درآمد ۵.۶ میلیون دلاری صادرات عسل برای کشور

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد: در راستای سیاست درست واگذاری امور تولید و بازرگانی به بخش خصوصی ،میزان صادرات عسل و محصولات زنبور عسل به ۵.۶میلیون دلار رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد ابراهیم حسن نژاد به مناسبت " ۳۱ مرداد، روز ملی عسل " با اشاره به رونق تولید محصولات زنبور عسل شامل موم، ژل رویال، بره موم، گرده گل و همچنین زهر زنبورعسل که همگی دارای ارزش افزوده بیشتری نسبت به خود عسل هستند، اظهار کرد: خوشبختانه استقبال بهره برداران زنبورستان ها از این نگاه اقتصادی به تولید، درآمدهای حاصل از زنبورداری را افزایش داده است.

وی افزود: سال گذشته علاوه بر تولید ۱۲۱ هزار تن عسل، بالغ بر ۱۰ و نیم کیلوگرم زهر زنبور عسل، ۹ هزار و ۱۴۹ کیلوگرم ژل رویال، بالغ بر ۸۸۵ تن گرده گل و ۱۸۳ تن بره موم در واحدهای پرورش زنبور عسل کشور تولید شده است.

صادرات یک هزار و ۴۶۹ تن عسل در سال گذشته

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت صادرات عسل و سایر تولیدات مجموعه زنبورداری هم تصریح کرد: بر اساس آمار اخذ شده از مبادی ذیربط، میزان صادرات عسل در سال گذشته یک هزار و ۴۶۹ تن بوده است.

حسن نژاد، حمایت بیشتر از بازرگانان بخش خصوصی، پیگیری موضوع اجرای استاندارد عسل یا تدوین برنامه اجرایی ارتقا کیفی محصولات زنبور عسل و حمایت از عرضه محصولات زنبورعسل در بازارچه‌های مرزی برای صادرات را از زمینه‌های افزایش صادرات محصولات زیرمجموعه زنبورداری عنوان کرد.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار سازمان خوار و بار جهانی با توجه به آمار بیش از ۹۱ میلیونی تعداد کلنی ها و تولید ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تنی عسل در سطح دنیا گفت: ایران به لحاظ تعداد کلنی دارای رتبه ۴ و با توجه به تولید عسل در دنیا، رتبه سوم تولید جهانی را در اختیار دارد.

سرانه مصرف عسل ایرانیان بیش از دو برابر سرانه جهانی

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرانه مصرف عسل ایرانیان بیش از دو برابر سرانه جهانی است، افزود: سرانه تولید عسل در ایران یک کیلو و ۴۱۵ گرم و سرانه مصرف یک کیلو و ۳۹۷ گرم است، اما چون برخی از کشورها عضو فائو نیستند، می‌توان برآورد کرد که به طور متوسط سرانه مصرف ایرانیان بیش از دو برابر مصرف جهانی است.

حسن نژاد درباره تأمین نهاده‌های مورد نیاز زنبورداران هم گفت: پیگیری تأمین نهاده شکر مورد نیاز زنبورداران در چند سال اخیر سبب افزایش میزان تخصیص نهاده شکر برای مصارف زنبورداران شده است.

وی صدور شناسنامه الکترونیکی زنبورداران در راستای تسهیل صدور مجوز و بهبود مستمر فضای کسب و کار را اقدامی مؤثر ارزیابی کرد و افزود: صدور بیش از ۲۰ هزار فقره شناسنامه الکترونیکی زنبورداری از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون رشد صد درصدی را نشان می‌دهد.

کد خبر 783052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.