به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده در جلسه علنی امروز -دوشنبه، بیستونهم مرداد- مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامهها و رویکردهای خود در وزارت دفاع افزود: از نمایندگان محترم و هیات رئیسه محترم، موافقان و مخالفان اینجانب و چه کسانی که در کمیسیونها نظرات خود را اعلام کردند تشکر میکنم چرا که تمام نظرات برادران و خواهران به ارائه برنامه دقیقتر کمک میکند.
وزیر پیشنهادی دفاع افزود: عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران امروز نسبت به دو دهه گذشته تغیییر شگرفی کرده و مسیر نویدبخشی را برای تولید و بازتولید قدرت جهت ایفای نقش در منطقه و فرامنطقه پیش روی کشور قرار داده است
وی تاکید کرد: شرایط منطقه و جهان در حوزههای مختلف قدرت به ویژه حوزه امنیت و دفاع به گونهای است که تغییرات محیطی به سرعت صورت میپذیرد، فناوریهای نوین و غافلگیرکننده در حال بروز و ظهور است، معادلات امنیت منطقهای پویا پیچیده و پر تلاطم است.
وی با بیان اینکه منطقه و جهان نظم تکقطبی به رهبری آمریکا را پس زده و به دنبال شکلگیری نظم نوین با ظهور قدرتهای جدید همانند جمهوری اسلامی ایران است ادامه داد: در چنین وضعیتی فشارهای استکبار جهانی و اذناب آنان در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و روانی و فرهنگی بر جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است و تحریمهای ظالمانه به ویژه در حوزه تجهیزات امنیتی و دفاعی علیه کشور ما با شدت اعمال کرده است.
وزیر پیشنهادی دفاع افزود: پس از عملیات غرورانگیز وعده صادق تلاش برای تقویت بازدارندگی تضعیفشده رژیم منحوس صهیونیستی توسط آمریکا آغاز شده است و رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفانالاقصی بیش از گذشته ماهیت نامشروع، تنشزا، غیرانسانی و بیمسئولیتی خود در برابر همه قواعد بینالمللی را با کمک آمریکا به نمایش گذاشته و با ارتکاب انواع جنایات جنگی علیه ملت مظلوم فلسطین در غزه و ترورهای ناجوانمردانه از خطوط قرمز مخاصمه مستقیم عبور کرده است.
وی تاکید کرد: مجموعه این شرایط محیط راهبردی، جمهوری اسلامی ایران را تحت تأثیر قرار داده است. در چنین فضایی جمهوری اسلامی ایران توانسته موقعیت ممتاز و مقتدرانهای را در محیط بینالملل و بهویژه غرب آسیا و بنیانهای جبهه مقاومت را فراتر از مرزهای خود مستحکم کند.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده اظهار داشت: نفوذ معنوی انقلاب اسلامی در بین ملل و جوامع مستضعف و مستقل که تشکیلدهنده بخش اعظم جامعه جهانی است روند افزایشی یافته است.
وی افزود: عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران امروز نسبت به دو دهه گذشته تغیییر شگرفی کرده و مسیر نویدبخشی را برای تولید و بازتولید قدرت جهت ایفای نقش در منطقه و فرامنطقه پیش روی کشور قرار داده است.
کار ویژه اصلی وزارت دفاع به عنوان نماد قدرت و اقتدار، حداکثر سازی تولید قدرت است
وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: همانطور که دشمن تلاش میکند تا ائتلاف مختلف علیه کشورمان سامان دهد ایران نیز به ایجاد شبکه قدرتمند پرداخته و قابلیت انسانی و فناورانه خود را در جهت گسترش و تقویت جبهه مقاومت و در بعدی فراتر در جبهه انقلاب اسلامی و بلکه در جبهه انقلابی استکبار ستیزی سازماندهی کند.
وی ادامه داد: کسب قابلیت کاربردی، روزآمد سازی تجهیزات و زیرساختها و افزایش توانمندی جبهه مقاومت نیازمند ابتکار عمل، نوآوری و تحول است در این راستا شناخت محیط راهبردی و تحلیل وزارت دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح در قالب محیط داخلی و بیرونی از الزامات تنظیم برنامه این وزارتخانه با رویکرد تحول آفرینی و پیشرفت است.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده اظهار داشت: این برنامه تابعی از ضرورتهای ساختار داخلی و شکلبندیهای امنیت منطقهای و نیازهای ایفای نقش ایران در سیاست جهانی است که به فضل خداوند و تحت هدایت فرماندهی معظم کل قوا و حمایتهای مجلس محترم و همراهی سایر دستگاههای کشور در جهت تامین منافع ملی به بار خواهد نشست.
