به گزارش خبرگزاری ایمنا، یونس پناهی در همایش بیست و یکمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان ایران که در هتل المپیک برگزار شد، با بیان اینکه تجویز غیرمنطقی دارو در حوزه سلامت از شایعترین علل ناکارآمدی نظام سلامت است، اظهار کرد: میانگین اقلام دارویی در یک نسخه در ایران چهار قلم است، در حالی که بر اساس استاندارد سازمانهای جهانی بهداشت باید حدود دو رقم باشد.
وی افزود: رشته داروسازی در تولید علم و فناوری، صنعت و خدمات نقش بارزی دارد، ۴۰۰ دانشمند در کشور داریم که درصد قابل توجهی از آنها داروساز هستند؛ رتبه ایران در دنیا از تولید علم ۱۶ هست و رتبه داروسازی ایران در دنیا زیر ۱۰ است، تعداد شرکتهای دانش بنیان طی سه سال اخیر ۱۵۰۰ شده که در حوزه تولید مواد اولیه دارویی، تجهیزات پزشکی، تغذیه و ایمنی مواد غذایی فعالیت میکنند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: داروسازان در تولید علم و فناوری نقش بسزایی دارند و باید در عرصه سلامت در علم و فناوری به مرجعیت علمی دست یابند، مواردی مانند بار بیماریها، جمعیت، تغییر اقلیم، مسائل مربوط به سلامت اجتماعی جزو تهدیدات حوزه سلامت محسوب میشوند.
توجه به بیماریهای نوظهور در صنعت داروسازی
پناهی با اشاره به داروهای تقلبی افزود: امروزه توسعه بیماریها با توسعه داروها همزمان پیش نمیرود، بیماریهای بدخیم، نوظهور و سرطان با داروهای موجود و در دسترس قابل کنترل نیست، باید در سالهای آینده داروسازان به مهندسی بافت و هوش مصنوعی به منظور طراحی داروهای جدید دست یابند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال برای بیماران «اس ام ای» و «ام اس» باید داروهای جدید تولید کرد، در برنامه هفتم توسعه که به تازگی ابلاغ شد حدود ۱۸ بند به داروسازی مربوط هست و سهم داروسازان در حکمرانی سلامت چشمگیر بوده و باید تا سال ۱۴۰۷ رتبه جهانی ایران از نظر تولید علم ۱۴ باشد و ضروری است انجمنهای علمی تحقق این امر سرلوحه برنامههایشان قرار دهند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: رتبه اختراعات داروسازی ایران نیز در دنیا ۲۴ است و باید ارتقا یابد، ضرورت دارد شمار شرکتهای دانش بنیان نیز بر اساس برنامه هفتم توسعه از ۱۵۰۹ شرکت به هفت هزار شرکت افزایش یابد.
پناهی اظهار داشت: باید داروسازان تمرکز خود را به سمت داروهای کمیاب سوق دهند و وزارت بهداشت در این زمینه آماده همکاری با انجمنهای داروسازی است.
نظر شما