رشد ۱۰۰ درصدی پروژه های فعال سرمایه گذاری خارجی

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان‌جنوبی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده در خصوص ریل‌گذاری صحیح اقتصادی برای توسعه استان گفت: با برنامه‌ریزی منطبق با داده‌های اقتصادی شاهد رشد ۱۰۰ درصدی پروژه‌های سرمایه گذاری خارجی در خراسان‌جنوبی هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی مرتضی ذاکریان امروز _یکشنبه هجدهم شهریور_ در جمع خبرنگاران اظهارکرد: با توجه به رویکردی که همه کشورها در جذب منابع کشورهای دیگر دارند موضوع جذب سرمایه‌گذار خارجی دارای اهمیت است.

وی تصریح کرد: از مهمترین دلایل این امر تأمین مالی می‌باشد اما مقاصد دیگری وجود دارد که جذب سرمایه‌گذاران خارجی را برای کشورها دارای اهمیت می‌کند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشورها می‌تواند زبان مشترکی بین جوامع ایجاد کند و منافع فی ما بین آنها به واسطه این موضوع تحت تأثیر قرار می‌گیرد و همچنین می‌تواند علاوه بر موضوعات اقتصادی در سایر مباحث از قبیل حوزه‌های سیاسی و نظامی نیز تأثیرگذار باشد.

وی با اشاره به اینکه در استان با توجه به اهمیت این موضوع مقوله سرمایه‌گذاری خارجی به عنوان یکی از رویکردهای اصلی مد نظر است، گفت: امروز می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم که در طول مدت سه ساله اخیر پروژه‌های فعال ۱۰۰ درصد رشد داشته و است.

ذاکریان اضافه کرد: از ابتدای تأسیس استان تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد ۹ پروژه سرمایه‌گذاری خارجی در استان وجود داشته و در طی ۳ ساله اخیر نیز ۹ پروژه در این حوزه در استان داشته‌ایم.

وی ادامه داد: این پروژه‌ها جزو پروژه‌هایی هستند که به هیچ عنوان از منابع تسهیلاتی بانک‌ها استفاده نکرده و تمام آورده آن مربوط به سرمایه‌گذاران خارجی است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: تسهیلگری بر اساس آنچه که وزارتخانه بر عهده ما قرار داده و همچنین تأمین زیرساخت‌ها و تسهیل در امور اداری جزو اقداماتی بوده که برای جذب سرمایه‌گذاری انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌هایی که طی سه ساله اخیر در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی استان افتتاح شده جزو پروژه‌های با اهمیتی بوده که اشتغال بالایی داشته، یادآور شد: در ۱۸ پروژه سرمایه‌گذاری خارجی فعال در استان برای یک هزار و ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و دو هزار و ۶۰۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده که ۶۶ درصد اشتغال مربوط به پروژه‌های سه ساله اخیر است.

ذاکریان ادامه داد: در ۹ پروژه سرمایه‌گذاری خارجی که در سه ساله اخیر به بهره برداری رسیده برای ۸۵۵ نفر به طور مستقیم و برای دو هزار و ۳۴۰ نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از پروژه‌های سرمایه‌گذاری خارجی فعال در استان مربوط به الیاف شیشه خضری بوده که در کمتر از یک سال به نتیجه رسید و در فاز اول برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده افزود: تولیدات این کارخانه برای صنایع هایتک مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث شده تا از خام فروشی جلوگیری و حداکثر ارزش افزوده برای استان ایجاد شود و محصولات آن نیز صادر گردد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اظهار کرد: بنابر اعلام سرمایه گذار چینی اگر مشکلات زیرساختی از قبیل گاز و برق رفع شود تا تعداد ۲۰ سوله راه‌اندازی خواهد شد.

وی افزود: سعی کرده‌ایم تا سرمایه‌گذاران را به جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده حداکثری سوق دهیم.

ذاکریان در خصوص روند تحقق تعهدات درآمدی استان گفت: به لحاظ بضاعت درآمدی مردم، استان در جایگاه سی تا سی‌یکم کشور قرار دارد اما در گذشته به لحاظ وصول درآمدی استان در رتبه‌های ۲۰ تا ۲۱ کشور بود.

وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای انطباق داده‌های اقتصادی استان با واقعیت‌های اقتصادی استان یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ سهم استان از تأمین کل درآمدهای کشور ۰.۳۴ درصد در سال گذشته ۰.۲۹ درصد و در سال جاری به ۰.۲۸ درصد رسیده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان‌جنوبی بیان کرد: امسال خراسان‌جنوبی به لحاظ تأمین درآمدهای کشور استان سی‌ام کشور است.

وی با اشاره به موضوع مولدسازی افزود: در سال ۱۴۰۱ تعهد درآمدی استان از محل مولدسازی دارایی‌های دولت در استان ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که با پیگیری‌های صورت گرفته و اقناع مرکز این رقم به ۱۶ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است.

ذاکریان در زمینه تبصره ۱۸(پ رداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی) گفت: میانگین پرداخت این تسهیلات در کشور ۶۲ درصد بوده که در استان این میزان ۱۶ درصد بیش از میانگین کشوری است.

وی ادامه داد: طی سال جاری ۸۵۲ میلیارد تومان در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ در استان پرداخت شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در کنار این موضوعات بحث حمایت از تولیدات داخلی نیز در استان مدنظر است، بیان کرد: در این راستا تمام دستگاه‌های اجرایی موظف شده‌اند تا از تولیدات و خدمات داخل استان که بیش از یک هزار مورد در این راستا احصا شده استفاده کنند و نظارت‌ها بر این امر وجود دارد.

وی یکی از اتفاقات خوب دولت سیزدهم را راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها عنوان کرد و گفت: این سامانه از شهریورماه ۱۴۰۱ آغاز به کار کرده و تاکنون ۷۷ هزار درخواست از سوی مردم استان در این سامانه ثبت شده است.

ذاکریان افزود: در این سامانه مدارک مورد نیاز، زمان صدور مجوز و همچنین هزینه‌ها مشخص بوده و بنابراین در این راستا شفاف‌سازی لازم صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: ۹۰ درصد مجموع درخواست‌های ثبت شده در درگاه ملی مجوزها توسط مردم استان منجر به صدور مجوز شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی عنوان کرد: علاوه بر این موضوعات رویکرد ارتقای پژوهشی و علمی در حوزه اقتصادی استان مدنظر بوده و تاکنون ۱۱ جلد کتاب به چاپ رسیده است.

کد خبر 788047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.