به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، آتشسوزی گسترده یک واحد صنفی لاستیکفروشی در شهرکرد در روز جمعه، نهم شهریور همه را شوکه کرد، آتشنشانی شهرکرد و شهرهای اطراف با تمام قدرت و تجهیزات سبک و سنگین از ساعات اولیه در میدان حضور پیدا کردند، اما شدت شعلهها آنقدر زیاد بود که پس از ساعتها و نزدیک سحر، حریق خاموش شد.
چهارشنبه شانزدهم خرداد نیز گزارشی مبنی بر آتشسوزی طبقه دوم یک ساختمان در خیابان امام سجاد (ع) شهرکیان دریافت شد که با توجه به گستردگی آتش، شدت انفجار و همچنین حضور دو نفر در محل حادثه، تیمهای امدادی سریع به محل حادثه اعزام شدند اما به دلیل کمعرض بودن مسیر منتهی به واحد مسکونی و تخریب دیوارها متأسفانه یک مادر بر اثر شدت جراحات فوت کرد.
پنجشنبه بیستوهشتم تیر هم یک تانکر حمل سوخت بنزین در گردنه ناغان دچار سانحه شد و آتش گرفت، علت حادثه بریدن ترمز تانکر و واژگونی آن بود که پس از واژگونی، مخزن تانکر منفجر شد و آتش به سرعت به اطراف سرایت کرد.
صبح جمعه بیستونهم تیر حوالی ساعت ۱۴ نیز گزارشی مبنی بر آتشسوزی یک انبار ضایعات در مرکز شهر اردل دریافت شد که تیمهای آتش نشانی پس از اطلاع به سرعت خود را به محل حادثه رساندند و پس از سه ساعت آتش را مهار کردند اما انبار به طور کامل سوخت.
موارد بالا تنها بخش کوچکی از حوادث مرتبط به آتشنشانی است که در چهار ماه گذشته در چهارمحالوبختیاری رخ داده است.
سرعت، دقت، داشتن تجهیزات و امکانات از ضرورتهای موفقیت در آتشنشانی و از وظایف مهم آتشنشانان است که موجب تسریع در انجام مأموریتها و حفظ جان و مال مردم میشود، اما کمبود ماشینآلات آتشنشانی، خودروهای فرسوده، نبود نردبان بلند، کمبود ایستگاههای آتشنشانی، کمبود امکانات اطفای حریق، کمبود ست کامل لباس آتشنشانی و کمبود نیروی تخصصی مشکلاتی هستند که آتشنشانیهای استان با آن دستوپنجه نرم میکنند، مشکلاتی که اگر فکری به حال آن نشود، به معضلی تبدیل خواهد شد که دود آن به چشم همه خواهد رفت.
کمبود نیروی انسانی، چالش اصلی آتشنشانی شهرکرد
عنایتالله رهنورد، رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: باتوجه به افزایش تورم و به تبع افزایش قیمت تجهیزات آتشنشانی و محدود بودن بودجه شهرداری، کمبودهایی در زمینه تجهیزات آتشنشانی وجود دارد و امید است بتوان با تأمین اعتبارات بخشی از این کمبودها را جبران کرد.
وی اضافه میکند: در شرایطی که رویکرد توسعه شهری حرکت به سمت ارتفاع و بلند مرتبهسازی است، نداشتن نردبانهای بلند و هیدرولیکی برای امدادرسانی در زمان وقوع حادثه بهخصوص آتشسوزی از مهمترین چالشهای پیش روی مجموعه آتشنشانی این استان بهشمار میرود.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد با اشاره به کمبود نیرو در سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اعلام میکند: تعداد نیروهای آتشنشانی شهرکرد کافی نیست و سعی در جذب و استخدام نیرو برای این سازمان داریم.
رهنورد خاطرنشان میکند: ساخت یک ایستگاه آتشنشانی مرکزی در خیابان اقبال لاهوری شهرکرد در مراحل پایانی است، با تکمیل این ایستگاه یکی از بزرگترین چالشهای این سازمان یعنی نبود ایستگاه مرکزی در مرکز شهر برطرف میشود.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد ادامه میدهد: با وجود کمبودها، میانگین حضور آتشنشان شهرکرد در صحنه چهار تا پنج دقیقه است.
کمبود دو ایستگاه آتشنشانی در شهر بروجن
میثم باباخانیان، فرمانده آتشنشانی شهر بروجن در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری میگوید: با توجه به صدور مجوز برای ساختمانهای بلند در شهر بروجن وجود تجهیزات آتشنشانی برای اطفای این نوع ساختمانها ضروری است، نبود نردبان هیدرولیک و فرسودگی کامیونها و تجهیزات آتشنشانی از جمله مشکلات آتشنشانی شهر بروجن است.
