انجام مطالعات طرح حفاظت و احیای بافت تاریخی همدان

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی همدان از اجرای مطالعات طرح حفاظت و احیای بافت تاریخی همدان به مساحت ۵۱۲ هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا عباسیان از اجرای مطالعات طرح حفاظت و احیای بافت تاریخی همدان به مساحت ۵۱۲ هکتار خبر داد و اظهار کرد: بر اساس ماده سه «قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و فرهنگی» مصوب دوم تیر ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، قرارداد تهیه طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی همدان با مشاور دارای صلاحیت منعقد شده است.

وی افزود: تمام طرح و ضوابط ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی همدان مورد تأیید قرار گرفته است و این طرح پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج استان به شورایعالی شهرسازی و معماری کشور ارسال خواهد شد.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی همدان تصریح کرد: محدوده بافت تاریخی شهر همدان، قسمتی بسیار مهم و پر رنگ در نظام فعالیتی-عملکردی این شهر است و به دلیل وجود بازار و بناهای تاریخی در این محدوده، با همه قسمت‌های شهر ارتباط بسیار دارد.

عباسیان ادامه داد: محدوده مطالعاتی فراگیر در این طرح، برای همه محدوده شهر همدان در نظر گرفته شده و شناخت ویژگی‌های کلی شهر همدان در برنامه‌ریزی و طراحی و به منظور بهبود و ارتقای وضع کمی و کیفی بافت تاریخی شهر ارائه شده است.

وی با اشاره به اسناد تفصیلی طرح، اضافه کرد: اسناد تفصیلی طرح شامل سند اصالت و یکپارچگی، سیاست‌های حفاظت و احیا، مسائل و ظرفیت‌های محدوده، در قالب نظام استفاده از زمین، نظام دسترسی و نظام ارتفاعی تهیه و سیاست‌ها و راهکارهای حفاظت و احیا ساختار در هریک از پهنه‌های محدوده بافت تاریخی شهر تدوین شده است.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی همدان ادامه داد: با توجه به ابلاغ مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران طی سال جاری در خصوص «مجموعه راهکارهای تشویقی با هدف احیا و تقویت سکونت در محدوده بافت‌های تاریخی فرهنگی کشور، ضوابط اختصاصی معماری و شهرسازی بافت با هدف حفاظت از ارزشهای تاریخی و فرهنگی بافت و ایجاد زمینه‌های ارتقای کیفی زندگی ساکنان تهیه شده است.

عباسیان ادامه داد: این طرح تاکنون با برگزاری بیش از ۶۷ نشست منظم استانی شامل کمیته‌های راهبری، کمیته‌های کارشناسی و جلسات با دفتر مطالعات شهرداری و شهرداری مناطق همدان و با حضور کارشناسانی از راه و شهرسازی، استانداری، میراث فرهنگی و گردشگری، نظام مهندسی ساختمان، شورای اسلامی و شهرداری و همچنین بازدیدهای میدانی از محلات بافت تاریخی مورد بررسی قرار گرفته است.

کد خبر 790388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • تعدادی ارهم محله و ساکنین جولان US ۱۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
    0 0
    محله جولان از ۴۰ سال پیش بیش از ۹۰ درصد خانه ها با بنای بالای ۵ سقف با عمران شهرسازی وتعداد معدودی هم از ملکان ساخته وتغییر بافت داده اند و در بازدیدها ی میدانی مشهود است. حالا به تعداد انگشتان دست ملک مانده و هر چهار طرف همان ملک تجدیدبنا و در حداقل ۶سقف ساخته شده. باید از قبل یعنی چهل سال پیش این طرح تفصیلی همانند شهر یزد ودیگر شهرهای موفق می‌کردند، نه اینکه بعداز بهم زدن محله مردم را درگیر معضلات کنن