وی تاکید کرد: کار ویژه اصلی وزارت دفاع به عنوان نماد قدرت و اقتدار، حداکثرسازی تولید قدرت است.
پشتیبانی نیروهای مسلح ما از جبهه مقاومت جدا نیست
وی ادامه داد: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ۴ سال پیش روز در راستای تدابیر و منویات رهبر معظم کل قوا و تحقق اهداف سیاستهای کلی نظام که همواره مورد تاکید رئیس جمهور بوده و هست و اسناد بالادستی دیگر همچون برنامه ۵ ساله هفتم، برنامههای خود را با رویکرد جهشی و تحولی با هدف پشتیبانی کارآمد و موثر از نیروهای مسلح و جبهه مقاومت (جبهه مقاومت تفکیک نیست و جدا از ما نیست، برادران سوال کردند، وقتی میگوییم نیروهای مسلح یعنی جبهه مقاومت هم درون آن هست)
وی گفت: ما تلاش خواهیم کرد تا با اجرای پروژههای پژوهشی و تحقیقاتی و پیگیری سیاستهای تسلیحاتی بنیه دفاعی کشور را متناسب با تهدیدات که لازمه آن این است که ما به طور مستمر پایش و رصد داشته باشیم و براساس دانش روز ارتقا دهیم.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده ادامه داد: به همین منظور جهت تامین نیازمندیهای نیروهای مسلح و تحقق سیاستهای رئیس جمهور ضمن انجام هماهنگیهای لازم با ستاد کل و سازمانهای تابعه در نیروهای مسلح از همه ظرفیتهای بالفعل و بالقوه دانشگاهی و علمی کشور بهره خواهیم برد و از تجربیاتی که در جنگهای اخیر بهویژه وعده صادق بهدست آوردیم بهره خواهیم برد اینها دانش ما است
وی تاکید کرد: در این راستا رویکرد این وزارتخانه در حوزههای مرتبط به ویژه دفاع ملی و توسعه داخلی براساس ماده ۱۰۲ قانون برنامه است و این برنامه معطوف به چندمنظورهسازی صنایع و امکانات موجود و بهرهگیری از ظرفیتها و توانمندیهای ملی و بخش خصوصی به ویژه شرکتهای دانش بنیان است
وی افزود: ما در حال حاضر با هزار و ۳۰۰ شرکت دانشبنیان و هفت هزار شرکت خصوصی در تماس هستیم و همکار ما هستند ما به دنبال این هستیم که هم در وزارت دفاع و هم در ارتش پارکهای فناوری را به درون نیروهای مسلح منتقل کنیم که شرکتهای دانشبنیان بیایند و در همانجا مستقر شوند و با ما همکاری کنند ما برای آن برنامه داریم.
هدف نهایی ما بازدارندگی فعال است
وزیر پیشنهادی دفاع گفت: کارویژه اصلی وزارت دفاع بهعنوان نماد قدرت و اقتدار و صیانت از حاکمیت ملی، حداکثر سازی تولید قدرت است. این مأموریت در ۲ رکن سخت و نرم متمرکز است که با بکارگیری هوشمندانه و هدفمند مؤلفههای مغزافزاری، نرمافزاری و سختافزاری محقق میشود.
وی تاکید کرد: هدف نهایی ما، بازدارندگی فعال است؛ اگر این بازدارندگی فعال را نداشتیم، دشمن به کشور ما حمله کرده بود. بازدارندگی و قدرت است که مانع جسارت دشمن شده است.
وی افزود: با توجه به سرعت زیاد تغییرات در محیطهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران و افزایش سطح تهدیدات از سوی استکبار جهانی و صهیونیسم، این وزارتخانه بنا دارد طی ۴ سال آینده کلیه برنامههای خود را بر بهرهمندی از توانمندی داخلی متمرکز خواهد کرد و بهطور همزمان با حفظ اقتدار و عزت ملی، از فرصتهای خارجی بهره خواهیم برد.
برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان، از دانش و تخصص آنها در وزارت دفاع استفاده میکنیم
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده ادامه داد: از مهمترین رویکردهای من در وزارت دفاع با توجه به زمینههای ایجاد شده از جمله عضویت در شانگهای و بریکس، دیپلماسی دفاعی است در حال حاضر کمیسیونهای متعددی زیرمجموعه این دو سازمان است و با آنها تبادل و مشارکت داریم.
