رویکرد برنامه دوم راهبردی-عملیاتی شهر اراک مسئله محوری است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک با اعلام خبر تدوین برنامه راهبردی-عملیاتی پنج ساله دوم شهر اراک گفت: رویکرد برنامه دوم راهبردی-عملیاتی شهر اراک مسئله محوری است.

عباس خسروانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: اگر چه در سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی در مدیریت شهری برای توسعه و پیشرفت شهر اراک انجام شده و به‌ویژه در دوره ششم مدیریت شهری که با تلاش‌های مضاعف اقدامات اساسی در شهر اراک صورت گرفته است، اما معتقدم همچنان با شاخص‌های یک شهر مطلوب برای زندگی فاصله داریم و با چالش‌های جدی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: امروز شهر ما با مسئله‌های جدی همچون حمل‌ونقل و ترافیک، وجود بافت فرسوده، مسئله‌های فرهنگی و اجتماعی، ضعف هوشمندسازی و اقتصاد شهری، نشاط اجتماعی و مسائل زیست محیطی روبه‌رو است که رفع آن‌ها جز با برنامه‌ریزی دقیق، تعهد و پایبندی مدیران شهری به آن امکان‌پذیر نیست.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک با اعلام خبر تدوین برنامه راهبردی-عملیاتی پنج ساله دوم شهر اراک گفت: رویکرد برنامه دوم راهبردی-عملیاتی شهر اراک، مسئله محوری است.

خسروانی تاکید کرد: تجربه شهرهای موفق جهان نشان داده که همه آن‌ها برای رسیدن به پیشرفت شهری از مسیر برنامه‌ریزی دقیق عبور کرده‌اند و بر سر اجرای برنامه با یکدیگر وفاق و همدلی و تعهد داشته‌اند، مقوله‌ای کلیدی که در شهر اراک به شدت به آن نیازمندیم.

وی تصریح کرد: ما در آستانه تدوین برنامه دوم پنج ساله راهبردی و عملیاتی شهر اراک هستیم و تلاش خواهیم کرد با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله محوری در تدوین برنامه‌ها، در وهله نخست مسئله‌ها را به خوبی شناسایی و سپس در قالب برنامه راهبردی-عملیاتی و تعریف پروژه‌های مناسب، قدم‌های مؤثری در مسیر حل مسائل کلیدی شهر اراک برداریم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک اظهار کرد: ما در مدیریت شهری دارای یک سند چشم‌انداز بیست ساله هستیم که آینده شهر را به خوبی ترسیم کرده و یک چارچوب کلی و آینده‌نگرانه برای رسیدن به اهداف کلی است و بر اساس آن می‌توان نیازها و امکانات آینده را مشاهده کرد و برنامه‌های میان مدت را بر اساس آن تدوین کرد به‌طوری که ذیل آن برنامه‌های پنج ساله تدوین می‌شود که نخستین برنامه در سال ۹۹ تدوین و آغاز شد و سال جاری سال پایانی آن را پشت سر می‌گذاریم.

خسروانی افزود: موظف هستیم بعد از پایش، ارزیابی و شناخت نقاط قوت و ضعف و اعمال اصلاحات لازم نسبت به تدوین برنامه دوم پنج ساله (۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸) اقدام کنیم، زیرا برنامه‌ی میان مدت، راهبردها و سیاست‌های اجرایی رسیدن به اهداف کلان و چشم‌انداز را به‌طور مفصل‌تر بیان می‌کند.

وی ادامه داد: کمیته‌های تخصصی برای تدوین برنامه، با در نظر داشتن اولویت‌های شورای اسلامی شهر مرتبط با حوزه‌ی تخصصی شهرداری تشکیل شده‌اند و در حال حاضر به بررسی اسناد و منابع بالادست، وضع موجود، عملکردها، نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها و چشم‌اندازهای شهر اراک می‌پردازند و پس از تدوین راهبردها و سیاست‌های حوزه‌ی خود، به سمت تدوین احکام و تعریف پروژه‌ها حرکت می‌کنیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک گفت: به‌منظور ایجاد پیوستگی و یکپارچه‌سازی برنامه و کنترل تحقق احکام و اهداف آن‌ها، از شاخص‌های کمی و قابل سنجش و دارای فرمول محاسبه شفاف استفاده خواهد شد و مهم‌تر از همه اینکه سهم منابع و نحوه‌ی تأمین آن‌ها در سال‌های اجرای برنامه معین خواهد شد.

خسروانی افزود: اقدام بعدی ما این است که این برنامه راهبردی را به بودجه سنواتی متصل کنیم و بودجه ما برش یک ساله برنامه پنج ساله خواهد بود.

وی گفت: ما در شورای شهر به‌عنوان ناظر تدوین برنامه تاکید کرده‌ایم که همکاران ما در تدوین برنامه، استفاده از ظرفیت متخصصان درون سازمانی را مدنظر قرار دهند و مقوله مهم مشارکت در تصمیم‌گیری و ایجاد حس تعلق سازمانی و تعهد به صیانت از برنامه را جدی بگیرند، با تدوین برنامه دوم باید آسیب‌شناسی صورت گیرد و از برنامه نخست مدنظر باشد تا از نظرات نخبگی در قالب تیم‌های هم‌اندیشی در کمیته‌های تخصصی استفاده شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک افزود: رویکرد اصلی برنامه‌های راهبردی-عملیاتی این است که برنامه‌ریزی شهری از برنامه نوشتن برای مردم به برنامه‌ریزی با شهروندان تغییر کند و نقش مردم، نخبگان و سمن‌ها در تدوین برنامه به شدت پر رنگ باشد، همچنین راهکارهایی را برای تحقق این مهم در نظر گرفته‌ایم.

کد خبر 784360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.