تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

رقابت‌های جام‌جهانی فوتسال ۲۰۲۴ ازبکستان از امروز با حضور ۲۴ تیم در شش گروه چهار تیمی آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رقابت‌های جام‌جهانی فوتسال به‌صورت یک تورنمنت رسمی از سال ۱۹۸۹ برگزار شده است و از امروز _شنبه بیست‌وچهارم شهریور_ دهمین دوره این مسابقات به‌میزبانی کشور ازبکستان آغاز خواهد شد. گفتنی است تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال هم از امروز به‌بعد دو رقمی خواهد بود و بیشتر از همیشه باید این تورنمنت را مورداهمیت قرار داد.

در ادامه گزارشی از دوره‌های پیشین جام‌جهانی فوتسال را مطالعه خواهید کرد که توضیح مختصری از هر دوره مسابقات به‌صورت جداگانه ارائه شده است.

جام‌جهانی فوتسال ۱۹۸۹ - هلند

افتتاحیه مسابقات جام‌جهانی فوتسال از ۵ تا ۱۵ ژانویه ۱۹۸۹ در کشور هلند برگزار شد. ۱۶ کشور در اولین دوره این مسابقات شرکت کردند که شامل ۶ کشور از اروپا (بلژیک، دانمارک، مجارستان، ایتالیا، هلند و اسپانیا)، ۳ کشور از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیلو پاراگوئه)، ۲ کشور از آفریقا (الجزایر و زیمبابوه)، ۲ کشور از آسیا (ژاپن و عربستان سعودی)، ۲ کشور از آمریکای شمالی (کانادا و ایالات متحده) و یک کشور از اقیانوسیه (استرالیا) بودند.

برزیل در فینال با نتیجه دو بر یک میزبان این مسابقات یعنی هلند را شکست داد و ایالات‌متحده آمریکا نیز در دیدار رده‌بندی بلژیک را شکست داد و به مقام سوم رسید.

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

مدال طلا: برزیل / مدال نقره: هلند / مدال برنز: ایالات‌متحده آمریکا / مقام چهارم: بلژیک

بهترین بازیکن: «ویکتور هرمانس» از هلند (وی در حال حاضر یکی از مدرسان و مربیان به نام فوتسال است).

بهترین گلزن: «لازلو ززادانی» از مجارستان با ۷ گل
جایزه بازی جوانمردانه: ایالات متحده آمریکا

جام‌جهانی فوتسال ۱۹۹۲ - هنگ‌کنگ

دومین جام جهانی فوتسال در هنگ کنگ و با ۱۶ تیم شرکت‌کننده برگزار شد که شامل ۶ کشور از اروپا (هلند، بلژیک، ایتالیا، لهستان، روسیه و اسپانیا)، ۳ کشور از آمریکای جنوبی (برزیل، آرژانتین و پاراگوئه)، ۳ کشور از آسیا (چین، هنگ کنگ و ایران)، ۲ کشور از آمریکای شمالی (کاستاریکا، ایالات متحده آمریکا)، یک کشور از آفریقا (نیجریه) و آخرین تیم از اقیانوسیه (استرالیا) بودند.

برزیل بار دیگر با نتیجه ۴ بر یک آمریکا را شکست داد و از عنوان قهرمانی خود دفاع کرد. اسپانیا در مسابقه رده‌بندی تیم فوتسال ایران را شکست داد و به مدال برنز رسید.

مدال طلا: برزیل / مدال نقره: ایالات‌متحده آمریکا / مدال برنز: اسپانیا / مقام چهارم: ایران

بهترین بازیکن: «جورگینهو» (برزیل)

بهترین گلزن: «سعید رجبی» (ایران) با ۱۶ گل

جایزه بازی جوانمردانه: ایالات متحده

جام‌جهانی فوتسال ۱۹۹۶ - اسپانیا

سومین دوره این مسابقات در اروپا و در کشور اسپانیا از ۲۴ نوامبر و ۸ دسامبر برگزار شد. این رقابت‌ها با ۱۶ تیم برگزار شد. ۶ تیم از اروپا (بلژیک، ایتالیا، هلند، روسیه، اسپانیا و اوکراین)، ۳ کشور از آسیا (چین، ایران و مالزی)، ۳ کشور از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل و اروگوئه)، ۲ کشور از آمریکای شمالی (کوبا و ایالات متحده آمریکا)، یک کشور از آفریقا (مصر) و یک تیم از اقیانوسیه (استرالیا).

