بهگزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، سعید نیکنام صبح امروز _شنبه دهم شهریور_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این گنجینه آثار گرانبهایی وجود دارد که از لحاظ تاریخی دارای ارزش و اهمیت است.
وی افزود: گنجینه اسناد و کتب خطی موزه شهرستان آشتیان از جمله ۲۲۰ نسخه خطی (دستنویس) و قرآنهایی است که در این شهر طی قرون کتابت شده و تعدادی از کاتبان آنها متعلق به خود آشتیان هستند، این اسناد در علوم مختلف فلسفه، فقه، تاریخ، اصول و ریاضی کتابت شده و بخش کتاب چاپ سنگی مربوط به دوره قاجار است که بیشتر در علوم حوزوی و فقه و اصول است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آشتیان تصریح کرد: مجموع نسخه خطی و تاریخی موجود در این مجموعه از دورههای مختلف تاریخی شناسایی و انتخاب شده است و در مجموع گنجینهای نفیس و ارزشمند در این موزه نگهداری میشود.
نیک نام ادامه داد: این موزه گنجینهای بیش از ۴۰۰۰ برگ اسناد خطی و چاپی مربوط به دورههای تاریخی قاجار و پهلوی را در دل خود جای داده است و در راستای اهداف و برنامههای پژوهشی و مطالعاتی خود، مجموعهای ارزشمند از میراث واجد ارزش تاریخی را در خود محفوظ، مدیریت و ساماندهی میکند.
وی اضافه کرد: دیجیتالسازی و تصویربرداری این مجموعه به همت محمود مرادی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد که نشان از وسعت دید این مدیر در پاسداشت تاریخ و فرهنگ ایران دارد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آشتیان گفت: این اسناد ارزشمند بعد از ساماندهی و فهرستنگاری در اختیار پژوهشگران و علاقهمندان به حوزه میراث ایرانی و اسلامی قرار خواهد گرفت که بدون شک نقش مهمی در تدوین تاریخ محلی که پیش زمینه تاریخ ملی است، ایفا خواهد کرد.
نظر شما