دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

رئیس‌جمهور ایران یکم مهر۱۴۰۳ به‌منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دیدار و گفت‌وگو با روسای جمهور کشورهای مختلف جهت ایجاد صلح و امنیت در جهان، همچنین تبادل نظر با ایرانیان خارج از کشور برای خنثی کردن جوی که دشمنان در خارج، علیه ایران ایجاد کرده‌اند، عازم نیویورک شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود پزشکیان پیش از عزیمت به نیویورک طی سخنانی با تشریح اهداف این سفر اظهار کرد: اگر این سازمان، وظیفه و رسالت خود را به‌درستی انجام دهد، نباید دیگر کشوری پیدا شود که به دلیل قدرت، تکنولوژی و علمی که دارد بتواند سایر قدرت‌ها و کشورها را هرچقدر که دلش خواست بمباران کند. مردم، زنان و کودکان، بیمارستان‌ها و خانه‌ها را هدف قرار دهد و هر جا را که هدف قرار داد به عنوان محل تروریست‌ها معرفی کند.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

مدعیان حقوق بشر چرا جنایات رژیم غاصب در غزه را فریاد نمی‌زنند؟

وی در گفت‌وگوی کوتاهی در مسیر این سفر در واکنش به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری و احتمال اعلام شمال غزه به عنوان منطقه جنگی در کابینه بنیامین نتانیاهو، با بیان اینکه «همان‌گونه که ایران برای همه ایرانیان است، کره زمین برای همه مردم دنیاست» گفت: همه موجودات زنده روی کره زمین حق حیات دارند. کشورهایی که ادعا حقوق بشر می‌کنند بدون توجه به ارزش انسانیت، جان انسان‌ها و حقوق بشر، آنچه اسرائیل بر سر مردم مظلوم غزه می‌آورد را نمی‌بینند. این‌ها چرا نسبت به وضعیتی که در غزه در حال روی دادن است، فریاد نمی‌زنند؟ بسیاری اوقات با پررویی از جنایت‌های اسرائیلی‌ها در غزه و کرانه باختری دفاع هم می‌کنند و بعد هم دم از حقوق بشر و انسانیت می‌زنند. گفتارها و رفتارهای غرب تناقض، غیرقابل قبول و دروغ است.

پیام ایران برای جهان، صلح و امنیت است

رئیس‌جمهور که شامگاه یکشنبه، یکم مهر به وقت تهران در بدو ورود به فرودگاه جان اف کندی نیویورک، برای شرکت در هفتادونهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در گفت‌وگویی با اشاره به پیام جمهوری اسلامی ایران در این نشست اظهار کرد: آنچه مشخص است، پیامی است که از طرف کشورمان برای صلح و امنیت داریم و تحقق شعار امسال سازمان ملل مبنی بر صلح و آینده توأم با توسعه برای همه مردم است.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

دولت چهاردهم به دنبال ایجاد ثبات، امنیت و آرامش در منطقه است

پزشکیان دوشنبه بعدازظهر به وقت تهران در ادامه برنامه‌های نخستین روز سفر خود به نیویورک، در هتل محل اقامت خود، در دیدار «ویولا آمهرد» رئیس‌جمهور سوئیس گفت: ما در سیاست خارجی به دنبال ایجاد ثبات، امنیت و آرامش در منطقه هستیم، اما رژیم صهیونیستی برای جنگ‌افروزی و ایجاد ناامنی تلاش می‌کند.

وی ضمن ابراز خرسندی از روابط و تعاملات خوب دو کشور، کمک‌های دارویی سوئیس به کشورمان در شرایط تحریمی، نقش فعال این کشور در حفاظت از منافع ایران، همچنین ازسرگیری روابط با عربستان را نشانه عمق روابط میان دو کشور دانست و بر اهمیت گسترش تعاملات فیمابین در همه زمینه‌ها تاکید کرد.

