به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان، علیرضا وحیدزاده در نشست تخصصی به مناسبت بیستوششمین سالروز تأسیس اورژانس اجتماعی اظهار کرد: اورژانس اجتماعی به عنوان یک امتیاز مهم در کشور راهاندازی شده است تا هرجا به مسئلهای برخورد کردیم، به آن مراجعه و مسائل بین فردی و آسیبها و تنشها را رفع کنیم.
وی افزود: متأسفانه برخی مباحث در زندگی اجتماعی نادیده گرفته شده که مدیریت آن سخت است و هزینههای سنگین اجتماعی را در پی دارد و آن پدیده، پدیدهای است که در همعرضی پدیدههای دیگر ایجاد میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه با توجه به وضعیت کشور و جهان و پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات هر روزه با آسیبهای مختلف و جدیدی روبهرو هستیم، بیان کرد: امروزه به واسطه همین مسئله ما نیاز به مراکزی داریم که بتوانند با مداخله مؤثر، از بسیاری آسیبها و بحرانها جلوگیری یا آن را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه در هر شهرستان نیاز به راهاندازی یک مرکز نگهداری شبانهروزی از بیماران اعصاب و روان داریم، بر ارتقای اورژانس اجتماعی تأکید کرد و گفت: ما با مشکلات و معضلات اجتماعی گوناگونی مواجه هستیم و این مهم میطلبد که پرسنل اورژانس اجتماعی با ارتقای دانش و مهارت و تخصص خود مداخله خوب و مؤثری را در اورژانس به بهترین نحو به منصه ظهور برسانند.
وحیدزاده با اشاره به فعالیت ۲۰ مرکز اورژانس اجتماعی در استان کرمان بیان کرد: با توجه به گستردگی استان و تبدیل آن به قطب صنعتی کشور، نیاز است اورژانسهای اجتماعی در شهرستانهای بزرگ به سطح یک ارتقا پیدا کنند و این مستلزم اختصاص تجهیزات، خودروی مخصوص و نیروی متخصص است که امیدواریم بهزیستی کشور به این موضوع توجه کند.
وی با اشاره به اینکه پنج شهرستان فاقد اورژانس اجتماعی هستند، اورژانس اجتماعی را پیشانی بهزیستی خواند و افزود: اورژانسهای اجتماعی در کشورهای پیشرفته دارای اهمیت و جایگاه والایی هستند و امیدوارم در اینجا نیز مسئولان ذیربط در جهت کنترل و مدیریت آسیبهای اجتماعی همکاری مؤثر و خوبی را با بهزیستی داشته باشند.
علی ابراهیمی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: اورژانس اجتماعی از بدو تأسیس تاکنون رشد چشمگیری داشته است اما در مقابل رشد آسیبها را هم روز به روز شاهد هستیم.
وی با اشاره به رشد مداخلات مؤثر اورژانس اجتماعی در سال گذشته افزود: در سال ۱۴۰۲ متأسفانه کودکآزاری و بدسرپرستی در مجموع با اختصاص ۴۴ درصد آسیبها، آسیب اول در استان کرمان بود و بعد از آن اقدام به خودکشی با ۲۳ درصد دومین آسیب استان محسوب شده است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه با مداخله بهنگام و مؤثر اورژانس اجتماعی اکثر این موارد به سرانجام نرسیده و مدیریت شده است، تصریح کرد: متأسفانه در سه ماهه نخست سالجاری کودکآزاری با ۳۰ درصد اولویت اول و خودکشی با ۲۹ و نیم درصد اولویت دوم آسیبهای استان بوده است.
وی با اشاره به سختی کار بالای کارکنان اورژانس اجتماعی گفت: همکاران ما در مواجهه با آسیبها و در مداخلاتی که صورت میگیرد با خطرات بسیاری مواجه هستند و از لحاظ امنیتی نیز همواره در معرض خطر هستند.
ابراهیمی با انتقاد از برخی ادارات و نهادهای ذیربط که همکاری لازم را با بهزیستی ندارند، بیان کرد: متأسفانه توجه جدی به قانون حمایت از اطفال و کودکان و خصوصاً ماده شش قانون نمیشود، به طور مثال درمان کودکان زیر ۱۸ سال باید رایگان باشد، اما این قانون رعایت نمیشود و با توجه به اینکه اکثر کودکان و اطفال آسیبدیده درگیر اعتیاد و بیماری هستند، هزینههای دارو و درمان بالایی به بهزیستی تحمیل میشود.
نظر شما