به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، احمد اسماعیلزاده با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانشآموزان با تاکید بر تهیه میانوعده سالم و مغذی که علاوه بر حفظ و تأمین سلامتی دانشآموزان، بر یادگیری آنان نیز اثر مثبت داشته باشد، اظهار کرد: خوراکیهایی که در کیف دانشآموزان به عنوان میانوعده مدرسه برای زنگ تفریح میگذارید، بهتر است ترکیبی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوهها و سبزیجات باشد.
وی افزود: میوهها و سبزیجات یکی از انتخابهای مناسب برای میانوعده در مدرسه محسوب میشود که سرشار از ویتامین، آنتیاکسیدان و فیبر هستند و میتوانند علاوه بر تأمین بخشی از نیاز دانشآموزان به ویتامینهایی چون ویتامین A و C و ویتامینهای گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانشآموزان کمک کنند.
تهیه ساندویچ سالم
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کدو حلوایی نیز از گزینههای مناسب برای میانوعده هستند؛ خیار و گوجه را میتوان به صورت ساندویچ سالم برای دانشآموز آماده کرد، منظور از ساندویچ سالم یعنی ساندویچهایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته، بادام یا سبزی خوردن و کاهو، تخممرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافلهای خانگی یا الویه و همبرگر باشد.
اسماعیلزاده گفت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نانهای سبوسدار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگتهای سفید برای ساندویچ استفاده نکنید، همچنین از پنیر خامهای به دلیل چربی بالا نیز استفاده نکنید.
پرهیز از تهیه ساندویچهای سوسیس و کالباس
وی با تاکید بر پرهیز از تهیه ساندویچهای سوسیس و کالباس ادامه داد: یکی از مواد غذایی که این روزها بسیاری از کودکان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام زمینی است که توصیه میشود مصرف این کره به هفتهای یکبار محدود شود، چراکه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و با توجه به کمتحرکی در کودکان، میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود؛ باید متذکر شد که اگر کودکی دچار اضافه وزن و چاقی است، مصرف کره بادام زمینی باید به ماهی یک بار محدود شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: سمنو هم سرشار از ویتامینهای گروه B است و میتواند به تأمین بخشی از نیازهای دانشآموزان کمک کند، کدو حلوایی به صورت بخارپز با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میانوعده دانشآموزان است. با توجه به اینکه فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوانزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید میشود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو حلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای فصلی کمک میکنند، بنابراین سعی کنید از این مواد غذایی هر روز برای میانوعده فرزندتان استفاده کنید.
استفاده از شیر ساده و بیسکوئیت سبوسدار
اسماعیلزاده تصریح کرد: بهتر است از شیرهای ساده به جای شیرهای طعمدار، ماءالشعیر و نوشابه به دلیل میزان قند بالا و به جای کیک و بیسکویتها بهخصوص کرمدار، از بیسکویتهای سبوسدار استفاده شود.
صبحانه، مهمترین وعده غذایی روزانه
وی با بیان اینکه صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است، افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان به طور منظم وعده غذایی صبح را از دست میدهند، خوردن یک صبحانه مغذی میتواند به دانشآموز کمک کند تا عملکرد بهتری در مدرسه داشته باشد.
نقش والدین در الگوی تغذیهای فرزندان
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان اشاره کرد و گفت: تغذیه سالم و فعالیت بدنی به رشد کودکان، یادگیری، استخوانبندی و تقویت عضلات آنها کمک میکند؛ پدر، مادر یا معلم میتوانند الگوی مناسبی برای ایجاد رفتارهای سالم و شیوه مطلوب زندگی برای کودکان باشند.
اسماعیلزاده ادامه داد: کودکان با مشاهده و تمرین یاد میگیرند، بنابراین یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و به همراه فرزندان خود وعدههای غذایی و میانوعدههای سالم مصرف کنید.
نظر شما