به گزارش خبرگزاری ایمنا در چهارمحالوبختیاری، مظفرالدین شاه در یکی از سفرهایش به فرانسه از دستگاه سینماتوگراف خوشش آمد و به میرزا ابراهیمخان صحافباشی دستور خریداری آن را میدهد، این ماجرا آغازگر تاریخ سینما در ایران شد.
در سالهای ابتدایی قرن چهاردهم شمسی و همزمان با قدرت گرفتن رضاخان رگههای توسعه غربی در شهرهای ایران دیده میشود، سینما که تا پیش از این تفریحی لوکس و برای درباریان بود، به تدریج به مهمترین تفریح طبقه متوسط شهری ایران که جمعیت آن روز به روز در حال افزایش بود، تبدیل شد و در این دهه بود که بسیاری از شهرهای ایران دارای سالنهای سینما شدند.
درباره نخستین سینمایی که در چهارمحالوبختیاری احداث شد، ضدونقیضهای زیادی مطرح میشود، برخی معتقدند با شروع دهه ۵۰، نخستین سالن سینمایی چهارمحالوبختیاری در بروجن احداث شد، این سینما با نام «۸ شهریور» در سال ۱۳۶۸ به آموزشوپرورش واگذار و در حال حاضر تعطیل است.
نخستین سینما در شهرکرد با نام «سینما زهره» و با نمایش فیلم گوزنها در میانه خیابان پهلوی (ملت مرکزی کنونی) آغاز به کار میکند، این سینما به «سینما پایین» معروف بود و بعد از اینکه در آتش سوخت به اسم «سینما سوخته» نیز شناخته میشد، در حال حاضر این سینما وجود فیزیکی ندارد.
«سینما بهمن» شهرکرد یا «سینما بالا» نیز همزمان با سینما زهره و ظرفیتی ۴۰۰ نفری در خیابان سعدی شهرکرد آغاز به کار میکند، این سینما در دهه ۸۰ پس از یک دوره تعطیلی از سوی مؤسسه سینما شهر تعمیر و بازسازی شد و در حال حاضر پردیس سینمایی بهمن در مالکیت حوزه هنری و با پنج سالن مجزا است.
بازسازی سینما غدیر شهرکرد با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار
پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری با اشاره به زیر ساخت سینمایی در شهرکرد میگوید: در حال حاضر سه زیرساخت سینمایی از جمله پردیس سینمایی بهمن، سینما غدیر و سینما اندیشه در شهرکرد وجود دارد که از این بین تنها سینما بهمن فعال است.
وی میافزاید: سینما غدیر شهرکرد از جمله ظرفیتها و زیرساختهای فرهنگی موجود در استان به شمار میرود که میزان بهرهوری از آن در سالهای اخیر بهدلیل بالا بودن هزینههای نگهداری و ضرورت تجهیز و بازسازی، کاهش پیدا کرده است، از اینرو برنامه استفاده از مشارکتهای بخش خصوصی برای بهبود بهرهوری این مکان در یک سال گذشته مطرح و پیگیری شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری تصریح میکند: جذب مشارکت بخش خصوصی در این امور در تاریخ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سابقه نداشته و بازسازی سینمای غدیر شهرکرد با سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد ریالی بخش خصوصی آغاز شده است، امیدواریم در چند ماه آینده ظرفیت این سینما فعال و به چرخه بازگردانده شود.
احمدی با بیان اینکه سینما اندیشه در فرهنگسرای شهرکرد مستقر است، ادامه میدهد: درباره سینما اندیشه تدابیری اندیشیده شده است، اما در حال حاضر نمیتوان زمان قطعی برای راهاندازی آن اعلام کرد.
وی با اشاره زیرساخت سینمایی در شهرستان فارسان اضافه میکند: بازسازی سالن مجتمع فرهنگی فارسان برای ارائه خدمات سینمایی در حال انجام است، طی چند ماه آینده تجهیزات سینمایی در این سالن نیز مستقر خواهد شد.
سینما بروجن قبل از جشنواره فجر راهاندازی میشود
وی با اشاره زیرساخت سینمایی در شهرستان بروجن تاکید میکند: سالن سینما شهر بروجن از دهه ۴۰ فراز و فرودهایی داشته و در حال حاضر مالکیت این سینما در دست آموزشوپرورش قرار دارد، این سالن مجهز به تجهیزات سینمایی است و با مذاکرات صورت گرفته امیدواریم قبل از جشنواره فجر شاهد بازگشت این سینما نیز باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحالوبختیاری ادامه میدهد: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه برای ساخت سینما در شهر لردگان مشخص شده است و ساخت این سینما در مرحله جایابی زمین قرار دارد.
