به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه امروز _ جمعه نهم شهریور _ در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن جلسات این شرکت برگزار شد در بیان طرحهای عمده اجرایی شرکت آب و منطقهای استان طی یک سال گذشته به تکمیل سد کبوتر لانه در کنگاور، لایروبی رودخانهها، پر کردن سطح چاههای غیرمجاز، موفقیت در اخذ مجوز اصلاحیه موافقت اولیه تخصیص آب اراضی سرمایهگذاری قطعه دوم سامانه گرمسیری و… اشاره کرد.
وی در توضیح آخرین وضعیت پروژه سد کبوتر لانه، ادامه داد: این سد بهمنظور تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی منطقه با ۹۵ درصد پیشرفت آماده آبگیری است؛ قرار بود در سفر دوم رئیسجمهور شهید به استان در مردادماه افتتاح شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون ۵۴۶ میلیارد تومان صرف این طرح شده است، خاطرنشان کرد: حجم بدنه سد یک میلیون و ۴۵۰ میلیون مترمکعب است.
سد قشلاق صحنه، چالشی چندین ساله
وی در ادامه این نشست خبری با اشاره به وضعیت اجرایی دیگر سدهای استان همچون سد قشلاق شهرستان صحنه داشت و افزود: سد قشلاق با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی تقریباً کارش تمام شده؛ مشکل اصلی بحث تملک به دلیل مشکلاتی با اوقاف است.
فرهادی اظهار کرد: قرار شده اوقاف بهصورت جایگزین ارضی دیگری را بردارد تا آزادسازی اراضی صورت گیرد.
وی در رابطه با سد بیستون نیز، گفت: سد بیستون اصلاً تخصیص منابع آب ندارد و به مرحله ردیف و اجرایی نرسید.
وجود بیش از ۵۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی در کرمانشاه
مدیرعامل شرکت آب کرمانشاه در توضیح اقدامات انجام شده در راستای برخورد با چاههای غیرمجاز، خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار حلقه چاه مجاز و ۵ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز داریم.
وی در بحث برخورد پیگیری چاههای در راستای طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی، خاطرنشان کرد: طی سال گذشته، ۲۰ حلقه چاه غیرمجاز جدید در سطح استان شناسایی و ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز هم پر شده است.
فرهادی با اشاره به نصب ۵۶۰ دستگاه کنتور هوشمند، اضافه کرد: طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از محل انسداد چاههای غیرمجاز، ۳۸ میلیون مترمکعب به نفع آبخوانهای استان کرمانشاه صرفهجویی شده است.
مهار سیلابهای فصلی و لزوم لایروبی رودخانهها
وی در خصوص لایروبی رودخانهها، اظهار کرد: سال گذشته بعد از یک دهه، لایروبی رودخانهها در حوزه شهرستانهای کرمانشاه، روانسر، صحنه و سنقر و کلیایی انجام شد که در کنترل و مهار سیلابها نقش بسزایی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه در ادامه اشارهای به حجم ذخایر سدها داشت و افزود: ۵۵ درصد معادل ۷۳۵ میلیون مترمکعب از حجم یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان پر و ۴۵ درصد معادل ۶۱۰ میلیون مترمکعب خالی است.
وی میزان ذخایر آبی استان را ۵.۵ میلیارد مترمکعب اعلام و بیان کرد: ۶۱۵ میلیارد مترمکعب از این میزان به مصرف در شرب، ۵۷۰ میلیون مترمکعب به آبهای زیرزمینی و ۹ میلیون مترمکعب به نیروگاههای حرارتی اختصاص دارد.
فرهادی مجوز صدور شده در راستای برداشت آب از منابع سطحی را ۶۱۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در سال ۱۳۹۸ برنامه سازگاری با کمآبی در دولت دوازدهم تدوین و سهم هر یک از دستگاههای متولی ابلاغ شد.
وی سهم سازگاری با کمآبی استان کرمانشاه طی سال گذشته را ۱۲۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: عملکرد دستگاههای استان در این رابطه ۱۳۸ میلیون مترمکعب بوده که ۷۸ میلیون مترمکعب آن تنها مربوط به شرکت آب منطقهای بوده است.
چرایی خشک شدن سرابها و رودخانههای کرمانشاه
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه در پاسخ به چرایی خشک شدن برخی از سرابها و رودخانههای استان، خاطرنشان کرد: تغییرات اقلیمی از جمله افزایش و کاهش دما و میزان بارشها بیشترین تأثیر را در خشک شدن سرابها و برداشتهای غیرمجاز و چاهها هم بیشترین تأثیر را در خشک شدن رودخانههای استان دارد.
