روحالله خدابندهلو در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: یکی از اقدامات بهزیستی در راستای جلوگیری از افزایش ناشنوایی در جامعه غربالگری در سنین پایین است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر از ۱۹ هزار و ۵۷۶ معلول تحت پوشش بهزیستی، دو هزار و ۶۷۰ نفر معادل ۱۳.۶ درصد معلولیت در حوزه شنوایی دارند، اضافه کرد: بر اساس آمارهای گرفته شده ۵۰ درصد معلولیتهای شنوایی ژنتیکی بوده و ۲۵ درصد نیز مربوط به بیماریهای جنینی است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: ارائه تجهیزات توانبخشی (سمعک)، ارائه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارائه خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آمادهسازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه، یاریگر کودکان دارای آسیب شنوایی از جمله خدماتی است که بهزیستی به این افراد ارائه میدهد.
خدابندهلو افزود: یکی از اقدامات خوب بهزیستی در این حوزه کاشت حلزون است که برای چهار استان گیلان و زنجان و قزوین و اردبیل این کار انجام شده است و تاکنون ۸۲ نفر از این امکانات بهرهمند شدهاند.
وی با اشاره به اینکه به همه ناشنوایان زیرپوشش بهزیستی مستمری پرداخت میشود، اضافه کرد: در حال حاضر دریافت مستمری پشت نوبتی وجود ندارد و علاوه بر این تسهیلات مربوط به اشتغال نیز به جامعه هدف پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: اجرای برنامههای توانمندسازی به صورت آموزشی، هنری، ورزشی و آموزش مهارتهای شغلی و رایزنی با دستگاههای اجرایی در راستای تسهیل اشتغال افراد نابینا و کم بینا، بخشی از تلاشهایی است که در مسیر تبلور استعدادهای این افراد و بهرهگیری از ظرفیتهای آنان در جامعه انجام میشود.
وی تصریح کرد: آموزش مهارتهای حرفهای از قبیل چرمدوزی، رزین، خیاطی، قالیبافی و دیگر موارد، در مراکز حرفهآموزی و کارگاههای تولیدی و حمایتی از جمله اقداماتی است که بهزیستی در حمایت از افراد انجام میدهد.
نظر شما