احمدی با بیان اینکه برای نخستینبار شورای سینمایی استان با حضور همه دستگاه مرتبط تشکیل شد، میگوید: نسبت تعداد کارگردان سینمایی چهارمحالوبختیاری به نسبت جمعیت استان یک نسبت بالایی است و استان ما جز استانهای سینمایی کشور محسوب میشود، اکثر تولیدات سینمایی استان در جشنواره مختلف سینمایی حائز مقام و رتبه شدهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر آمارها نشان میدهند، مردم شهرکرد و استان از سینما استقبال خوبی دارند، اضافه میکند: تجهیزات سینما سیار در استان موجود است و هر نهادی که اعلام آمادگی کند، میتواند از این تجهیزات استفاده کند.
مردم شهرکرد از سینما استقبال میکنند
شاهین ابراهیمی، مدیر پردیس سینمایی بهمن شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: در سالجاری نسبت به مشابه سال گذشته مخاطب بیشتری جذب سینما بهمن شده است، بهطوری که در شش ماهه سال گذشته، ۴۰ هزار نفر جذب سینما شدند، این آمار در سالجاری به ۴۷ هزار نفر رسیده و رشد هفت هزار نفری را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در سه ماهه نخست ۱۹ فیلم در سینما بهمن اکران شده است، تصریح میکند: سال گذشته فیلم «فسیل» با مخاطب ۳۰ هزار نفری و در سالجاری فیلم «تگزاس ۳» با مخاطب ۱۳ هزار ۵۰۰ نفری در ژانر کمدی پرفروشترین فیلمهای اکران شده دو سال اخیر در سینما بهمن شهرکرد بودهاند.
مدیر پردیس سینمایی بهمن شهرکرد با بیان اینکه سینماداری در شهرکرد از لحاظ اقتصادی بازدهی دارد، میگوید: سینما بهمن شهرکرد یک سینما سودده است و جز ۳۰ سینما برتر حوزه هنری کشور است.
ابراهیمی اضافه میکند: وجود فیلم برای سلیقههای متفاوت و اکران همزمان چندین فیلم در سینما بهمن مزیتی است که موجب جذب مخاطب بیشتری میشود، هرچند برخی از فیلمها مخاطب بیشتری را نیز جذب میکنند و این موضوع به خود فیلم نیز مربوط میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت سینما بهمن شهرکرد ۴۰۰ نفر است، ادامه میدهد: سینما بهمن شهرکرد دارای پنج سال مجزا است که ظرفیت سالن یک ۲۲۳ نفر، سالن دو ۶۳ نفر، سالن سه ۶۱ نفر، سالن چهار ۵۴ نفر و سالن پنج ۴۰ نفر است.
بازسازی سینما روباز شهرکرد با اعتباری ۳.۵ میلیارد تومانی
اکبر ایازی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد با اشاره به بازسازی تنها سینما روباز شهرکرد در پارک ملت میگوید: این سینما به بخش خصوصی واگذار شده و با اعتباری نزدیک به ۳.۵ میلیارد تومان در حال بازسازی است.
وی میافزاید: این سینما روباز در چهار ماه آینده به یک سینما کوچک و یک پاتوق فرهنگی تبدیل و قابلیت بهرهبرداری خواهد داشت.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد ادامه میدهد: شهرداری شهرکرد در سه فیلم کوتاه مشارکت داشته است و برای نخستینبار شهرداری شهرکرد در ساخت یک فیلم سینمایی به اسم «رؤیای قایقهای کاغذی» مشارکت میکند.
به گزارش ایمنا، آمارها نشان میدهد مردم در چهارمحالوبختیاری نیز استقبال خوبی از هنر هفتم دارند، اما نبود سالنهای سینمایی فعال در شهرستانهای استان مانع از پرداختن مردم به علایق هنری خود شده است، بنابراین لازم است متولیان امر با پیگیری و انجام رایزنیهای لازم در جهت رفع این مشکل اقدامات مؤثری داشته باشند.
نظر شما