به گزارش خبرگزاری ایمنا از بوشهر، قاسم برجوئیفرد امروز _یکشنبه هشتم مهر _در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هاری یک بیماری ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان است، اظهار کرد: با وجود اینکه بیماری هاری با واکسن قابل پیشگیری است، اما در صورت بروز علائم، منجر به مرگ بیمار میشود.
وی افزود: بیماری هاری میتواند از حیوانات اهلی و وحشی به انسان منتقل شود، اما بیش از ۹۹ درصد موارد سگهای اهلی و صاحبدار این بیماری را به انسان منتقل میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه با مراجعه به موقع افراد حیوان گزیده به مراکز درمانی، طی سالهای گذشته هیچ موردی از هاری انسانی در استان بوشهر مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: انتقال بیماری هاری در بین حیوانات و انسان از طریق بزاق دهان و بر اثر گازگرفتگی، خراشیدگی یا تماس مستقیم بزاق آلوده با مخاط بدن (مثل چشم، دهان و زخمهای باز) صورت میگیرد.
برجوئیفرد با اشاره به اینکه قربانیان اصلی بیماری هاری در جهان کودکان ۵ تا ۱۴ ساله هستند، ادامه داد: پیشگیری پس از مواجهه (PEP)، پاسخ اورژانسی به مواجهه با ویروس هاری است و از ورود ویروس به سیستم اعصاب مرکزی ممانعت میکند.
وی ادامه داد: پیشگیری از جمله شستوشوی کامل زخم با آب و صابون در مدت ۱۵ دقیقه، درمان موضعی زخم در اولین زمان ممکن، دریافت واکسن هاری و در صورت لزوم تزریق سرم ضد هاری در محل جراحت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در چند مورد از بیماری حیوانات اهلی و وحشی در استان مشخص شد که احتمال گردش ویروس در حیاتوحش و احتمال انتقال آن به حیوانات اهلی و انسان وجود دارد؛ بنابراین گازگرفتگی حیوانات، خراشیدگی و گزشهای جزئی باید به عنوان گزش خطرناک در نظر گرفته و مصدومان را به مراکز درمانی انتقال دهید.
برجوئیفرد با بیان اینکه از غذا دادن به حیوانات ولگرد در نزدیک محل زندگی پرهیز شود، زیرا باعث جذب حیوانات به محل سکونت انسان میشود، افزود: در پاکیزگی محیط شهر و روستا تلاش کنیم.
نظر شما