وی میافزاید: فاصله هر ایستگاه آتشنشانی تا ایستگاه دیگر باید چهار دقیقه باشد که در حال حاضر حداقل دو ایستگاه آتشنشانی در شهر بروجن باید احداث شود تا این فاصله زمانی رعایت شود.
فرمانده آتشنشانی شهر بروجن ادامه میدهد: به ازای هر دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهری باید یک نیروی عملیاتی آتشنشانی وجود داشته باشد و هر عملیاتی نیازمند شش نیروی عملیاتی است و در حال حاضر آتشنشانی بروجن حداقل با کمبود ۱۵ نیرو عملیاتی و اداری مواجه است.
باباخانیان تصریح میکند: مرکز شهر بروجن یکی از مکانهایی است که نیازمند ایستگاه آتشنشانی است و ما برای پوشش این منطقه یک ایستگاه آتشنشانی سیار احداث کردهایم.
تجهیزات حداقلی آتشنشانی شهر اردل، جوابگو نیست
سروش رئیسی، شهردار اردل نیز با بیان اینکه خدماتدهی به روستاهای شهرستان اردل برعهده آتشنشانی شهر اردل است، میگوید: دو ماشین سبک آتشنشانی که یکی از آنها هم از رده خارج شده، تجهیزات حداقلی شهر اردل هستند که باید تقریباً جمعیت ۶۰ هزار نفری روستاها و شهر اردل را پوشش دهند.
وی با بیان اینکه وجود خودروی پیشران میتواند در بسیاری از عملیاتها کمک زیادی را صورت دهد، میافزاید: با این امکانات در ایام تابستان حدود ۱۰۰ عملیات امدادی یعنی حداقل یک عملیات در روز انجام شده، هرچند در برخی از روزها سه عملیات هم صورت گرفته است.
شهردار اردل ادامه میدهد: آتشنشانی شهر اردل در حال حاضر با سه نیرو اداره میشود و با کمبود سه نیروی دیگر مواجه است.
رئیسی اضافه میکند: با توجه به درآمد شهرداری اردل توان خرید و اضافه کردن نیرو در حوزه آتشنشانی را نداریم، انتظار است مسئولان استانی در این مورد تمهیداتی را بیندیشند.
کمبود یک ایستگاه آتشنشانی در شهر لردگان
ابراهیم کریمی، شهردار لردگان هم با بیان اینکه امکانات حال حاضر آتشنشانی لردگان جوابگوی شهر و روستاهای اطراف نیست، میگوید: اکثر عملیاتها آتشنشانی شهرلردگان مربوط به روستاهای اطراف شهر لردگان است که وسعت زیادی را در بر میگیرد.
وی میافزاید: در حال حاضر شهر لردگان دارای یک ایستگاه آتشنشانی، ۹ نفر نیرو، یک ماشین نیمهسنگین و یک ماشین سنگین است.
شهردار لردگان با بیانکه کمبود تجهیزات و نیرو آتشنشانی کار برای شهرداران را سخت کرده است، ادامه میدهد: با توجه به رشد جمعیتی و گسترش شهر، یک ایستگاه آتشنشانی جدید نیاز است که پیگیر احداث این ایستگاه در شمال شهر و استخدام ۹ نفر نیرو جدید هستیم.
امکانات سنتی آتشنشانیها دردی را دوا نخواهد کرد
مهدی امیریان شهردار فارسان با بیان اینکه کمبود نیرو یکی از مشکلات اصلی آتشنشانیهای مراکز استان بوده و شهر فارسان نیز از این قاعده مستثنی نیست، میگوید: پیشرفت شهر و شهرنشینی واقعه ملموسی است که در همه شهرها در حال رقم خوردن است و با این امکانات سنتی آتشنشانیها نمیتوان دردی را دوا کرد، وجود ساختمانهای بلند نیازمند تجهیزات به خصوص خود است که امروز شهر فارسان و بسیاری از شهرهای بزرگ استان با آن دستوپنجه نرم میکنند.
وی ادامه میدهد: سرعت و دقت در آتشنشانی حرف اول را میزند، با خودروهای قدیمی و از رده خارج شده نمیتوان به سرعت در محل حادثه حاضر شد.
امیریان تصریح میکند: بسیاری از شهرهای کوچک شهرستان فارسان حتی یک آشیانه و یک ماشین آتشنشانی حداقلی را ندارند و این موضوع موجب سنگینی کار آتشنشانی شهر فارسان میشود.
وی بیان میکند: در حال حاضر یک ایستگاه آتشنشانی با سه خودرو سنگین و نیمهسنگین جوابگوی شهر فارسان نیست و حداقل احداث یک ایستگاه دیگر نیاز است.
