احتمال تولید ریزگرد در گلستان/ ۳۰۶ هکتار از مراتع، مستعد بیابانی شدن است

مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: حدود ۳۰۶ هکتار از مراتع ضعیف استان به سمت بیابانی شدن می‌رود که اگر به خوبی در این بخش مدیریت نشود، این عرصه‌ها به خصوص در شمال شهرستان‌های گمیشان آق قلا و گنبدکاووس به سمت تولید ریزگرد خواهد رفت.

حمید سلامتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گلستان با بیان اینکه این استان ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد، اظهار کرد: دو صحرای بالکان و قره قوم اثرات مستقیم بر اراضی شمالی استان از گمیشان تا مراوه تپه دارد.

وی ادامه داد: اگر برنامه‌ای در حوزه آبخیزداری، احیای مرتع و توسعه پوشش گیاهی در استان نداشته باشیم، در آینده، استان بیابانی با منشا تولید ریزگرد خواهیم داشت.

مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به اینکه طرح‌های خوبی در شمال استان در این رابطه اجرا شده است، افزود: حدود ۳۰۶ هکتار از مراتع ضعیف استان به سمت بیابانی شدن می‌رود که اگر به خوبی در این بخش مدیریت نشود، این عرصه‌ها به خصوص در شمال شهرستان‌های گمیشان آق‌قلا و گنبدکاووس به سمت تولید ریزگرد خواهد رفت.

وی طرح احیای پوشش گیاهی از گمیشان تا مراوه تپه را از جمله اقدامات مقابله‌ای با بیابانی شدن استان دانست و گفت: در کنار این، طرح‌های مرتع‌داری با همکاری مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، محیط زیست و سایر دستگاه‌های مرتبط انجام می‌دهیم.

سلامتی با بیان اینکه در سال گذشته به اندازه ۱۰ سال تولید نهال مرتعی در سطح پنج هزار هکتار داشتیم، افزود: البته این میزان جوابگوی آن حجم از ریزگرد نیست اما می‌توان آن را شروعی مناسب در این زمینه ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه با انجام اقدامات موثر در این زمینه ریزگرد داخلی مهار شده است، افزود: همچنین ایجاد پوشش گیاهی برای جلوگیری از فرسایش خاک در این منطقه داشتیم.

مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در خاتمه یادآور شد: با وجود بارش‌ها در نقطه صفر شمالی استان، نتوانستیم از لحاظ زراعت تولید زیادی داشته باشیم، بنابراین باید با کمک دستگاه‌های متولی طرح‌های بیابان‌زدایی در این عرصه‌ها نیز توسعه پیدا کند.

کد خبر 794389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.