پوریا عادلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تأثیر نوشیدن چای و قهوه داغ بر ابتلای افراد به بیماری سرطان اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده افرادی که بیشتر اوقات قهوه و چای مینوشند ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقهای به نوشیدن نوشیدنیهای گرم ندارند در معرض خطر ابتلاء به سرطان مری قرار میگیرند و افراد در صورتی که از مصرف نوشیدنیهای گرم اجتناب کنند، خطر ابتلاء به این سرطان را کاهش میدهند.
وی افزود: افرادی که نوشیدنی خود را با دمایی معادل یک دمنوش در حالت گرم مینوشند، نسبت به افرادی که نوشیدنی گرم مصرف نمیکنند، ۲.۷ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان مری دارند و خطر ابتلاء به این نوع سرطان در افرادی که نوشیدنی آنها به دمای بسیار گرم یا داغ رسیده باشد، بیش از ۴.۱ برابر است.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با بیان اینکه آسیب حرارتی محتملترین خطری است که افراد مصرف کننده نوشیدنیهای گرم را تهدید میکند، تصریح کرد: احتمالیترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای افراد به وجود میآورد، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلولهای خطرناک است.
عادلی با بیان اینکه آسیب حرارتی مذکور در خصوص تمام نوشیدنیهای داغ صدق میکند و تنها به مصرف قهوه و چای محدود نمیشود، ادامه داد: توصیه میشود افراد به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی و حتی خطر ابتلاء به سرطان مری از نوشیدن قهوه یا چای با دمای بالا پرهیز کنند.
وی با اشاره به اینکه در صورتی که افراد احساس کنند با نوشیدن مایعات داغ گلوی آنها دچار آسیب یا اذیت میشود، باید به پزشک مراجعه کنند و مصرف نوشیدنیهای داغ را به حداقل برسانند، گفت: در این میان افرادی که دخانیات مصرف میکنند نیز بیش از دیگر افراد مستعد ابتلاء به سرطان مری هستند.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران خاطرنشان کرد: با رشد و پیشرفت سرطان مری، افراد مبتلا علائمی مانند احساس درد در قفسه سینه، سوزش سر دل، گرفتگی صدا، درد هنگام بلع و گیر کردن یا برگشتن غذا در مری را تجربه میکنند و جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا ترکیبی از روشهای درمانی مذکور برای درمان این افراد مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما