به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هفته بازیافت، رویداد سالانه Recycle Now است که خردهفروشان، برندها، شرکتهای مدیریت پسماند، انجمنهای تجاری، دولتها و رسانهها گرد هم میآیند تا به هدف مشترک «تشویق مردم به بازیافت بیشتر» دست پیدا کنند.
تقریباً ۲۰ سال از تصویب قانون بازیافت خانگی در انگلستان میگذرد که هفته بازیافت را ایجاد کرد تا دولت، شرکتها و عموم مردم تا حد امکان برای بازیافت اشیا تلاش کنند زیرا مدیریت زباله یک نگرانی جدی جهانی است و بازیافت کالاها یکی از بهترین راههایی است که میتواند آیندهای پایدار را برای نسلهای آینده تضمین کند.
تاریخچه هفته بازیافت
موضوع بازیافت از زمانهای قدیم برجسته و مورد توجه بوده است؛ مطالعات نشان میدهد که در قرن چهارم پس از میلاد ابزارهای شکسته بازیافت و مورد استفاده مجدد قرار میگرفتند. مطالعات حاکی از آن است که نخستین بار کاغذ توسط ژاپنیها در سال ۱۰۳۱ بازیافت شد. در بریتانیا مواد اولیه ساخت آجر از خاکستر چوب سوخته به دست میآمد که راهی مقرونبهصرفه برای تولید مواد خام بود.
بنجامین لاو (Benjamin Law) نخستین کسی است که با بازیافت الیاف از پارچههای کهنه و ترکیب آنها با الیاف بکر، پشم منگو (mungo wool) را تولید کرد. عصر صنعتی شاهد افزایش خودرو، راهآهن و زیرساخت بود و در آن دوران قطعات فلزی، ضایعات آهن و قطعات ماشینآلات جمعآوری و بازیافت میشد.
طی جنگ جهانی اول و دوم، به دلیل ضربه بزرگی که بر اقتصاد وارد شده بود، اهمیت بازیافت افزایش یافت. کمپینهای بسیاری برای تشویق مردم به بازیافت و استفاده مجدد تا حد امکان سازماندهی شد، زیرا کل جهان با کمبود مواد خام و منابع غذایی مواجه بود.
در دهه ۱۹۷۰، بازیافت آلومینیوم ظاهر شد و زبالههای الکترونیکی برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ در سوئیس بازیافت شدند. مجمع عمومی سازمان ملل متحد مجموعهای از ۱۷ هدف را برای توسعه پایدار در سال ۲۰۱۵ معرفی کرد که هدف شماره ۱۲ «مصرف مسئولانه و تولید» بود که به موضوع بازیافت صحیح میپرداخت. همان سال هفته بازیافت برای تشویق مردم به بازیافت مواد و اشیا در خانه خود ایجاد شد. در این هفته شرکتهای رسانهای، کسبوکارها و دولت گرد هم میآیند و کمپینهایی را برای افزایش آگاهی در مورد تغییرات آب و هوا و اهمیت بازیافت برگزار میکنند.
حقایقی درباره بازیافت
تحقیقات مختلف ثابت کرده است که آلومینیوم را میتوان بدون افت کیفیت بازیافت کرد که این امر موجب صرفهجویی در انرژی میشود، در واقع بازیافت کالاهای آلومینیومی به مدت دو ساعت در مصرف برق صرفهجویی میکند.
محققان بر این عقیده هستند که تنها با بازیافت روزنامهها میتوان حدود ۲۰۰ میلیون درخت را نجات داد.
بازیافت موجب صرفهجویی در مصرف آب میشود؛ بر اساس تحقیقات انجامشده با بازیافت هزار کیلوگرم کاغذ میتوان حدود ۶ هزار گالن آب را ذخیره کرد.
مطالعات نشان میدهد که ساخت محصولات پلاستیکی از پلاستیک بازیافتی حدود ۸۰ درصد انرژی کمتری نسبت به ساخت آن از مواد اولیه مصرف میکند و به این ترتیب موجب صرفهجویی در منابع طبیعی میشود.
تولید پلاستیک در طول پنج دهه گذشته ۲۰۰ برابر شده است و تمام پلاستیکهای تولید شده در یک سال، کمتر از نیم سال طول میکشد تا به حداکثر کاربرد خود برسند.
بیش از ۹۰ درصد پلاستیکهای اقیانوسی ما فقط از ۱۰ رودخانه میآیند که شامل یانگتسه، سند، زرد، هایهه، گنگ، آمور، مکونگ، نیل و نیجر میشوند.
بیش از سهچهارم زبالههای موجود در محلهای دفن زباله در سراسر جهان میتوانستند بازیافت شوند.
ظروف پلاستیکی با بقایای مواد غذایی باقیمانده و ضایعات آلی را نمیتوان برای بازیافت بیشتر پردازش یا پاک کرد.
انرژی ذخیرهشده از بازیافت یک بطری شیشهای میتواند یک لامپ ۱۰۰ واتی را به مدت چهار ساعت روشن کند.
صنعت نساجی سالانه ۷۹ میلیارد متر مکعب آب مصرف میکند و به همین دلیل بازیافت در این بخش حیاتی است.
صنعت مد ۸.۱ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهان را به خود اختصاص میدهد.
نخستین مورد ثبتشده برای رویکرد استفاده مجدد، بازیافت کاغذ در ژاپن در سال ۱۰۳۱ است.
نظر شما