برزیل سومین قهرمانی متوالی خود را در مقابل میزبان یعنی اسپانیا بدست آورد. این دیدار در شهر بارسلون و با نتیجه ۶ بر ۴ به اتمام رسید. در دیدار رده‌بندی این رقابت‌ها نیز روسیه با نتیجه ۳ بر ۲ در مقابل اوکراین به برتری دست یافت و سوم شد.

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

مدال طلا: برزیل / مدال نقره: اسپانیا / مدال برنز: روسیه / مقام چهارم: اوکراین

بهترین بازیکن: «مانوئل توبیاس» (برزیل)

بهترین گلزن: «مانوئل توبیاس» (برزیل) با ۱۴ گل

جایزه بازی جوانمردانه: برزیل

جام‌جهانی فوتسال ۲۰۰۰ - گواتمالا

گواتمالا میزبان چهارمین دوره جام جهانی (۱۸ نوامبر تا ۳ دسامبر ۲۰۰۰) بود که در آن ۱۶ تیم شرکت کردند. ۵ تیم از اروپا (کرواسی، هلند، پرتغال، اسپانیا و روسیه)، ۳ تیم از آسیا (ایران، قزاقستان و تایلند)، ۳ تیم از آمریکای شمالی (کاستاریکا، کوبا و گواتمالا)، ۳ تیم از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل و اروگوئه)، یک تیم از آسیا (مصر) و یک تیم از اقیانوسیه (استرالیا) در این دوره باهم به رقابت پرداختند.

اسپانیا برای اولین بار برزیل را فینال‌های جام‌جهانی فوتسال شکست داد. این دیدار با نتیجه ۴ بر ۳ به سود اسپانیا به پایان رسید. پرتغال در اولین حضور خود در جام جهانی با پیروزی برابر روسیه در دیدار رده‌بندی، به مدال برنز دست یافت.

مدال طلا: اسپانیا / مدال نقره: برزیل / مدال برنز: پرتغال / مقام چهارم: روسیه

بهترین بازیکن: «مانوئل توبیاس» (برزیل)

بهترین گلزن: «مانوئل توبیاس» (برزیل) با ۱۹ گل

جایزه بازی جوانمردانه: برزیل

جام‌جهانی فوتسال ۲۰۰۴ - تایوان

پنجمین دوره مسابقات جام جهانی فوتسال در آسیا و در تاریخ ۲۱ نوامبر تا ۵ دسامبر ۲۰۰۴ و با حضور تیم‌های ۵ تیم از اروپا (جمهوری چک، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا و اوکراین)، ۴ کشور از آسیا (تایوان، ایران، ژاپن و تایلند) ۳ کشور از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل و پاراگوئه)، یک کشور از آفریقا (مصر) و یک کشور از اقیانوسیه (استرالیا) برگزار شد.

اسپانیا در فینال با غلبه بر ایتالیا با نتیجه ۲ بر یک پیروز شد و دومین قهرمانی خود را در جهان جشن گرفت. این نخستین تورنمنت بدون حضور برزیل در فینال بود که توانست مدال برنز را با شکست دادن رقیب خود یعنی آرژانتین به‌دست آورد.

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

مدال طلا: اسپانیا / مدال نقره: ایتالیا / مدال برنز: برزیل / مقام چهارم: آرژانتین

بهترین بازیکن: فالکائو (برزیل)

بهترین گلزن: فالکائو (برزیل) با ۱۳ گل

جایزه بازی جوانمردانه: برزیل

جام‌جهانی فوتسال ۲۰۰۸ - برزیل

ششمین دوره مسابقات جام جهانی فوتسال در برزیل برگزار شد و اولین جام جهانی با ۲۰ شرکت کننده بود. ۶ تیم از اروپا (جمهوری چک، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، روسیه و اوکراین)، ۴ تیم از آسیا (چین، ژاپن، ایران و تایلند)، ۴ تیم از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و اروگوئه)، ۳ تیم از آمریکای شمالی (کوبا، گواتمالا، ایالات متحده آمریکا)، ۲ تیم از آفریقا (مصر و لیبی) و یک تیم از اقیانوسیه (جزایر سلیمان) ۲۰ تیم حاضر در این رقابت‌ها بودند.

