به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، سید محمد آقایی میبدی در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح سپاس اظهار کرد: با کمک سلولهای بنیادین بسیاری از بیماران بدخیم، صعبالعلاج و سرطان خونی زمینه عمر طولانیتری برای بیماران فراهم میشود.
وی افزود: بیماریان صعبالعلاج با توجه به اینکه اهدای سلولهای بنیادین در این طرح امکانپذیر شده است، گفت: در این شرایط امید ایجاد شده و بیماران با این بیماریها میتوانند به سمت درمان بروند.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان یزد افزود: در قالب طرح سپاس پنج سیسی خون از فرد اهدا کننده خون گرفته میشود و HLA خون جداسازی میشود و پس از آن ژنتیک محض فرد را تشخیص داده میشود.
آقایی گفت: بنابراین نام فرد اهداکننده وارد بانک سلولهای بنیادین کشور میشود و اگر زمانی خون با ویژگیهای این فرد با خون یک فرد مبتلا به سرطان همخوانی داشت از وی درخواست میشود تا در صورت تمایل یک کیسه خون اهدا کند.
وی ادامه داد: پس از آن سلولهای بنیادین خون جدا شده و به بیمار صعبالعلاج در قالب عمل پیوند مغز استخوان سلولها تزریق میشوند و اینگونه یک بیمار سرطانی از مرگ نجات مییابد و شرایط را برای افراد مهیا میکند که به سمت درمان پیشرفته بروند.
مدیرکل انتقال خون استان یزد گفت: طرح سپاس و اهدای سلولهای بنیادین جهت کمک به درمان بیماریهای کودکان، نوجوانان و بیماران خاص امکانپذیر است.
آقایی گفت: افراد در بازه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند در طرح سپاس شرکت نمایند، افراد با سلامت نسبی که قصد اهدای خون ندارند نیز میتوانند در این طرح شرکت نمایند و ژنتیک خونی خود را ثبت نمایند و در طرح سپاس مشارکت نمایند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح سپاس از ۳۱ شهریورماه کلید خورده است افزود: مراکز اهدای خون در سطح استان شهرستانها جهت ارائه مشاوره و پذیرش مردم در طرح سپاس آمادگی دارند.
نظر شما