«ویولا آمهرد» رئیس‌جمهور سوئیس نیز در این دیدار ضمن تبریک مجدد انتخاب پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور ملت ایران، بر علاقه‌مندی کشورش برای توسعه همه‌جانبه روابط با ایران تاکید کرد و گفت: ما خواهان ادامه نقش‌آفرینی در حمایت از منافع ایران به‌ویژه در رابطه با آمریکا هستیم.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

ایران از اقداماتی که صلح و امنیت جهانی را تقویت کند، حمایت خواهد کرد

وی همچنین در دیدار با اعضای گروه الدر (گروه ریش‌سفیدان متنفذ) که متشکل از سران سابق کشورها و سازمان‌های بین‌المللی است، با بیان این‌که «ایران از هر اقدامی که صلح و امنیت را در منطقه ما و جهان تقویت کند، حمایت خواهد کرد»، گفت: مشکل جدی دنیای امروز این است که تعدادی از کشورهایی که زور و قدرت دارند، به اسم دمکراسی و آزادی، همه راه‌های توسعه را به روی کشورهای دیگر می‌بندند.

رئیس‌جمهور با اشاره به شعارهای خود در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ما باور داریم که چه در داخل کشور و چه در محیط بین‌المللی، همکاری، یگانه راه رشد و پیشرفت برای همه است.

«مری رابینسون» رئیس گروه الدر و رئیس‌جمهور سابق ایرلند و «سانتوس مانوئل» رئیس‌جمهور سابق کلمبیا نیز به عنوان اعضای گروه الدر در این دیدار صحبت کردند.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

دیدگاه ایران درباره منطقه و دنیا شفاف است

پزشکیان همچنین در نشست با مدیران رسانه‌های آمریکایی گفت: دیدگاه ما درباره کشورمان و منطقه و دنیا، دیدگاه شفاف و روشنی است.

وی افزود: پس از اینکه کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شدم، تمام شعار و بحثمان این بود که در کشور باید یک وحدت و انسجام کاملی ایجاد شود. چون ابتدا باید اختلافاتی را که در کشور داشتیم و در حال حاضر هم تا حدودی یک سری جریانات به این اختلافات را دامن می‌زنند را باید حل کنیم.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

رؤسای جمهور فنلاند، ترکیه، همچنین رئیس شورای اروپا هم با رئیس‌جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل دیدار داشتند.

کشتار در غزه و لبنان باید هر چه زودتر خاتمه یابد

رئیس‌جمهور در دیدار «الکساندر اشتوب» رئیس‌جمهور فنلاند، عمل به مقررات بین‌المللی و پرهیز از رفتارهای دوگانه را راهکار حل و فصل بسیاری از مسائل و مشکلات جهان امروز عنوان کرد، اظهار کرد: کشتار بیش از ۴۰ هزار انسان بی‌گناه در غزه و حمله به لبنان آن هم در سایه سکوت مجامع بین‌المللی و حمایت‌های آمریکا و اروپا از این رژیم یک فاجعه است که باید هرچه زودتر خاتمه پیدا کند.

وی رویکرد جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را تنش‌زدایی، تعامل سازنده با کشورهای دنیا و ایجاد صلح و ثبات و امنیت عنوان و تصریح کرد: ما بر ضرورت تعامل و گفت‌وگو به جای جنگ و درگیری در میان کشورهای جهان برای رسیدن به دیدگاه مشترک و چندجانبه‌گرایی در حل مسائل تاکید داریم.

پزشکان با اشاره به اهمیت نقش سازمان ملل متحد در ایجاد همگرایی میان کشورها برای ایجاد صلح و جلوگیری از جنگ و اشغالگری در جهان گفت: معتقدیم صلح و امنیت جهانی محقق نخواهد شد مگر اینکه همه کشورهای به میثاق‌نامه‌های بین‌المللی پایبند بمانند و فارغ از قطب‌بندی‌های نظام بین‌الملل در صورت تعدی و تجاوز کشوری به کشور دیگری همه با هم در مقابل آن بایستند.

