استفاده از گونه‌های بومی و مقاوم به کم‌آبی برای توسعه فضای سبز شهر اصفهان

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: توسعه فضای سبز ضروری است، اما با توجه به محدودیت منابع آبی، یکی از راهکارهای موجود، استفاده از گونه‌های مقاوم به کم‌آبی است؛ به همین جهت این سازمان برای توسعه فضای سبز شهر اصفهان از گونه‌های بومی و سازگار با اقلیم این شهر استفاده کرده است.

مجتبی حق‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از عوامل اصلی آسیب به محیط زیست شهر اصفهان، آلاینده‌های موجود در اطراف شهر و صنایع آلاینده‌ای است که آن را احاطه کرده‌اند، همچنین مشکل کم‌آبی و تنش‌های آبی و خاکی نیز به این وضعیت دامن می‌زند.

وی افزود: برای بهبود شرایط باید آلاینده‌های اطراف شهر را محدود کرد و تدابیر و سخت‌گیری‌های بیشتری در ارتباط با کارخانه‌های آلاینده باید اتخاذ شود، چراکه این اقدامات می‌تواند به بهبود محیط زیست کمک کند.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: توسعه فضای سبز ضروری است، اما با توجه به محدودیت منابع آبی یکی از راهکارهای موجود، استفاده از گونه‌های مقاوم به کم‌آبی است؛ به همین جهت این سازمان برای توسعه فضای سبز شهر اصفهان از گونه‌های بومی و سازگار با اقلیم این شهر استفاده کرده است.

حق‌شناس ادامه داد: این گونه‌ها که در شهر اصفهان، شهرهای اطراف و حتی استان‌های هم‌جوار شناسایی شده‌اند، علاوه بر سازگاری با شرایط آب و هوایی، جنبه زینتی نیز دارند و در برنامه توسعه فضای سبز شهر جای گرفته‌اند، بنابراین جایگزین گونه‌هایی شده‌اند که نیاز آبی بالایی داشتند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته از چمن اسپرت در شهر اصفهان استفاده می‌شد که نیاز به آبیاری روزانه یا یک روز در میان داشت، اما طی پنج سال گذشته، کاشت این نوع چمن ممنوع شده است و به جای آن از چمن‌های مقاوم آفریقایی استفاده می‌شود که بسیار کمتر و حتی گاهی یک‌دهم چمن‌های اسپرت نیاز آبی دارند، بنابراین استفاده از گونه‌های بومی و مقاوم به کم‌آبی تنها راهکار مؤثر برای توسعه فضای سبز است.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: سازمان محیط زیست باید با اعمال پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه بر صنایع آلاینده، به حفظ و بهبود شرایط کمک کند.

کد خبر 790802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.