برزیل با شکست دادن رقیب سرسخت خود یعنی اسپانیا ضربات پنالتی، بار دیگر عنوان قهرمانی را به ویترین افتخارات خود بازگرداند. مقام سوم به ایتالیا رسید که روسیه را با نتیجه ۲ بر یک شکست داد.

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

مدال طلا: برزیل / مدال نقره: اسپانیا / مدال برنز: ایتالیا / مقام چهارم: روسیه

بهترین بازیکن: «فالکائو» (برزیل)

بهترین گلزن: «پولا» (روسیه) با ۱۶ گل

بهترین دروازه‌بان: تیاگو (برزیل)

جایزه بازی جوانمردانه: اسپانیا

جام‌جهانی فوتسال ۲۰۱۲ - تایلند

برای سومین مرتبه، یک کشور آسیایی میزبان جام جهانی در تاریخ ۱ تا ۱۸ نوامبر ۲۰۱۲ بود و این دوره اولین مسابقات جام جهانی با ۲۴ شرکت کننده بود. ۷ کشور از اروپا (جمهوری چک، ایتالیا، پرتغال، روسیه، صربستان، اسپانیا و اوکراین)، ۵ کشور از آسیا (استرالیا، ایران، ژاپن، کویت و تایلند)، ۴ کشور از آمریکای شمالی (کاستاریکا، گواتمالا، مکزیک و پاناما)، ۴ کشور از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل، کلمبیا و پاراگوئه)، ۳ کشور از آفریقا (مصر، لیبی و مراکش) و یک تیم از اقیانوسیه (جزایر سلیمان) در این رقابت‌ها حضور داشتند.

برزیل بار دیگر از عنوان خود دفاع کرد و در وقت اضافه با گلی که فالکائو در دقیقه ۳۷ بازی به ثمر رساند در مقابل اسپانیا به پیروزی رسید. این دیدار با نتیجه ۳ بر ۲ به پایان رسید. ایتالیا نیز با غلبه بر کلمبیا با نتیجه ۳ بر صفر به مدال برنز رسید.

مدال طلا: برزیل / مدال نقره: اسپانیا / مدال برنز: ایتالیا / مقام چهارم: کلمبیا

بهترین بازیکن: «نتو» (برزیل)

بهترین گلزن: «ادرلیما» (روسیه) با ۹ گل

بهترین دروازه‌بان: «استفانو مامارلا» (ایتالیا)

جایزه بازی جوانمردانه: آرژانتین

جام‌جهانی فوتسال ۲۰۱۶ - کلمبیا

جام‌جهانی ۲۰۱۶ در کلمبیا با حضور ۲۴ تیم برگزار شد. ۷ کشور از اروپا (جمهوری آذربایجان، ایتالیا، قزاقستان، پرتغال، روسیه، اسپانیا و اوکراین)، ۵ کشور از آسیا (استرالیا، ایران، تایلند، ازبکستان و ویتنام)، ۴ کشور از آمریکای شمالی (کاستاریکا، کوبا، گواتمالا و پاناما)، ۴ کشور از آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل، کلمبیا و پاراگوئه)، ۳ کشور از آفریقا (مصر، مراکش و موزامبیک) و یک کشور از اقیانوسیه (جزایر سلیمان) در آخرین دوره مسابقات جام‌جهانی فوتسال حضور داشتند.

این مسابقات در کلمبیا اولین جام جهانی بود که برزیل یا اسپانیا قهرمان آن نشدند. ایران در دور شانزدهم برزیل را شوکه کرد و روسیه در مرحله یک چهارم نهایی اسپانیا را شکست داد. سرانجام آرژانتین در این رقابت‌ها با نتیجه ۵ بر ۴ روسیه را شکست داد و ایران با پیروزی در بازی سوم مقابل پرتغال، اولین مدال جهانی خود را کسب کرد.

