به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، قیمت طلا در سال ۲۰۲۴، بهطور تقریبی ۲۰ درصد افزایش داشته که ناشی از خریدهای قابلتوجه بانکهای مرکزی، تقاضای قوی مصرفکنندگان در چین و افزایش علاقه به داراییهای امن به دلیل فقدان قطعیتهای ژئوپلیتیکی بوده است.
بیشتر طلای جهان در اختیار بانکهای مرکزی قرار دارد که این ذخایر را به دلیل ویژگیهای ایمنی، نقدینگی و بازدهی حفظ میکنند. این مؤسسات تقریباً یکپنجم کل طلای استخراج شده در طول تاریخ را در اختیار دارند. در نیمه اول سال ۲۰۲۴، بانکهای مرکزی ۴۸۳ تن طلا خریداری کردند که رکورد جدیدی را به ثبت رساند.
بر اساس ارقام ارسالی از شورای جهانی طلا، کل ذخایر طلا (تن) تا می ۲۰۲۴ به تفکیک کشورهای جهان عبارتند از:
ایالات متحده ۸,۱۳۳
آلمان ۳۳۵۱
ایتالیا ۲,۴۵۲
فرانسه ۲۴۳۷
روسیه ۲۳۳۶
چین ۲۲۶۴
سوئیس ۱۰۴۰
ژاپن ۸۴۶
هند ۸۳۱
هلند ۶۱۲
کشوری با بیشترین طلا
ایالات متحده آمریکا کشوری است که بیشترین طلا را دارد. ذخایر طلای آن هشتهزار و ۱۳۳ تن به ارزش ۶۲۸ میلیارد دلار است. نیمی از ذخایر آن در انبار شمشهای ایالات متحده ذخیرهشده که به نام فورتناکس شناخته میشود و یک تأسیسات ارتش ایالات متحده در کنتاکی است. آلمان با سههزار و ۳۵۱ تن در رتبه دوم و پس از آن ایتالیا با دو هزار و ۴۵۲ تن قرار دارند.
ترکیه بزرگترین خریدار طلا در نیمه اول سال جاری بوده و در مجموع ۴۵ تن طلا به دست آورده است. هند با خرید ۳۷ تن طلا طی ۶ ماه اول در رتبه دوم قرار گرفت و چین که بهطور سنتی یکی از خریداران پیشرو بود، بهتازگی خرید طلای خود را کاهش داده و در ماههای می و ژوئن آنها را به حالت تعلیق درآورده است. پیش از این بانک مرکزی چین برای ۱۸ ماه متوالی ذخایر طلای خود را افزایش داده بود.
نظر شما