علیرضا رضایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: پس از بارها ثبت تصویر پلنگ ایرانی توسط دوربینهای تلهای طی ماههای گذشته، این بار این گونه ارزشمند توسط محمدرضا حلوانی محیطبان و رئیس پناهگاه حیات وحش عباس آباد نائین به صورت مستقیم مشاهده و از آن فیلم برداری شد.
وی ادامه داد: ثبت فیلم هم به صورت مستقیم و هم از طریق دوربین تلهای در زمان شب و در تاریکی انجام شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نائین تصریح کرد: محمدرضا حلوانی رئیس این پناهگاه تاکنون فعالیتهای گسترده و مستمری در خصوص ثبت گونههای مختلف حیات وحش به ویژه پلنگ ایرانی داشته و یکی از فعالان و افراد باتجربه در این زمینه است.
رضایی افزود: پروژه ثبت تصویر گونههای شب فعال با تأکید بر گوشتخواران در راستای برنامه عمل حفاظت گونههای در خطر انقراض در زیستگاههای مختلف استان اصفهان از جمله پناهگاه حیات وحش عباس آباد نائین به عنوان یکی از منحصر به فردترین زیستگاههای گربهسانان، با جدیت در حال پیگیری و اجرا است.
وی تاکید کرد: پس از ثبت گونهها و آگاهی از محلهای تردد و قلمرو طلبی آنها، باید در اجرای برنامههای حفاظتی قدمهای جدی تری گذاشت.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نائین خاطرنشان کرد: تخریب زیستگاهها از طریق بهره برداری از معادن، جادهکشی، چرای دام و شکار غیرمجاز گونههای علفخواران که طعمه گوشتخواران بزرگ جثه هستند، از مهمترین دلایل تهدید و کاهش جمعیت پلنگ و سایر گوشتخواران منطقه است.
به گزارش ایمنا، پیش از این در تاریخ ۲۹ تیرماه ۱۴۰۳ از چهار قلاده پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش عباس آباد نائین تصویربرداری شده بود.
با توجه به کاهش جمعیت پلنگ در بسیاری از زیستگاههای کشور، پایش جمعیت و راهکارهای حفاظتی این گونه حائز اهمیت بوده و در استان اصفهان، پناهگاه حیات وحش عباس آباد بیشترین جمعیت و پراکنش پلنگ را دارد و این موضوع لزوم توجه بیشتر به حفاظت این منطقه را آشکار میسازد.
از عباس آباد به خاطر تنوع بالای جانوری و همچنین انواع گربه سانان کوچک و بزرگ میتوان به عنوان بهشت گربه سانان ایران نام برد و در این چند سال مستندات متعددی از تنوع جانوری و گوشتخواران بزرگ جثه تهیه شد که این مهم پتانسیل بالای منطقه عباس آباد را برای ارتقا تا ذخیرهگاه نشان میدهد.
پناهگاه حیات وحش عباس آباد شامل ۴۳ گونه پستاندار، ۸۹ گونه پرنده دائمی، ۱۷۹ گونه پرنده مهاجر و فصلی، ۲۴ گونه خزنده، برخی دوزیستان و طیف وسیعی از بندپایان بوده که به عنوان ذخایر ارزشمند و متنوع ژنتیکی محسوب میشود.
این پناهگاه دارای جمعیتهای قابل توجهی از گونههای مهم، کمیاب و یا در خطر انقراض در سطح ملی، مانند هوبره، یوز پلنگ، پلنگ، شاه روباه، جبیر، گربه شنی، کاراکال، زاغ بور، شاهین، بحری، بالابان، عقاب طلایی، دلیجه، بوف، روباه شنی، وخانواده افعیها که مورد توجه ویژه سازمانهای بینالمللی و ضمیمه فهرست سرخ نیز هستند.
نظر شما