به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، صفدر نیازی شهرکی امشب _سهشنبه بیستم شهریور_ در همایش ملی الگوهای مشارکت مردمی در بخشهای آب، کشاورزی و محیط زیست اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم در بخش کشاورزی باید میزان مصرف آب این بخش از ۸۸ میلیارد متر مکعب به ۶۵ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کند.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس سند امنیت غذایی ایران باید مصرف آب در بخش کشاورزی به ۵۱ میلیارد متر مکعب کاهش یابد که معادل بیش از ۴۲ درصد کاهش مصرف آب در این بخش است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم باید به ۹۰ درصد خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی برسیم، گفت: با وجود اینکه در سند امنیت غذایی تکالیف متعددی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی گذاشته شده، اما منابع آبی ما به شدت کم شده و به مرور باید نصف میزان امروز شود و از طرفی در حوزه منابع خاکی و تغییر اقلیم هم با مشکلاتی روبهرو شدیم.
نیازی شهرکی اضافه کرد: همچنین نرخ بهرهوری در حوزه کشاورزی ما امروز ۱.۵ درصد است که طبق برنامه هفتم توسعه کشور باید به ۲.۶ درصد برسانیم. در ضمن برای تحقق اهداف برنامه هفتم در بخش کشاورزی به سالیانه ۱۴۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، در حالی که رقم موافقتنامه بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه سالی ۵ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: بنابراین اگر فرض کنیم ۱۰۰ درصد بودجه اختصاص یافته دولت هم تخصیص پیدا کند، فقط ۳ درصد اعتبار مورد نیاز برای تحقق برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی را در اختیار داریم. بنابراین با اعتبارات دولتی نمیتوان اهداف برنامه هفتم در حوزه کشاورزی را محقق کرد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بالا رفتن هزینههای دولت و کاهش اعتبارات عمرانی را از چالشهای تحقق برنامه توسعه هفتم برشمرد و گفت: به همین خاطر است که مقام معظم رهبری سال جاری را جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند و تحقق این مشارکت مردمی برای ما دستور است.
نیازی شهرکی با بیان اینکه نیازمند سرمایهگذاری مردمی برای تحقق برنامه هفتم توسعه در بخش آب و خاک کشاورزی هستیم، افزود: در حال حاضر ۵۲ درصد کانالهای آب کشاورزی در کشور خاکی هستند، در حالی که در کشوری مثل ترکیه دیگر کانال خاکی وجود ندارد. همچنین از ۸.۷ میلیون هکتار اراضی قابل کشت کشاورزی در ایران هنوز ۳ میلیون هکتار به سامانههای آبیاری تحت فشار نشدهاند.
وی ادامه داد: متأسفانه در حوزه نظامهای بهرهبرداری از اراضی کشاورزی موفق نبودیم و برای جبران کمبود در این حوزه به مردم نیاز داریم و در این حوزه جای کار زیادی وجود دارد که مردم میتوانند به ما کمک کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی معدل مکانیزاسیون در بخش کشاورزی را ۱.۵ اسب بخار در هر هکتار بیان کرد و گفت: با این حال معتقدیم که این مکانیزاسیون در بخش کشاورزی درست بهکارگیری نمیشود، چرا که هر کشاورزی دوست دارد تراکتوری داشته باشد و با وجود ارزانی گازوئیل این تراکتور به بهرهوری لازم نمیرسد.
نظر شما