ماه و سیاره مشتری به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند

ماه و سیاره مشتری امروز (سه‌شنبه) به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، این پدیده با چشم غیرمسلح قابل رصد است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره مشتری امروز _سه‌شنبه‬ سوم مهر_ به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، به‌طوری که ماه ۲۰ روزه از فاصله پنج درجه و ۴۸ دقیقه‌ای سیاره مشتری عبور می‌کند، این پدیده در آسمان صبحگاهی اصفهان قابل رؤیت خواهد بود، ماه و سیاره مشتری حدود ساعت ۲۲:۴۹ به ارتفاع هفت درجه از افق شرقی شما می‌رسند، سپس ساعت ۵:۰۹ حدود ۷۹ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید، پس از آن نیز ساعت ۵:۳۵ از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۲.۱ و سیاره مشتری در قدر منفی ۲.۵ هر دو در صورت فلکی ثور قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید یک تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح قابل رصد هستند.

مقارنه ماه و سیاره مشتری

ماه و سیاره مشتری سه‌شنبه، سوم مهر در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۰ روزه از زاویه پنج درجه و ۵۰ دقیقه‌ای سیاره مشتری عبور می‌کند، این پدیده در آسمان صبحگاهی اصفهان قابل رؤیت خواهد بود، ماه و سیاره مشتری حدود ساعت ۲۲:۴۹ به ارتفاع هفت درجه از افق شرقی شما می‌رسند، سپس ساعت ۵:۰۹ حدود ۷۹ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید، پس از آن نیز ساعت ۵:۳۵ از دسترس خارج می‌‏شوند.

ماه در قدر منفی ۱۲.۱ و سیاره مشتری در قدر منفی ۲.۵ هر دو در صورت فلکی ثور قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید یک تلسکوپ یا دوربین دوچشمی قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح قابل رصد هستند.

غیبت قمری بتا توری

ماه سه‌شنبه، سوم مهر از مقابل ستاره بتا توری عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند که فقط از بخشی از جهان همچون آفریقا و غرب آسیا قابل مشاهده است، اما از اصفهان قابل رصد نیست.

اختفای ماه تنها از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است و از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین به دلیل اختلاف‌منظر آن متفاوت است، موقعیت ماه از دو نقطه در دو طرف زمین تا دو درجه متفاوت است.

تربیع آخر ماه

ماه سه‌شنبه، سوم مهر به تربیع آخر می‌رسد، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و پیش از طلوع آفتاب نیز به صورت برجسته پدیدار می‌شود؛ ماه از اصفهان از ساعت ۲۲:۳۲ تا ساعت ۱۳:۲۳ روز بعد قابل رصد است، در این زمان از چرخه ماهانه، ماه به‌طور تقریبی نیمه‌روشن به نظر می‌رسد.

ماه هر چهار هفته یک‌بار به دور زمین می‌چرخد و موجب می‏‌شود فازهای آن از ماه نو، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹.۵ روز یک بار تغییر کند، ماه همان‌طور که در این چرخه پیشرفت می‌کند، در زمان‌های مختلف روز قابل مشاهده است، به‌طوری که در تربیع آخر نیمه‌های شب طلوع می‌کند تا سحر در بلندی آسمان ظاهر می‌‎شود و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

ماه روزهای آینده هر روز دیرتر طلوع می‌کند، به‌طوری که پیش از طلوع خورشید برای مدت زمان کمتری قابل مشاهده است؛ همچنین زمانی که به ماه نو می‌رسد، حوالی سحر طلوع می‌کند و حوالی غروب نیز غروب می‌کند و تنها در طول روز قابل مشاهده است.

رصد کهکشان NGC

۵۵ کهکشان نامنظم NGC 55 در سراسر جهان در هفته‌های آینده به‌خوبی در آسمان عصر قابل مشاهده خواهد بود و سه‌‎شنبه، سوم مهر حدود نیمه‌شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و در عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود می‌رسد.

این پدیده به آسانی از اصفهان قابل مشاهده نیست، زیرا آنقدر در جنوب قرار دارد که هرگز بیش از ۱۸ درجه بالاتر از افق نخواهد رفت، رصد این کهکشان از زاویه ۳۹ درجه و ۱۱ دقیقه‌ای از نیمکره جنوبی آسان است، اما از عرض‌های جغرافیایی شمالی‌تر قابل مشاهده نیست.

کهکشان NGC 55 در قدر ۸.۲ به‌طور کامل ضعیف است و به‌یقین با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما آن از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ قابل رصد است.

کد خبر 792934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.