به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی بازرسی کل استان کردستان، عیسی هواسی، امروز _سهشنبه بیستوهفتم شهریور_ در دومین جلسه کمیسیون علمی - تخصصی بازرسی کل استان که با حضور معاون عمرانی استاندار کردستان و جمعی از مدیران، مسئولان و نخبگان استانی به موضوع بررسی تهدیدات بهداشتی و اجتماعی مربوط به افزایش سگهای ولگرد برگزار شد، ضمن انتقاد از نبود آمار رسمی دقیق و برنامهریزی جامع در این زمینه، به تهدیدات بهداشتی سگ گزیدگی و رشد فزایندهی آلودگی به کیست هیدراتیک اشاره و اظهار کرد: این معضل علاوه بر تهدید جدی امنیت روحی و روانی مردم، عامل واگرایی مهمی در بحث گردشگری است.
وی با اشاره به کراهت سگ از دیدگاه مذهبی و فقهی، افزود: واردات، پرورش، تکثیر و خرید و فروش و حمل و گرداندن حیوانات وحشی طبق قانون ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، ممنوع و دارای مجازات است.
بازرس کل استان با بیان اینکه اینکه بسیاری از مدارس سرویس ندارند و امکان تهیه سرویس برای خیلی از خانوادهها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: پدیده سگهای ولگرد تهدید جدی برای دانش آموزان به خصوص در فصول سرد سال است.
هواسی ضمن تشکر از شهرداری سنندج برای اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با معضل سگهای ولگرد، تاکید کرد: کمبود امکانات و اعتبار نمیتواند دلیل توجهی کم کاری یک سری از ارگانهای مربوطه باشد.
وی در ادامه اقداماتی همچون تسریع و سهل گرفتن فرآیند عقیمسازی، استفاده از امکانات سایر دستگاهها همچون هلالاحمر، تولید محتوا و فرهنگسازی در راستای آموزش جامعه به ویژه در حوزه مدارس و صدا و سیما، دعوت از انجمنهای حمایت از حیوانات و توجیه آنها و تشریح تهدیدات مربوط به ترویج نگهداری سگ و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی جهت انجام تحقیقات علمی در خصوص دلایل افزایش و مهار سگهای ولگرد را خواستار شد.
بازرس کل کردستان همچنین فعال شدن کارگروههای مربوطه و برگزاری جلسات خروجی محور و ارائه گزارشات آسیب سگهای ولگرد به خانوادهها و متولیان امر، مقابله با استفاده از تبلیغات فرهنگ سازی اشتباه در تبلیغات شبکه خانگی، برنامهریزی جامع و تلاش مجدانه جهت تأمین اعتبار و اجرای برنامههای علمی و عملی برای مبارزه با ازدیاد سگهای ولگرد را از جمله راهکارهای مؤثر برای مبارزه با افزایش سگهای ولگرد دانست.
در ادامه جلسه مدیران و صاحبنظران مدعو ضمن تشکر از اهتمام و توجه ویژه بازرس کل استان به مشکلات استان کردستان و اهمیت دادن به نظرات علمی و فنی نخبگان، به بیان نظرات خود در این خصوص پرداختند.
در پایان این جلسه مصوباتی جهت ابلاغ و اجرا توسط دستگاههای متولی مصوب شد.
نظر شما