وی افزود: به جرأت می گویم هر ماه سفر به کشورهای مختلف که عضو شانگهای و بریکس هستند، داریم؛ با حضور در این سازمانها به دنبال تأمین پایدار منابع در قالب پشتیبانی فعال در ارتقای قدرت دفاعی و ایجاد قابلیت پاسخگویی به تهدیدات متنوع و مبتنی بر فناوریهای جدید، روزآمدسازی فناوریهای دانش بنیان با استفاده از الگوهای نوین همکاری و فرصتهای کمتر استفاده شده در محیط ملی و بین المللی هستیم.
وی تصریح کرد: فرصتهای زیادی هست که تاکنون استفاده نشده است چه در محیط ملی و چه بین المللی؛ نمیتوانیم متکی بر منابع بنیه دفاعی باشیم، مطالبات بیش از اینهاست و بیش از این نیاز داریم.
وزیر پیشنهادی دفاع گفت: از ۸ حوزه مأموریتی، ۲ حوزه برای جبران کمبود منابع است و باید منابع جدید خلق کنیم؛ مطالبات ما زیاد است، تقویت ۸ حوزه رزمی شامل پدافند، موشکی، فضایی، هوایی دریایی، زمینی، الکترونیک و رزم نوین از دیگر برنامههای من است.
وی تصریح کرد: اگر به رزم نوین نپردازیم غافلگیر میشویم؛ به دنبال ساخت تجهیزاتی هستیم که دشمن را غافلگیر کنیم؛ مگر میشود از این دانش عقب بمانیم؟
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده ادامه داد: تأمین پایدار منابع با متنوع سازی آنها با برقراری سازوکارهای هوشمندانه برای توسعه، تأمین، و تخصیص و مراقبت از منابع یکی از ۸ حوزه مأموریتی من در وزارت دفاع است؛ انتقال منابع از بخشهای با اولویت کمتر به اولویت بالاتر از دیگر راهکارهای ماست.
وی گفت: دستیابی به صنعت پیشرو و دانش بنیان در صنایع پیشرفته و ایجاد محیط جذاب برای نخبگان از دیگر برنامههای من در وزارت دفاع است برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان میزبان آنها در وزارت دفاع هستیم و از آنها استفاده میکنیم.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده افزود: فناوریهای ما پیچیده است و نیاز به نخبه داریم و برای دانشمندان و متخصصان برای تولید تجهیزات استفاده میکنیم.
بیرون کردن بیگانگان از منطقه جزو سیاستهای ما است
وی ادامه داد: ارتقای جهشی تولید و تامین فناوریها و تجهیزات پیشرفته و در رده فناوریهای روز بهویژه تجهیزات و سامانههای بومی و هوشمند تکیه بر منابع داخلی و هوشمند، ارتقای بهرهوری در سازمانهای صنعتی و خدماتی وزارت دفاع با اصلاح مدیریت، کیفیت سرمایه انسانی، چابکسازی ساختارها، بهبود نظامات و روشها و استانداردسازی جزو برنامههای ماست.
وی تاکید کرد: ما دو بخش صنعت داریم یکی صنعت نظامی است که بسیار پویاست و دیگری صنعت غیرنظامی غیر دولتی است که صندوق بازنشستگان آن را سرمایه گذاری کرده ما در آنجا مشکل داریم و حتماً باید روشهایمان را عوض کنیم، حتماً باید انضباط بخشی را در آنجا نهادینه کنیم، حتماً باید شفاف سازی را در آنجا ایجاد کنیم که نگرانی خیلی از شما برادران عزیز بود.
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده افزود: توسعه و تنوعبخشی به صادرات در زمینههای فناوری، کالا و خدمات و کسب سهم قابلتوجه در بازارهای خارجی با رویکرد افزایش منابع مورد نیاز برای تقویت بنیادی دفاعی از دیگر برنامههای ماست.
وی تاکید کرد: دومنظورهسازی ظرفیتهای تحقیقاتی تولیدی و خدماتی کشور و دفاع برای سرریز دانش و فناوری و پشتیبانی متقابل در مواقع لازم که ماده ۱۰۲ است آئیننامه ماده ۱۰۲ به وزارت دفاع سپرده شده، آئین نامه تنظیم شده و به زودی تقدیم دولت و مجلس خواهد شد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی جدید، تکمیل نیازمندیهای آزمون تحقیقات و تولید، افزایش ضریب صیانت سامانهها و محصولات دفاعی با هدف جلوگیری از خرابکاریهای صنعتی که مورد نیاز ما است.