کمبود تجهیزات و نیروی آتشنشانی در شهر بن، کار را سخت کرده است
باقر مؤمنی، شهردار بن با بیان اینکه در حال حاضر آتشنشانی شهر بن با یک دستگاه ماشین سبک و شش نفر نیرو در حال فعالیت است، میگوید: کمبود نیرو و تجهیزات، کار را برای ما سخت کرده است، یک ماشین پیشران و یک ماشین سنگین حداقل امکانات مورد نیاز آتشنشانی شهر بن است که نیازمند اعتباری نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان نیازمند بوده، همچنین درخواست استخدام دو نیرو نیز داده شده که مراحل انجام آن در حال اجراست.
۱۷۶ نیرو آتشنشان نیاز چهارمحالوبختیاری
علی محمدی، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری چهارمحالوبختیاری در خصوص کمبود تجهیزات آتشنشانی در این استان میگوید: از مجموع ۴۳ شهر چهارمحالوبختیاری، ۳۹ شهر دارای ساختمان آتشنشانی هستند و شهر کاج و سرخون فاقد ساختمان آتشنشانی و شهر منج و صمصامی در حال احداث ساختمان هستند.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۲۱ دستگاه ماشینآلات آتشنشانی به چهارمحالوبختیاری اختصاص داده شده است، میافزاید: در حال حاضر همه شهرهای استان حداقل یک ماشین آتشنشانی را دارند، اما ممکن است که مدل این ماشینآلات مربوط به دهه ۸۰ و از رده خارج شده باشند.
تجهیزات آتشنشانی متأسفانه قیمت بالایی دارند که گاهی در برخی از شهرها برابر با کل بودجه یک سال این شهرها است، از این رو از خیران درخواست داریم که در این کار عامالمنفعه سهیم باشند
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری چهارمحالوبختیاری میگوید: برای نخستینبار مجوز استخدام به منظور جذب نیروهای آتشنشانی که از ضرورتها بوده، اخذ شده است و به زودی در سامانه جهاد دانشگاهی بارگذاری خواهد شد، این آزمون دو مرحلهای و به صورت عملی و علمی خواهد بود.
محمدی با بیان اینکه حدود ۱۷۶ نیروی آتشنشانی در استان نیاز است، اضافه میکند: شش نفر از طریق خانواده ایثارگران، ۳۵ نفر از طریق آزمون و به عنوان پیمانی و ۵۶ نفر از طریق آزمون و به عنوان قراردادی در آتشنشانیهای استان استخدام خواهند شد.
وی تصریح میکند: باتوجه به مرتفعسازیها در استان به خصوص شهرکرد تجهیزات آتشنشانی دیگر جوابگو نیست، با کمک شهرداری در حال تلاش هستیم، حداقل شهرکرد به این ماشینآلات مجهز شود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری چهارمحالوبختیاری ادامه میدهد: بعضاً آتشنشانان شهرهای استان به مأموریتهایی اعزام میشوند که در محدوده شهر خودشان نیست و این موضوع موجب فرسوده شدن سریعتر تجهیزات میشود.
محمدی با بیان اینکه یک سری ستهای تخصصی امدادی بین شهرداری توزیع شده است و در تلاش هستیم که این توزیع ادامه دار باشد، میگوید: تجهیزات آتشنشانی متأسفانه قیمت بالایی دارند که گاهی در برخی از شهرها برابر با کل بودجه یک سال این شهرها است، از این رو از خیران درخواست داریم که در این کار عامالمنفعه سهیم باشند.
به گزارش ایمنا، کمتر میشود که یک ماه بیاید و حادثهای از قبیل آتشسوزیهای کوچک و بزرگ رخ ندهد، اتفاقاتی که عموماً با خسارتهای مالی و در برخی از موارد با خسارتهای جانی همراه است که نمیتوان به راحتی از کنار ان گذشت، از سوی دیگر بحث سطح پیشرفت ایمنی رابطه تنگاتنگی با توسعه دارد و در کشورهای پیشرفته، یکی از اهداف دولتها، افزایش سطح پوشش ایمنی برای دستیابی به حداکثر توسعه است، برای همین برطرف کردن کمبود تجهیزات آتشنشانی و نیروی انسانی در شهرها و اضافه کردن ایستگاههای ایستگاههای آتشنشانی از ضرورتهای استانی همچون چهارمحالوبختیاری است که با این مشکل بزرگ دستوپنجه نرم میکرد و ورود نمایندگان مجلس برای جذب اعتبارات استانی و اهتمام مسئولان استانی و شهرداران برای رفع این مشکلات از مسائلی است که باید به مطالبه جدی رسانهها تبدیل شود.
نظر شما