برنج کشاورزان مازندرانی بالاخره ساماندهی می‌شود؟

با توجه بر انعقاد قرارداد تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اتکا مبنی بر خرید برنج بالاخره دسترنج کشاورزان مازندرانی ساماندهی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، مازندران در تولید برنج جایگاه برتر کشور برخوردار است و سالانه بخش عمده‌ای از امنیت غذایی را تأمین می‌کند.

با وجود این جایگاه و تولید مناسب و مرغوب در پی روی آوردن کشاورزان این استان به کشت دوم، سال‌هاست در زمان برداشت با مشکل اساسی بر خرید و قیمت‌گذاری این محصول برنجکاران مواجه هستیم.

واردات بی‌رویه و وجود عده‌ای منفعت‌طلب و سودجویان با عنوان دلالان و واسطه‌گران اجازه ساماندهی بر برنج شمالی و حتی برنج ایرانی را نداده و حتی مرغوبیت این محصول بین ایرانی‌ها دیده نشود.

مدتی پیش اما خبری مبنی بر جلوگیری واردات بی‌رویه برنج با پیگیری‌های لازم مسئولان کشوری و استانی در زمان تولید برنج طی مدت چهار ماه تصمیماتی اتخاذ شد تا روزنه امیدی بر دل کشاورزان شمالی به وجود بیاید اگرچه این تصمیمات و مصوبات سال‌های گذشته نیز دستور کار بوده اما مجدد آن مصوبات کنار گذاشته شد و واردات بی‌رویه توسط همین سودجویان دستور کار قرار گرفت تا برنج ایرانی از حالت رونق اقتصادی و کم و کیفیت لازم بیافتد.

اما روز گذشته تصمیم و اقدام دیگری از سوی استاندار مازندران برای ساماندهی برنج مازندران اتخاذ و حتی قراردادی طی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید.

این انعقاد قرارداد با مدیریت سازمان اتکا به منظور خریداری برنج کشاورزان مازندرانی بوده است.

اتکا آمادگی دریافت محصولات برنج

مرتضی اعلمی معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه عقد تفاهم‌نامه با استانداری مازندران در خرید و عرضه برنج که با حضور یوسف نوری برگزار شد؛ با اشاره به اینکه مجموعه سازمان اتکا چند رشته‌ای و در شاخه‌های مختلف مشغول فعالیت است، اظهار کرد: اتکا با کسب و کارهای گسترده‌ای که در کل کشور دارد، بیش از ۵۰ درصد از کسب‌وکارها را با مشارکت مردم انجام می‌دهد. ‎

وی با بیان اینکه در صورت فراهم بودن شرایط در تهیه اقلام اساسی تلاش می‌کنیم عمق بیشتری به فعالیت‌ها داده شود و با مشارکت مردم و کشاورزان محقق شود، افزود: ماحصل تفاهم‌نامه در برنامه عملیاتی و اقدامی، حذف و کوتاه شدن دست واسطه‌ها و تقویت زنجیره تأمین، کاهش قیمت برای مصرف کننده و حمایت کشاورزان و تولیدکننده برنج است.

رئیس سازمان اتکا گفت: در این مجموعه برنج به محصول خوب قابل ارائه تبدیل تا در زیر مجموعه اتکا قابلیت توزیع باشد، شرایط تسهیلات به‌صورت اقساطی برای حمایت از مصرف‌کنندگان نیز فراهم شود.

اعلمی در جهت طولانی نشدن مدت عقد تفاهم‌نامه، خاطرنشان کرد: این تفاهم‌نامه باید به قرارداد تبدیل شود و بستگی به شرایطی دارد که استانداری به ما اعلام می‌کند، ما آمادگی دریافت محصولات برنج را داریم.

یوسف نوری، استاندار مازندران در این نشست با تاکید بر اینکه در این مقطع زمانی اراده مسئولان در جهت ارتقای اقتصادی است، اظهار کرد: در راستای جهش تولید با مشارکت مردم تلاش می‌شود در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی گام حمایتی بزرگی را برداریم.

وی با اشاره به اینکه در زمینه همکاری مشترک و استفاده از ظرفیت فروشگاه زنجیره‌ای اتکا، تفاهم‌نامه‌ای با ۹ ماده با موضوع امنیت غذایی و عرضه برنج بین استانداری مازندران و سازمان اتکا به امضا رسید، افزود: سازمان اتکا با استفاده از ظرفیت‌های بالادستی و پایانه‌های فروش این امکان را فراهم می‌کند تا با استفاده از دانش فنی این مجموعه اصلاح و فرایند تولید در این حوزه را داشته باشیم.

استاندار مازندران با تاکید بر اینکه با اجرایی شدن تفاهم‌نامه امیدواریم سودآوری برای تولیدکننده و مصرف‌کننده برنج با قیمت تمام شده واقعی از کشاورزان خریداری شود، عنوان کرد: تفاهم‌نامه نباید در گذر تئوری تفاهم‌نامه باقی بماند بلکه در راستای عملیاتی شدن تفاهم‌نامه کمیته‌ای تشکیل و دو نفر به عنوان رابط، پیگیری امور را به عهده دارند.

استاندار مازندران اهداف تفاهم‌نامه را نگرش حمایتی از تولیدکنندگان برنج و رونق اقتصادی کشاورزی و روستاییان، ارتقا در تولید و کشت برنج و همچنین ارتقای وضعیت معیشتی و کیفیتی زندگی کشاورزان برشمرد و گفت: باتوجه به ظرفیت‌های گسترده و پایانه‌های سازمان اتکا جهاد کشاورزی و تعاون روستایی نیزپای کار بیایند و کشاورزان تولیدات خود را از این طریق به فروش برسانند.

نوری، مهم‌ترین هدف تفاهم‌نامه را حذف واسطه‌ها اعلام کرد و یادآور شد: با این کار؛ سکوی تأمین مالی و گردش فرایند زنجیره‌ای ایجاد می‌شود و جهاد کشاورزی سامانه‌ای را طراحی کرده است که با فعال شدن آن شفافیت صورت می‌گیرد و ارتباط مستقیم تولیدکننده و مصرف‌کننده ارزش را تعیین می‌کند که قطعاً با اینگونه اقدامات از ظرفیت به وجود آمده در استان بهره‌وری مطلوب را خواهیم داشت.

وی از بانک کشاورزی برای مشارکت در این امر مهم اقتصادی و حمایت از مصرف کنندگان خواست تا تسهیلاتی را فراهم کنند تا مصرف‌کنندگان بتوانند از فروشگاه‌ها خرید اقساطی داشته و از برنج داخلی با کیفیت خوب استفاده کنند.

نوری با تاکید بر اینکه در گام اول تفاهم‌نامه مصمم به عرضه برنج قابل توجهی از برداشت امسال در فروشگاه اتکا هستیم، خاطرنشان کرد: انجام این کار حذف واسطه‌ها، کوتاه شدن زنجیره تأمین و کاهش قیمت تمام شده برای مصرف‌کننده و انتفاع تولیدکننده است.

کد خبر 782840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.