وی افزود: پایش مستمری تحولات فناورانه دفاعی در جهان و دستیابی به فناوریهای محصولاتی که موجب غافلگیری دشمن شود، پشتیبانی پایدار و موثر از جبهه مقاومت و جبهه ضداستکبار به صورت آشکار و پنهان به خصوص در مجامع بینالمللی و منطقهای، ایجاد ائتلافهای منطقهای و جهانی با توجه به عوامل همگرایی، اشتراکات منابع و امنیت مشترک با کشورهای همسو و نفی حضور بیگانگان. با این کار ما میتوانیم بیگانگان را از منطقه بیرون کنیم این جزو سیاستهای ما است و در نیروهای مسلح دنبال میشود.
ما پیرو مکتب شهید سلیمانی هستیم؛ در هیچ وظیفهای منتظر اعتبار نمیمانیم
وی ادامه داد: تقویت دیپلماسی دفاعی چندجانبه و کنشگری فعال در مجامع بینالمللی خلعسلاح و کنترل تسحیلات، ادامه فعالیتهای خرسندساز و جلب رضایت کارکنان نیروهای مسلح با همکاری دولت و مجلس، بهبود معیشت نیروهای مسلح مطالبه ما است؛ ما در هیچ وظیفهای منتظر اعتبار و حقوق و معیشت نمیمانیم، ما همه پیرو مکتب شهید سلیمانی هستیم، بدون اعتبار هم کارمان را انجام میدهیم.
وی گفت: تسریع در مولدسازی املاک و اراضی و اموال وزارت در جهت کمک به تأمین معیشت و رفاه کارکنان، شفافیت کامل، انضباطبخشی دقیق عدم تعارض با بخش خصوصی و انطباق کامل با سیاستهای کلی از دیگر برنامههای ماست، ما به دنبال تصدیگری نیستیم و بخشی از شرکتهایی که به صندوقها تعلق دارند را به بورس خواهیم برد.
وزیر پیشنهادی دفاع ادامه داد: برای آمایش علمی سرزمینی و توسعه متعادل قابلیتها و ظرفیتهای دانشبنیان با ایجاد صنایع نوین برنامه داریم، همچنین ارتقای کرامتآمیز کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح از برنامههای ماست.
بخش دفاعی و امنیتی کشور، با دشمن مدارا نخواهد کرد
وی ادامه داد: برای کیفیتسازی نیروی انسانی ۲ بخش داریم؛ ارتقای منزلت نیروی انسانی و صیانت امنیتی کارکنان و سازمان مبتنی بر ارتقای ضریب خودحفاظتی با همکاری نهادهای مختلف است.
وزیر پیشنهادی دفاع افزود: بخش مهمی از این برنامهها، در دوره ۴ ساله قابل دستیابی است؛ بخش دیگری که زمان زیادی نیاز دارد، حتماً در این دوره ۴ ساله، ریل گذاری و پایهریزی خواهد شد.
وی گفت: به اقتضای شغلم، بر فراز بلندای آسمان پرافتخار کشور عزیزمان ایران، برای حراست از مراکز حساس و حیاتی، بیش از ۳۰۰۰ ساعت پرواز انجام دادهام و همیشه با افتخار به این سرزمین چشم دوختهام و تا پای جان برای سرافرازی آن ایستادهام.
وزیر پیشنهادی دفاع افزود: هرگز در حین پرواز به این فکر نکردهام که در جایی که من بر فراز آن پرواز میکنم، چه کسی با چه قومیتی، مذهبی و هویت سیاسی زندگی میکند. بلکه به وظیفه خود که دفاع از تمامیت ارضی و کیان و ناموس کل ملت ایران است، فکر کردهام.
وی تاکید کرد: به شما نمایندگان ملت اعتماد دارم که هرتصمیمی گرفتید، درست و نفع ملی در آن مستتر است؛ بنابراین، اگر صلاح دانستید در سنگر وزارت دفاع به وظیفه خود ادامه خواهم داد. اگر صلاح ندانید، در سنگر دیگری بهعنوان سرباز وطن به وظیفه خود ادامه خواهم داد.
وی گفت: پاسخ همه دوستان را در قالب برنامه دادهام؛ اما ما ملت قهرمان ایران در ۸ سال دفاع مقدس و بعد از آن نشان دادیم که امنیتمان مهمترین مسأله است و در آن خط قرمز وجود دارد و اگر کسی از آن عبور کند، نخواهیم بخشید؛ اما در این مسیر عقلانیت حاکم است، بخش دفاعی و امنیتی با دشمن مدارا نخواهد کرد.
نظر شما