«الکساندر اشتوب» رئیس‌جمهور فنلاند نیز در این دیدار با تاکید بر علاقمندی کشورش برای تقویت روابط با ایران، انتخاب پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور ملت ایران را فرصت مغتنمی برای رفع بعضی مشکلات میان ایران و برخی کشورهای اروپایی دانست.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

آینده بهتر کشورهای اسلامی در گرو ایجاد وحدت است

رئیس‌جمهور در دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم گفت: ایجاد یک بازار بزرگ مشترک در منطقه و تبادلات دانشگاهی، علمی و اقتصادی می‌تواند عظمت جهان اسلام را به رخ جهانیان بکشد.

وی با بیان اینکه باور دارم ما هم به اعتبار همسایگی و هم اعتقادات مشترک با یکدیگر برادریم، تصریح کرد: اگر ما به برادری خود پایبند باشیم، رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست به چنین جنایاتی دست بزند؛ در حالی که رژیم صهیونیستی در مقابل چشمان جهانیان کودکان و زنان را به شهادت می‌رساند و مدارس، بیمارستان‌ها و پناهگاه‌ها را بمباران می‌کند، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز جنایات این رژیم را دفاع از خود توصیف و در عمل از او حمایت می‌کنند.

پزشکیان همچنین با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها با ترکیه در همه زمینه‌ها به‌خصوص ارتقای امنیت منطقه است»، افزود: من در دیدارها و گفت‌وگوهای خود با سران کشورهای منطقه و از جمله در سفر به عراق پیشنهاد ایجاد یک شبکه ارتباطی منطقه‌ای را مطرح کرد که پیش‌نیاز آن تمهید شرایط امنیتی لازم است؛ تحقق این پیشنهاد نیازمند منطقه‌ای عاری از تروریسم است.

«رجب طیب اردوغان» نیز در این دیدار با تسلیت درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در حادثه معدن طبس، از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به لبنان ابراز نگرانی کرد و گفت: رژیم صهیونیستی با حمله سایبری اخیر تعریفی جدید از توحش و خشونت ارائه کرده است؛ امروز جهانیان شاهد هستند که نتانیاهو هیچ قصدی برای آتش‌بس در غزه و ایجاد ثبات در منطقه ندارد.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

ایران اراده خود را برای حل مسئله نشان داده است

رئیس‌جمهور ایران در دیدار «شارل میشل» رئیس شورای اروپا با بیان این‌که «دولت چهاردهم در داخل و در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال گسترش تفاهم و همکاری است»، گفت: به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصه‌های مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفت‌وگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.

وی با تاکید بر این‌که «امروز دنیا بیشتر از هر زمان دیگری به گفت‌وگو و تعامل نیاز دارد تا زبان زور و تهدید» تصریح کرد: دوری و نداشتن تعامل ذهنیت‌هایی را ایجاد می‌کند که بستر سوءتفاهم‌ها و تشدید اختلافات می‌شوند، اما گفت‌وگوی بی‌واسطه و تعامل بهتر، می‌تواند مطالب را منعکس و منتقل کند.

پزشکیان با بیان اینکه «دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران هم در داخل کشور و هم در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال گسترش تفاهم، همدلی و همکاری است»، افزود: البته عبور از حصار اندیشه‌ها و باورها کار ساده‌ای نیست و نیاز به زمان دارد، اما ما به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصه‌های مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفت‌وگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.

«شارل میشل» نیز در این دیدار با سازنده توصیف کردن گفت‌وگوی تلفنی خود با پزشکیان گفت: انتخاب جناب‌عالی به ریاست‌جمهوری را پنجره و فرصت جدیدی برای احیای گفت‌وگوها با اتحادیه اروپا می‌دانیم. ما دیدگاه‌های شما را به دقت بررسی کردیم و معتقدیم می‌توانیم روحیه و اصول مورد تاکید جناب‌عالی را به‌ویژه در مسئله احترام به تنوع افکار، تساهل و رواداری، مبنای تعاملاتی سازنده قرار دهیم.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

بیایید آینده عادلانه برای فرزندان خود بیافرینیم / لزوم اصلاحات در ساختار حکمرانی بین‌المللی

رئیس‌جمهور ایران دوشنبه شب به وقت تهران در نشست سران میثاق آینده در نیویورک گفت: مواجهه با چالش‌های کنونی و آینده نیازمند همکاری و تعامل بر اساس عدالت و صداقت است. بیایید آینده عادلانه و پر رونق برای فرزندان خود بیافرینیم.

