به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس برنامه زمانی اعلام شده از سوی مجلس شورای اسلامی، چهارشنبه باید با رأیگیری برای وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، تکلیف کابینه دولت چهاردهم مشخص شود.
تا کنون پنج جلسه در سه روز برای بررسی صلاحیت و برنامههای وزرای پیشنهادی دولت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شده و گزینههای معرفی شده از سوی رئیس جمهور برای تصدی وزارتخانههای مختلف، به دفاع از برنامههای خود پرداختهاند، نمایندگان مخالف و موافق وزرای پیشنهادی هم دلایل موافقت و مخالفت خود را بیان کردهاند.
طی روزهای قبل از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس، گزینههای معرفی شده در جلسات کمیسیونهای مختلف حضور یافتند و برنامههای خود را اعلام کردند. اعضای کمیسیونها نیز نظر خود را درباره برنامههای وزرای پیشنهادی دولت اعلام کردند که در ادامه این گزارش به آن پرداخته شده است.
موافقت کمیسیون انرژی با پاکنژاد
کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم حمایت خود را از برنامههای محسن پاکنژاد وزیر پیشنهادی نفت اعلام کرد.
موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس در این باره گفت: وزیر پیشنهادی نفت در جلسه فوقالعاده کمیسیون انرژی بهبود کیفی نسبت به برنامه ابتدای وی داشته و بنده وی را فرد مناسبی برای سکانداری وزارت نفت میدانم. آقای «محسن پاکنژاد» از بدنه وزارت نفت بوده و مسئولیتهای متعددی داشته است.
وی افزود: آقای پاکنژاد فردی توانمند برای تصدی وزارت نفت بوده و میتواند سکاندار خوبی برای این وزارت خانه باشد. به دلیل اینکه یکبار رأیگیری انجام شده، به صورت مجدد رأیگیری میان اعضای انجام نشد.
جلیل مختار سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هم گفت: با توجه به اینکه وزیر پیشنهادی نفت، در لحظات آخر به عنوان عضو کابینه دولت به مجلس معرفی شد، فرصت کافی برای تنظیم دقیق برنامههای خود نداشت و به همین دلیل در جلسات اولیه کمیسیون انرژی موفق به جلب نظر حداکثر اعضا نسبت به برنامههای خود نشد.
وی ادامه داد: با توجه به درخواست آقای پاکنژاد جهت ارائه برنامه تطبیقی به هیأت رئیسه مجلس، ضمن موافق هیأت رئیسه با بررسی بیشتر برنامههای وی از طریق معاونت نظارت مجلس این موضوع به کمیسیون انرژی ارجاع شد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: کمیسیون انرژی مجلس ضمن برگزاری و استماع برنامههای آقای پاکنژاد وزیر پیشنهادی نفت و پرسش و پاسخ اعضا، نمایندگان حاضر در جلسه بر بهبود کیفی و کمی برنامههای وی تاکید کرده و آنها را که تکمیل کننده برنامه قبلی بود، منطبق با اسناد بالادستی به ویژه برنامه هفتم توسعه تشخیص دادند.
موافقت کمیسیون اجتماعی با میدری
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس هم از موافقت این کمیسیون با برنامه وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد.
ولی داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی درباره این خبر گفت: با بررسی گسترده پیرامون سوابق، عملکرد، برنامهها و اظهارات آقای احمد میدری اعضای کمیسیون اجتماعی با رأی اکثریت صلاحیت وی را برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأیید کردند.»
موافقت کمیسیون امنیت ملی با عراقچی و خطیب
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در صحن قرائت شد که بر اساس اعلام شد که کمیسیون با وزیر پیشنهادی امور خارجه موافق است.
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره بررسی صلاحیت سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه و گزارش و نظر موافق این کمیسیون درباره گزینه پیشنهادی وزارت خارجه تاکید کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با استماع مجموعه برنامهها و سیاستها و سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی، جناب آقای سیدعباس عراقچی را با اکثریت آرا واجد شرایط تصدی وزارت امور خارجه دانسته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی اطلاعات خبر داد.
وی تاکید کرد که اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با استماع و ارزیابی مجموعه برنامهها و سیاستها و بررسی سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی، با اکثریت آرا، حجت الاسلام و المسلمین خطیب را واجد شرایط تصدی وزارت اطلاعات دانسته و از نمایندگان تقاضای رأی اعتماد به وی را دارد.
موافقت کمیسیون اقتصادی با همتی
کمیسیون اقتصادی مجلس هم وزیر پیشنهادی اقتصاد موافقت کرد.
فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره بررسی صلاحیت وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارش و نظر موافق این کمیسیون درباره همتی گفت: با توجه به برنامههای ارائه شده مکتوب، سوابق علمی و اجرایی وزیر پیشنهادی و استماع توضیحات و پاسخهای ایشان به سوالات نمایندگان، کمیسیون اقتصادی آقای دکتر عبدالناصر همتی را با اکثریت آرا، حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی دانست.
موافقت کمیسیون آموزش با ظفرقندی و میدری
کمیسیون آموزش مجلس هم صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت را مناسب ارزیابی کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در گفتوگو با خبرنگار فارس از موافقت این کمیسیون با صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
عظیمی راد در این باره گفت که بررسی برنامههای پیشنهادی جناب آقای دکتر ظفرقندی نشان میدهد که ایشان از تسلط خوبی بر مسائل آموزش پزشکی و درمانی کشور برخوردار میباشند. وی پیشینه مناسبی از جمله مدیریت بهترین دانشگاه علوم پزشکی کشور دارا میباشند. در نهایت با توجه به تعهد ایشان جهت ارتقا آموزش پزشکی کشور، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری من حیث المجموع با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اکثریت آرا موافقت کرد.
کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین با پیشنهاد تصدی احمد میدری برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم موافقت کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش در این باره هم تاکید کرد: با توجه به سوابق اجرایی و علمی جناب آقای دکتر میدری و تعهد ایشان مبنی بر اجرای کامل قانون اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، در نهایت کمیسیون من حیث المجموع با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موافقت کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین از موافقت این کمیسیون با برنامههای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خبر داد و گفت که با توجه به برگزاری جلسات متعدد و قول وزیر پیشنهادی در ارائه راهکارهای عملی و اجرایی برای حل این مشکلات و ایجاد تحول، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری من حیث المجموع با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت آموزش و پرورش، با اکثریت آرا موافقت کرد.
موافقت کمیسیون بهداشت با ظفرقندی و میدری
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت موافقت کردند.
سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نوبت عصر جلسه علنی یکشنبه، ۲۸ مرداد و در جریان بررسی صلاحیت محمدرضا ظفرقندی گزارش و نظر این کمیسیون درباره گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قرائت کرد.
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین احمد میدری را هم واجد شرایط تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانستند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر روز یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان بررسی برنامه و صلاحیت احمد میدری وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارش کمیسیون متبوع خود را در این باره را قرائت کرد.
موافقت کمیسیون صنایع و معادن با ۵ وزیر پیشنهادی
رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت که این کمیسیون پس از برگزاری جلسات متعدد با وزرای پیشنهادی وزارتخانههای صمت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، دفاع، و میراث فرهنگی درنهایت هر پنج وزیر پیشنهادی موفق به کسب تأیید کمیسیون شدند و گزارش تأیید آنها به صحن مجلس ارسال شد.
وی ادامه داده که امیدواریم این وزرا با دریافت رأی اعتماد نمایندگان، بتوانند در جهت حل مسائل حوزههای مربوطه گامهای مؤثری بردارند. کمیسیون صنایع و معادن نیز به عنوان وظیفه ذاتی خود، از این وزارتخانهها حمایت کرده و در پیشبرد اهدافشان کمک خواهد کرد.
موافقت کمیسیون شوراها و امور داخلی با خطیب
کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس هم اعلام کرد که با برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات موافق است.
ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی تاکید کرد: کمیسیون در خصوص صلاحیت و انطباق برنامههای ارائه شده با اسناد بالادستی وزیر پیشنهادی اطلاعات دولت چهاردهم جناب حجت الاسلام والمسلمین خطیب، به این نتیجه رسید که ایشان از نظر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها فردی شایسته، توانمند و مطلوب جهت تصدی وزارت اطلاعات تشخیص داده شد.
مخالفت کمیسیون فرهنگی با ستار هاشمی و موافقت با عباس صالحی و صالحیامیری
کمیسیون فرهنگی مجلس با برنامهها و صلاحیت ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات مخالفت کرد.
احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: پس از بررسیهای متعدد پیرامون برنامهها و صلاحیت ستار هاشمی وزیر پیشنهادی اطلاعات و فناوری اطلاعات، صلاحیت او مورد تائید اعضای کمیسیون قرار نگرفت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از مخالفت اعضای کمیسیون فرهنگی با وزیر پیشنهادی گردشگری خبر داد.
وی افزود: اعضای کمیسیون فرهنگی همچنین با وزیر پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد و وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان موافقت کرد.
موافقت کمیسیون عمران با مالواجرد
کمیسیون عمران مجلس هم با برنامههای وزرای پیشنهادی نیرو، کشور و راه موافقت کرد.
عبدالجلال ای ری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفتوگویی درباره برنامههای فرزانه صادق مالواجرد وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت راه و شهرسازی و ارزیابی صلاحیت تخصصی وی در کمیسیون عمران مجلس گفت: وزیر پیشنهادی در جلسات کمیسیون به سوالات و ابهامات مطرح شده از سوی نمایندگان پاسخ داد و دیدگاههای خود را برای مدیریت این وزارت خانه مطرح کرد.
موافقت کمیسیون کشاورزی با قزلجه
کمیسیون کشاورزی مجلس هم پس از بررسی برنامههای نوری قزلجه، وزیر پیشنهادیِ جهاد کشاورزی، با برنامههای این گزینه معرفی شده از سوی پزشکیان موافقت کرد.
سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس از موافقت این کمیسیون را با غلامرضا نوری قزلجه، وزیر پیشنهادیِ کشاورزی خبر داد.
موافقت کمیسیون قضائی با رحیمی
کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس هم صلاحیت امینحسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری را تأیید کرد.
علی آذری سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به بررسی صلاحیت امینحسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: کمیسیون قضائی و حقوقی پس از بررسی صلاحیت، انطباق برنامههای ارائه شده وزیر پیشنهادی دادگستری دولت چهاردهم جناب آقای امین حسین رحیمی با اسناد بالادستی، ایشان را مشروط به اجرای کامل برنامهها و تعهدات اعلامی، فردی شایسته، توانمند و بسیار مطلوب جهت تصدی وزارت دادگستری تشخیص داد و اعضای این کمیسیون به اتفاق آرا، وی را برای تصدی وزارت دادگستری تأیید کردند.
کمیسیون برنامه و بودجه
کمیسیون برنامه و بودجه کمیسیونی است که به صورت اختصاصی وزرای پیشنهادی را بررسی نمیکند ولی در بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی مشارکت دارد.
منبع: فارس
نظر شما