به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زخمی شدن هزاران نفر طی انفجار وسایل الکترونیکی در روزهای اخیر در پایتخت لبنان مردم را به وحشت انداخته است؛ هفته گذشته پیجرهای مورد استفاده حزبالله لبنان در این شهر منفجر شد و پس از آن حمله برنامهریزیشدهای به واکیتاکیهای بیسیم انجام گرفت.
این حملات که بهطور گسترده توسط رژیم اسرائیل انجام شد و حزبالله لبنان را هدف قرار داد، بیش از ۳۵ کشته و هزاران زخمی برجای گذاشت. بسیاری از افراد آسیبدیده طی حملات از ناحیه دست، صورت و چشم آسیب دیدهاند، زیرا دستگاهها دقیقاً پیش از انفجار پیامهایی را دریافت میکردند، بنابراین هنگام انفجار به دستگاهها نگاه میکردند.
اکنون فروشگاههای لوازم الکترونیکی و سازمان مخابرات این شهر در اثر این حملات بهشدت دچار رکود شدهاند و تماسهای متعددی را از مشتریان مبنی بر چگونگی خارج کردن باتری از دستگاههای خود یا خارج کردن آنها از شبکه دریافت میکنند.
ترس از تلفن همراه نیز بهشدت در سطح شهر رو به افزایش است و مردم گمان میکنند بهطور دائم تحت نظارت هستند، به همین دلیل تلفنهای خود را در بیشترین فاصله ممکن از خود نگه میدارند. بیشترین ترس مردم از تلفنهای همراه جدیدی است که از خارج لبنان وارد میشوند.
بهبود ایمنی دستگاههای دیجیتالی در برابر هک شدن
با گزارشهای متعدد از نقض قوانین دادهها و حریم خصوصی مرتبط با توسعه فناوری بهویژه در مورد هوش مصنوعی (AI)، حملات اخیر به لبنان نگرانیهای جدیدی را در مورد امنیت فناوری در عصری ایجاد کرده است که هوش مصنوعی چالشهای پیچیدهای را معرفی میکند.
منفجر شدن پیجرها و واکیتاکیها در لبنان یادآور این حقیقت است که دستگاههای دیجیتال بهراحتی قابل هک شدن هستند. این فاجعه آسیبپذیریهای پنهان فناوریهای روزمره را برجسته کرده است و بر نیاز افراد به درک خطرات بالقوه مرتبط با دستگاههای خود و برداشتن گامهای پیشگیرانه برای محافظت از خود در دنیای دیجیتالی در معرض خطر امروزی تأکید دارد.
تحقیقات نشان میدهد که بسیاری از مردم با پیشرفت فناوری نگرانیهای قابلتوجهی در زمینه امنیت و حریم خصوصی دارند. آمارها افزایش هشداردهنده تهدیدات سایبری و نقض حریم خصوصی را نشان میدهد و بر فوریت رسیدگی به این مسائل تأکید میکند.
حملات دستگاهی لبنان باید بهعنوان زنگ خطری حیاتی در رابطه با آسیبپذیریهای دستگاههایی باشد که اغلب ایمن در نطر گرفته میشود. بخشی از این چالشها در تأثیر مورد بحث هوش مصنوعی نهفته است که میتواند اطلاعات را به روشهایی ردیابی و تجزیهوتحلیل کند که برای حریم خصوصی و امنیت خطرآفرین بهشمار میرود. در اصل هوش مصنوعی مزایای قابلتوجهی را برای جامعه به ارمغان میآورد، اما چالشهای پیچیدهای را بهویژه از نظر یکپارچگی دموکراتیک و ایمنی شخصی ایجاد میکند. از آنجا که فناوری بهطور فزایندهای به بخشی ضروری از زندگی روزمره بشر تبدیل شده، درک خطرات مرتبط با وابستگی به این فناوری بسیار مهم است.
تعدادی گام عملی و ساده وجود دارد که میتوان برای افزایش امنیت و کنترل زندگی دیجیتال برداشت. این گامها عبارتند از:
خرید از مکانهای معتبر با تحقیقات کامل درباره سازنده، همچنین بررسی گواهیهای امنیتی و پیگیری سابقه نقض امنیتی یا نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی شرکت سازنده
درک خطرات بالقوه فناوریهای قدیمی و جدید که آنها را در برابر رهگیری آسیبپذیر میکند.
بهروزرسانی منظم نرمافزار و سیستمعامل دستگاهها
بهحداقل رساندن خطر دسترسی غیرمجاز
افزایش آگاهی نسبت به جدیدترین تهدیدات و مسائل امنیت سایبری و آشنایی با روشهای دفاعی اولیه همچون استفاده از رمزهای عبور قوی و منحصربهفرد، همچنین فعال کردن احراز هویت دومرحلهای
اطمینان از پیکربندی مناسب، استفاده از اتصالات رمزگذاریشده و محدود کردن اشتراکگذاری غیرضروری دادهها
رعایت جانب احتیاط در مورد دستگاههای هوشمندی همچون هدفونها، دوربینها و ابزارهای پوشیدنی
نظر شما