وی با اشاره به بارشهای خوب امسال؛ اضافه کرد: امسال از طریق انحراف سیلابها توانستیم تالاب هشیلان را آبگیری کنیم.
فرهادی در ادامه اشارهای به جایگزینی پساب نواحی جمعیت شهری کرمانشاه به بحث صنایع استان داشت و افزود: ۲۲ تا ۲۳ میلیون مترمکعب از تصفیهخانه شهر کرمانشاه باید به چند کارخانه پرآب بر انتقال داده شود اگر تا پایان سال ۱۴۰۴ صنایع مربوطه اقدام به انتقال پساب نکنند وزارت نیرو با هماهنگی مراجع قضائی مجاز به کاهش شدید آب بخش صنایع و احتساب مصارف به قیمت اقتصادی آب است.
وی خاطرنشان کرد: تعرفه بهحساب خزانه در اختیار جهاد کشاورزی و وزارت نیرو برای طرح احیا و تعادلبخشی قرار خواهد گرفت.
طرح سامانه سردسیری کد اجرایی نگرفته است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه بیشترین مصرف آب را در بخش کشاورزی با کمترین آورده عنوان و بیان کرد: بیشترین آسیب به کشورهای توسعهنیافته از این ناحیه است.
وی اشارهای به اجرای طرحهای گرمسیری و سردسیری در بخش مرزی استان داشت و گفت: طرح سردسیری به دلایلی از جمله تغییرات اقلیمی و الگوی بارش اصلاً کد اجرایی نگرفته تا در قانون بودجه منعکس شود؛ بنابراین این طرح مورد بازبینی مجدد قرار گرفته ولی تا به امروز خروجی ارائه نشده است.
فرهادی ادامه داد: بخشی از آب سامانه گرمسیری شناسایی شده که اگر مطالعات آن به تصویب برسد در حوزه سردسیری منابع آبی که از کشور خارج میشود، جایگزین برای شرق استان خواهد شد.
آخرین وضعیت تصفیهخانه غدیر
وی با بیان اینکه تحویلی آب شرب شهر کرمانشاه ۹۳ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب به آبفا است، اظهار کرد: ۵۰ تا ۶۰ درصد این میزان از آب سد گاوشان تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه آب سد گاوشان به شهر کرمانشاه وارد تصفیهخانه غدیر میشود در خصوص آخرین وضعیت این تصفیهخانه، خاطرنشان کرد: تصفیهخانه غدیر با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی از سال ۱۴۰۱ بهصورت اضطراری وارد مدار شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر برخی از تجهیزات تصفیهخانه غدیر بهصورت دستی وارد بهرهبرداری میشود که باید برای کاهش خطای انسانی الکترونیکی شود.
فرهادی با اشاره به نیاز تصفیهخانه غدیر به ۱۲۰ میلیارد تجهیزات، اضافه کرد: بیشتر تجهیزات خارجی هستند که بهواسطه تحریم بهتعویقافتاده که از مردادماه سال جاری اسناد مالی خارجی و فاکتورهای خرید پرداختها انجام شده است.
برگشت اعتبار پروژه ساماندهی آبشوران شایعه است
وی در اشاره به وضعیت پروژه آبشوران نیز، گفت: پروژه آبشوران به طول ۱۴.۵ کیلومتر از سال ۱۳۹۰ آغاز شده که تاکنون ۸ کیلومتر آن ساماندهی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه ساماندهی آبشوران به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است، افزود: در ۵ خردادماه با پیگیریهای صورتگرفته، مقرر شده ۳۰۰ میلیارد تومان در اختیار آب منطقهای قرار گیرد.
فرهادی ضمن تکذیبکردن شایعه برگشت اعتبار این پروژه، گفت: فرصت جذب اعتبارات عمرانی ۳۱ شهریورماه هر سال است، کارهای عملیاتی پروژه ساماندهی آبشوران در حال انجام و پیمانکار هم کار میکند.
وی با اشاره به وجود ۲۳ محدوده مطالعاتی و یا آبخوان در استان، افزود: ۱۷ محدود و دشت از این تعداد ممنوع که ۲ محدوده سنجابی روانسر و حسنآباد شیان ممنوعه بحرانی است و هیچگونه مجوز تخصیصی در این دشتها داده نمیشود.
نظر شما