محمدحسین عطایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قزوین با اشاره به وجود بیش از ۳۷ هزار هکتار باغ انگور در استان قزوین اظهار کرد: حدود ۹۸ درصد باغات انگور این استان بارور و فقط ۲ درصد این باغات غیربارور محسوب میشوند.
وی با اشاره به آغاز فصل برداشت انگور گفت: میزان تولید انگور در سال زراعی جاری حدود ۳۳۰ هزار تن پیشبینی میشود که در مقایسه با متوسط میزان تولید سالیانه این محصول یعنی ۳۵۰ هزار تن حدود ۶ درصد کاهش داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین استمرار خشکسالی در استان قزوین برای چهارمین سال پیاپی را عامل اصلی کاهش تولید انگور دانست و اضافه کرد: به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی تولید انگور در این استان حدود ۲۰ هزار تن کاهش داشته است.
عطایی متوسط عملکرد تولید انگور در باغهای استان قزوین را ۱۰ تن در هکتار بیان کرد و گفت: ۸۱ درصد مساحت باغات انگور استان قزوین به صورت سنتی و ۹ درصد به صورت داربستی و نوین مورد استفاده و بهرهبرداری قرار میگیرند که این نسبت باید معکوس شود.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد انگور استان قزوین صرف تولید کشمش میشود، افزود: همچنین ۲۵ درصد انگور تولیدی استان قزوین به صورت تازهخوری فروخته و مصرف میشود و در نهایت ۵ درصد نیز به فرآوردههایی از جمله آبغوره، شیره و کنسانتره مبدل میشود.
رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین با تاکید بر اینکه قزوین قطب اصلی تولید کشمش و دومین تولیدکننده بزرگ انگور کشور است، ادامه داد: عملیات برداشت انگور از نیمه نخست شهریور آغاز شده است و تا اواخر مهر در این استان ادامه خواهد داشت.
نظر شما