پرونده ثبت ملی نان قندی و سنتی ساوه در دستور کار میراث فرهنگی

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه گفت: پرونده نان قندی سنتی ساوه در دستور کار قرار گرفت و هم‌اکنون این پرونده پس از مستندنگاری کارشناسان میراث‌فرهنگی به صورت رسمی به جریان افتاد.

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، رضا ایاز اظهار کرد: نان سنتی قندی (قطاب) از شیرینی‌های سنتی شهرستان ساوه است که برای مناسبت‌های عید و شادی در منازل و برخی قنادی‌های شهرستان طبخ می‌شود.

وی افزود: پخت شیرینی سنتی (نان قندی) در ساوه با طعم و عطر دل‌نشینی که دارد، همواره مورد توجه مردم و مسافران این شهر قرار داشته است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه تصریح کرد: این نان در روزگار گذشته با فرارسیدن عید نوروز به عنوان شیرینی برای پذیرایی پخت می‌شد.

ایاز خاطرنشان کرد: هر منطقه با توجه به سابقه تاریخی خود، فرهنگ و خرده فرهنگ‌ها و روش‌های زندگی که در طول تاریخ داشته است، خصوصیات منحصربه‌فرد و محصولات خاص خود را برای عرضه دارد.

وی ادامه داد: ثبت ملی این شیرینی در فهرست آثار ناملموس ملی با پیشنهاد سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ساوه در دستور کار قرار گرفت و هم‌اکنون این پرونده پس از مستندنگاری کارشناسان میراث فرهنگی به صورت رسمی به جریان افتاد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه گفت: پیش از این مدارک و پرونده شیرینی سنتی روح‌افزا نیز برای ثبت در آثار ملی کشور تهیه و ارسال شده است و این شیرینی سنتی به زودی در آثار ناملموس کشور به ثبت خواهد رسید.

کد خبر 782725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.