وی اظهار کرد: مواجهه با چالش‌های کنونی و آینده نیازمند همکاری و تعامل بر اساس عدالت و صداقت است. بیایید آینده عادلانه و پررونق برای فرزندان خود بیافرینیم. محور این تعامل توجه به نقش سازمان ملل به عنوان نماد چندجانبه‌گرایی است.

پزشکیان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران دیدگاه‌ها و ملاحظات خود را درباره سند پیمان آینده را در این سازمان ثبت کرده است. تقویت نظام چندجانبه‌گرایی برای برخورد ریشه‌ای با جنگ، تبعیض، فقر و گرسنگی باید مبنای کار مشترک برای آینده باشد. نقش فرهنگ و خانواده و گفت‌وگوهای بین نسلی، توجه به نقش زنان و جوانان و توانمندسازی آن‌ها انکارناپذیر است.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

به دنبال ایجاد صلح و امنیت با کمک همسایگان هستیم

رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، عصر دوشنبه به وقت محلی، در دیدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه با کمک دولت‌های همسایه از جمله کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است.

وی با قدردانی از ابراز همدردی وی برای درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در انفجار معدن طبس، این رخداد تلخ را یکی از آثار تحریم‌های ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران و ممنوعیت ورود تجهیزات به کشورمان دانست.

پزشکیان در ادامه با بیان اینکه «شعار من در انتخابات ریاست‌جمهوری وفاق در داخل و تعامل با جهان بود»، گفت: رژیم صهیونیستی در روز آغاز رسمی ریاست‌جمهوری من، اقدام به ترور «شهید هنیه» به عنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران کرد و در حالی که ما برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها صبر پیشه کردیم، صهیونیست‌ها پس از به شهادت رساندن حداقل ۴۱ هزار نفر در غزه، حالا به لبنان هم حمله کرده‌اند و تعداد زیادی را به شهادت رسانده‌اند و ما به شکل خیلی جدی نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم.

«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار با تبریک به پزشکیان برای کسب اعتماد مردم ایران و نیز ابراز همدردی با ملت ایران در واقعه جان‌باختن تعدادی از معدن‌کاران کشورمان، ابراز امیدواری کرد که جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت چهاردهم در مسیر توسعه قرار گیرد و منطقه خاورمیانه نیز شاهد صلح، امنیت و آرامش باشد.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

تاکید پزشکیان بر همگرایی ایران و تاجیکستان در مسئله افغانستان

رئیس‌جمهور شامگاه دوشنبه هم در محل اقامت خود، در دیدار «امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان، مسئله افغانستان را موضوع مشترک ایران و تاجیکستان دانست و بر ضرورت همگرایی و همکاری بیشتر برای کمک به این کشور در مسیر غلبه بر مشکلات و مسائل پیش رو تاکید کرد.

وی روابط دو کشور را ممتاز و متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی توصیف و تصریح کرد: ما خواهان توسعه و گسترش تعاملات و ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی با تاجیکستان هستیم.

«امامعلی رحمان» رئیس‌جمهور تاجیکستان هم در این دیدار با تجلیل از مواضع پزشکیان در راستای ایجاد وحدت و همبستگی میان کشورهای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌رغم فشارها و تحریم‌های ظالمانه به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته است و ما خواستار استفاده از تجربیات ایران و همچنین تقویت و تعمیق روابط در همه زمینه‌ها هستیم.

دیدارهای دپیلماتیک پزشکیان در نیویورک

کد خبر 793045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.