حسین کارگر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رسانه آمد، زندگی انسان را دگرگون ساخت، روابط انسانی را دستخوش تغییر کرد و دنیای کودکی را رنگ و بومی دیگر داد.
وی افزود: اگر در گذشته، مفاهیم و افکار از طریق قصه گوییهای خانوادگی و رو در رو به نسلهای آتی منتقل میشد، هماکنون این رسانهها هستند که در نقش راوی، میراث گذشتگان را برای کودکان یعنی آینده سازان هر جامعهای روایت میکنند.
مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان تاکید کرد: یادگیری و تربیت در هر مرحله از زندگی انسان، رنگ و بو و حال و هوای خاص خود را دارد، اما در کودکی به دلیل تکامل ناکامل رشد زیستی و شناختی، ابزار، روشها و برخوردهای خاص خود را میطلبد و کم توجهی به این امر نه تنها منجر به تربیت یک انسان متعادل نمیشود، بلکه میتواند از کودک امروز، بزرگسال هنجارشکن فردا را پرورش دهد.
کارگر گفت: همین ویژگیها و نیازهای منحصربهفرد دوره کودکی، امر تربیت و آموزش کودکان را از طریق محصولات فرهنگی و رسانهای به یک کار تخصصی تمام عیار تبدیل کرده است و باید به عنوان شاه کلید تولیدات رسانه و سینمای کودک بدان توجه شود.
وی ادامه داد: در این راستا اگر میخواهیم فرهنگ ملل دیگر در کودکان ما رشد نکند، راهکار آن این است که از همین مرحله کار کردن با کودکان را آغاز کنیم.
مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بدانیم در آینده جامعه به کجا کشیده میشود، باید این موضوع را در نظر بگیریم که امروز به چه شکل روی کودکان سرمایهگذاری میکنیم و پاسخ را میتوانیم از میزان توجه به فرزندان بررسی کنیم.
کارگر با اشاره به اهمیت جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت: یکیاز مهمترین رصدکنندگان فیلمها، کودکان هستند و بر این اساس باید توجه داشته باشیم که دنیای کودکان از تصاویر و محتویات ذهنی او شکل میگیرد و بهنوعی این حوزه جزئی جداناپذیر از زندگی این رده سنی است.
وی افزود: فیلم و سینما بهخوبی میتواند محتویات ذهنی کودکان را ترسیم کند، اما شرط این امر فیلمی درخور و شایسته است تا در تراز تربیت یک نوجوان ایران اسلامی باشد، همچنین شاید بسیاری از افراد بر این باور باشند که ساخت فیلم کودک امری راحت است، اما باید توجه داشت که یکی از پرچالشترین عرصهها برای ساخت فیلم، همین حوزه کودک است، زیرا به این واسطه برای آینده کشور فرصتی را رقم میزنیم.
مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان تاکید کرد: اصفهان با تمام ظرفیتها از جمله گردشگری، علمی، صنعت، جهاد و ایثار و هنر پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است و بر این اساس در بسترهای مختلف امکان معرفی این شهر را داریم.
کارگر گفت: در حیطه بینالمللی نیازمند داریم ظرفیتهای مختلف این کلانشهر را نمایان کنیم که جشنوارههای بینالمللی یکی از راهکارها و بسترها برای این امر است، زیرا مکان برگزاری رویدادها مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان فرصتی نو برای توجه به آثار و تولیدات سینمای کودک و نوجوان است تا تولید و اکران ویژه بچهها، جلوهای تازه بگیرد، ادامه داد: امیدوارم حوزه فرهنگ و هنر در جایگاه اصلی خود قرار بگیرد و پیشتاز باشد.
نظر شما