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

مدال طلا: آرژانتین / مدال نقره: برزیل / مدال برنز: ایران / مقام چهارم: پرتغال

بهترین بازیکن: فرناندو ویلهلم (آرژانتین)

بهترین گلزن: ریکاردینو (پرتغال) با ۱۲ گل

بهترین دروازه‌بان: نیکولاس سارمینتو (آرژانتین)

جایزه بازی جوانمردانه: ویتنام

جام‌جهانی فوتسال ۲۰۲۱ - لیتوانی

مسابقات جام جهانی ۲۰۲۱ فوتسال از روز ۲۱ شهریور به میزبانی کشور لیتوانی آغاز شد و روز ۱۱ مهر با قهرمانی تیم ملی پرتغال به پایان رسید. این مسابقات در ۶ گروه چهار تیمی آغاز و در مجموع ۵۲ بازی تا تعیین قهرمان برگزار شد. تیم ملی فوتسال ایران که در گروه ششم این رقابت‌ها با آرژانتین، صربستان و آمریکا همگروه بود، با ثبت دو برد و یک باخت به عنوان تیم دوم صعود کرد.

مسیر تیم ملی فوتسال ایران برای رسیدن به مراحل بالاتر با دوم شدن در گروه آسان‌تر شد اما بازی با ازبکستان در مرحله یک هشتم و برد نزدیک و نفسگیر برابر این تیم زنگ خطر را برای شاگردان سیدمحمد ناظم الشریعه به صدا درآورد. در نهایت ایران که انتظار می‌رفت حداقل تا مرحله نیمه نهایی بالا برود، در مرحله یک چهارم به سد فولادی قزاقستان خورد و با قبول باخت برابر این حریفش، از مسابقات حذف شد.

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

درحالی‌که انتظار می‌رفت آرژانتین یا برزیل در این جام قهرمان شوند، در نهایت پرتغال شگفتی ساز شد و توانست با شکست تمامی رقیبان و بدون ثبت حتی یک باخت، عنوان قهرمانی را از آن خود کند. پرتغال تا مسیر رسیدن به فینال با سه حریف ایران در همین رقابت‌ها روبه‌رو شد. آنها در مرحله یک‌هشتم نهایی تیم صربستان را شکست دادند، در مرحله نیمه‌نهایی قزاقستان را حذف کردند و در فینال هم آرژانتینی را شکست دادند که تیم کشورمان در مرحله گروهی به آن باخته بود.

برزیل که این دوره هم مثل دوره قبل جام جهانی از رسیدن به فینال بازمانده بود، همچنان با پنج عنوان قهرمانی پرافتخارترین تیم جام جهانی است. اسپانیا با دو قهرمانی در رده بعدی است و آرژانتین و پرتغال هم هر کدام یک قهرمانی دارند.

مدال طلا: پرتغال / مدال نقره: آرژانتین / مدال برنز: برزیل / مقام چهارم: قزاقستان

بهترین بازیکن: ریکاردینیو (پرتغال)

بهترین گلزن: فرائو (برزیل) با ۹ گل

بهترین دروازه‌بان: نیکولاس سارمینتو (آرژانتین)

جایزه بازی جوانمردانه: قزاقستان

تاریخچه جام‌جهانی فوتسال / تعداد دوره‌های جام‌جهانی فوتسال ۲رقمی شد

به گزارش ایمنا، در شرایطی دهمین دوره مسابقات جام‌جهانی فوتسال پیگیری خواهد شد که در ۹ دوره قبلی، تیم‌ملی فوتسال برزیل پنج مرتبه عنوان قهرمانی را به‌دست آورده و دقیقاً همچون تیم‌ملی فوتبال‌شان، رکورددار قهرمانی در جهان است. تیم‌ملی فوتیال اسپانیا هم دو مرتبه در جهان تاج‌گذاری کرده و جام قهرمانی در دو دوره قبلی هم به تیم‌های ملی فوتسال آرژانتین و پرتغال رسیده است.

باید دید از بین ۲۴ تیم‌ملی حاضر در جام‌جهانی ۲۰۲۴ فوتسال در ازبکستان، آیا قهرمان جدیدی به دنیا معرفی خواهد شد یا از میان مدعیان و مدافعان عنوان قهرمانی، یک تیم بار دیگر فاتح کاپ قهرمانی جهان می‌شود.

کد خبر 789669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.