۵ درصد تعاونی‌های مسکن کشور مشکل‌دار هستند

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بخش مسکن پنج درصد تعاونی‌های ما مشکل‌دار هستند که طرح پژوهشی برای رفع مشکلات آن‌ها آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حامد ویس کرمی در نوزدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر استان تهران در سالن همایش صداوسیما اظهار کرد: تعاون بخش مردمی اقتصاد کشور است که اگر بخواهیم به سمت توسعه اقتصادی برویم مثل همه دنیا باید از این طریق نقش مردم را در اقتصاد پررنگ کنیم که این نقش را قانون اساسی هم پیش‌بینی کرده است.

وی افزود: بخش تعاون را به‌واسطه اینکه زمینه حضور گسترده مردم را در اقتصاد فراهم می‌کند باید ویژه ببینیم چراکه این تنها مدل در دنیا است که مردم از طریق آن می‌توانند مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت داشته باشند.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: تنها مدل اقتصادی که می‌تواند نقش مردم در اقتصاد و مردمی‌سازی اقتصاد را یکجا تعریف کند و منعطف هم باشد بخش تعاون است که رهبر انقلاب در ارتباط با آن می‌فرمایند تعاون اساسی‌ترین و منطقی‌ترین و بنیادی‌ترین کاری است که می‌تواند به استقرار عدالت کمک کند و اقتصاد کشور را نجات دهد.

ویس‌کرمی عنوان کرد: اگر موضوع تعاون به‌خوبی اتفاق نیفتاده است به این خاطر است که ما نمی‌دانیم در کجا ایستاده‌ایم و جایگاه و شأن و اثر تعاون را نشناخته‌ایم و این در صورتی است که حتی در کشورهای مهد اقتصاد لیبرال هم شاهد هستیم که مسائلشان را با تعاون حل کرده‌اند.

وی تصریح کرد: بااین‌وجود ما بنیان‌های تعاون را در اختیار داریم و در تاریخ ایران و اسلام در همه حوزه‌ها مسئله‌ای اگر ایجاد شده با همیاری مردم حل شده است بنابراین امروز باید در بخش تعاون تغییر رویکرد داده و سیاست را از توسعه کمی تغییر دهیم.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: زیاد کردن تعداد تعاونی‌ها خوب است اما آیا عمق اقتصادی این تعاونی‌ها هم افزایش‌یافته و تعاون به‌عنوان راه‌حل واقعی شناخته شده است، این در صورتی است که به‌زعم بنده تعاون راه‌حل اساسی مشکلات کشور است.

ویس‌کرمی عنوان کرد: امروز تغییر سیاست از توسعه کمی به یک سیاست سه‌وجهی یعنی عمق اقتصادی و گسترش اجتماعی بسیار اهمیت دارد که این تغییرات آغاز شده‌اند؛ من معتقدم تعاون هم باید در همه اقشار مردم پخش شود که ناظر بر این مسائل و سیاست برنامه‌هایی تدوین شده و اهم آن‌ها وارد فاز اجرایی شده است.

وی افزود: در همین رابطه ما با مشاهده ناترازی برق در کشور با میزان ۱۴ هزار مگاوات به مدلی با عنوان ایجاد تعاونی‌های نیروگاهی رسیده‌ایم و امروز در کشور بیش از ۱۰۰ مگاوات تعاونی نیروگاهی داریم که هیچ‌کدام از آن‌ها از ما تقاضای یک ریال پول نکرده‌اند که اگر نیاز داشته باشند تأمین خواهیم کرد.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به ایجاد این تعاونی‌های نیروگاهی با دو هدف کاهش ناترازی برق و توانمندسازی سه دهک اول جامعه اشاره کرد و گفت: در آمریکا هفتاد و هفت هزار مگاوات برق در قالب تعاونی‌های روستایی و این شیوه تأمین می‌شود؛ در جوار شهرک‌های صنعتی نیز اگر بخواهید نیروگاه تأسیس کنید سرمایه بسیاری می‌خواهد که راه‌حل آن تشکیل تعاونی نیروگاهی از خود بنگاه‌های فعال شهرک صنعتی است چراکه با جذب سرمایه‌های اندک آن‌ها به چرخه‌ای وارد می‌شوند که مصرف‌کننده خودشان هستند و مازاد را به شبکه برق می‌دهند.

ویس‌کرمی اضافه کرد: مسئله ایجاد زنجیره‌های ارزش در بخش تعاون از دیگر سیاست‌های ما است چراکه ما در حوزه مدیریت و انجام فعالیت‌های اقتصادی و… تابه‌حال جزیره‌ای عمل کرده‌ایم و این مسئله حلقه مفقوده مدیریت کشور است لذا در بخش تعاون باید این کار شروع می‌شد که الان ۱۲۴ زنجیره شناسایی شده که ظرفیت‌های تعاونی‌های استان به هم وصل شوند تا از حلقه اولیه یعنی تأمین مواد اولیه تا حلقه آخر یعنی بازار بین تعاونی‌ها اتصال وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: ما همچنین در واگذاری بنگاه‌های دولتی به تعاونی‌ها ورود کرده‌ایم که در یک مورد از این اقدامات فقط صد همت سرمایه به مردم واگذار می‌شود و تا چهار میلیون نفر از مردم می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه خوش‌حساب‌ترین بنگاه‌های ما تعاونی‌ها هستند، ادامه داد: در بخش مسکن پنج درصد تعاونی‌های ما مشکل‌دار هستند که این مشکلات هرچند به تابلوی تعاونی‌ها تبدیل شده‌اند باید حل شوند؛ البته طرح پژوهشی آغاز شده است که ببینیم که تعاونی‌های مسکن به چه دلیلی این مشکلات را دارند تا آن‌ها را رفع کنیم.

ویس‌کرمی گفت: امسال خط اعتباری هشت هزارمیلیاردی را از طریق منابع بانک توسعه تعاون ایجاد کرده‌ایم که این عدد نسبت به گذشته ۱۶۶ درصد افزایش‌یافته است و از این محل هزار میلیارد تومان به تعاونی‌های نیروگاهی، دو هزار میلیارد تومان به تعاونی‌های کارگری و پنج هزار میلیارد تومان به بخش تولید در سطح کشور اختصاص‌یافته است.

کد خبر 790888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.