

سبزه میدان باید به هاب گردشگری تبدیل شود

داریوش نادری، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز درباره پروژه سبزه میدان می‌گوید: مغازه‌های سبزه میدان باید به عنوان هاب گردشگری تعریف شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۰ مغازه سبزه میدان ظرفیت هاب شدن را در حوزه گردشگری دارد، می‌افزاید: فعالان این حوزه باید ذی‌صلاحیت این بخش باشند و قرار است این منطقه نقطه ثقل گردشگری باشد که می‌شود آن را به صنف‌های مختلف واگذار کرد.

به گزارش ایمنا، «سبزه‌میدان» منطقه‌ای واقع در بافت مرکزی شهر در جوار بازار تاریخی، مسجد جامع، خانه‌های تاریخی ذوالفقاری است که تقریباً برای همه مردم شهر زنجان نام آشناست، در واقع سبزه‌میدان بخش مهمی از هویت شهر زنجان را شامل می‌شود و مسئولان شهری زنجان امیدوارند که پروژه ساماندهی سبز میدان این شهر که استارت آن از سال ۶۷ خورده شد، در آینده نزدیک به پایان برسد و این مکان تاریخی که بخشی از هویت زنجانی‌ها محسوب می‌شود، به یک هاب گردشگری تبدیل شود.

کد خبر 795251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    0 0
    چه فایده وقتی از این مکانها هیچ نگهداری صورت نمی گیره و ساخته نشده خراب میشن .
  • وهاب IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
    0 1
    واقعا متاسفم در شهر زنجان یه هزینه هایی خرج می شه که دل آدم رو به درد میاره کسی نیست بگه پل امام حسین .پروژه سبزه میدان واقعا به چه درد می خوره
  • US ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 1
    عالیه 🌹 بالاخره پروژه با دستهای توانمند سازندگان لایق هم ولایتی ها به ثمر نشست .
  • امین IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 2
    مگه زنجان چقدر جمعیت داره ک به خواد بشه هاب گردشگری
  • حسن حاتمی IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 0
    به نظرم کتونی خوب باشه
  • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۳
    0 1
    به حال خودش میموند همون خوب بود مثلا امدین درست کنین زنجانیا اسم اونجا رو گذاشتن گودال سبزه میدان حالا وقت زیاده عجله نکنید ۳۶ سال که چیزی نیست
  • بهنام DE ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    0 0
    خوبی انجام شده. اما ضعف های کمی ندارد. یکیش چاله بودن این میدانه، ک از جذابیتش کاسته.
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
    0 0
    بله بعد از ۳۰ سال استخر خوبی از اب درآمده