به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، لیلا قنبری اظهار کرد: مالتیپل اسکلروز یا بیماری ام اس (MS) یک بیماری خودایمنی و ناتوانکننده مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) است که در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به رشتههای عصبی و از بین رفتن غلاف حفاظتی و سپس عدم انتقال صحیح پیامهای عصبی و اختلال در عملکردهای بدن ایجاد میشود.
وی از شناسایی ۲۲۰۳ بیمار مبتلا به بیماری M.S در استان کردستان و تحت پیگیری و درمان قرار داشتن آنان خبر داد و افزود: ۱۵۷۷ این بیماران زن و ۶۲۶ مورد نیز مرد هستند که به صورت کلی میانگین سن آنان ۲۵ سال است.
مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: شهرستان سنندج با ۹۲۶ بیمار شناسایی شده بیشترین و دهگلان با ۷۰ بیمار، کمترین آمار مبتلا به M.S را در استان به خود اختصاص دادهاند.
قنبری با بیان اینکه بسیاری از خدمات درمانی این قبیل بیماران به صورت رایگان است، ادامه داد: بیماران مبتلا به بیماری M.S در بدو تشخیص توسط متخصصین مغز و اعصاب دانشگاه معاینه و سپس به واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه معرفی میشوند.
وی ضمن تشریح نحوه تشکیل پرونده و برنامهریزی مراقبتهای درمانی این قبیل بیماران، اضافه کرد: پس از معرفی این بیماران و بررسی مدارک درمانی توسط واحد بیماران خاص دانشگاه، مشخصات آنان در سامانههای وزارت بهداشت ثبت شده و برای آنان نشان صعبالعلاج بودن بیماری به سازمانهای بیمهگر پایه معرفی میشود.
مسئول واحد بیماران خاص دانشگاه افزود: بیماری که نشان صعبالعلاج بودن را دریافت کرده باشد خدمات درمانی را در مراکز بیمارستانی دولتی به صورت رایگان دریافت میکند.
قنبری از ارائه خدمات درمانی در مرکز جامع بیماری M.S در بیمارستان کوثر سنندج اشاره و تصریح کرد: این بیماران، علاوه بر این در تمام شهرستانها خدمات روتین درمانی از قبیل توزیع و تزریق دارو و بستری را دریافت میکنند.
وی از انجام خدماتی از قبیل دارویی، بستری، ویزیت، MRI و تزریق دارو در مرکز مذکور در بیمارستان کوثر خبر داد و اضافه کرد: تمام شهرستانهایی که دارای خدمات MRI هستند این خدمت برای بیماران مبتلا به M.S دارای نشان صعبالعلاج به صورت رایگان انجام میگیرد.
نظر شما