به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از اداره ارتباطات و امور بینالملل شورای اسلامی شهر اصفهان، پیرو طرح برخی مطالب نسبت به مطالبهگری اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان بهعنوان منتخبان مردم این شهر، مواردی را به استحضار شهروندان میرساند:
«۱- سه چالش اصلی خشکی رودخانه زایندهرود و کمآبی، پدیده فرونشست و آلودگی هوا، مطالبه اصلی اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان بهعنوان نمایندگان مردم این شهر است و وضعیت نگران کننده شهر اصفهان در این موضوعات، لزوم پیگیری جدی تا حصول نتیجه اعضای شورای اسلامی شهر را رقم زده است.
۲- مطابق اصول هفتم، دوازدهم، یکصدم تا یکصد و ششم قانون اساسی و قانون اختیارات و وظایف شوراهای اسلامی شهر به ویژه بندهای ۲ و ۱۸ ماده ۸۱ این قانون، لزوم پیگیری موضوعات شهر و مطالبات مردم از دستگاههای اجرایی و نهادهای متولی، جز وظایف شوراهای اسلامی شهر است؛ در همین راستا تاکید میشود که نگرانیهای جدی اعضای شورا نسبت به وضعیت آلایندگی هوای کلانشهر اصفهان از ابتدای دوره ششم، در قالب موضوعات و جلسات متعدد پیگیری شده است و این پیگیریها محدود به زمان خاصی نیست.
۳- اختصاص بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان در بودجه شهرداری اصفهان در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به موضوعات محیط زیستی و حملونقل پاک و دو برابر شدن نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، سرعت بالای احداث خط دو قطار شهری و در آستانه به بهرهبرداری رسیدن ۸ کیلومتر و ۵ تقاطع غیرهمسطح حلقه چهارم ترافیکی، تصویب لوایح کاهش آلودگی هوا و حمایت از ساختمانهای سازگار با محیط زیست، جشن ۱۰ درصدی انرژی تجدیدپذیر و پیگیری خرید اتوبوس برقی، شاهدی بر این مدعاست که مدیریت شهری اصفهان با همه توان به دنبال انجام وظایف فراتر از قانون توسط خود و سپس مطالبهگری است؛ یاد آوری میکند سالهاست دولتهای مختلف از انجام تکالیف خود در تأمین مالی طرحهای حملونقل عمومی سر باز زدهاند و همه بار مالی ایجاد زیر ساخت و بهرهبرداری پروژههای حملونقل عمومی و احیای محیط زیست شهری بر دوش مدیریت شهری قرار گرفته است.
۴- حمایت از همه دستگاهها از رویکردهای اصلی شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره فعلی بوده است، اما رعایت حقوق و آینده مردم و شهر، خط قرمز تعاملات است؛ نگرانی اخیر اعضای شورای اسلامی شهر درباره وضعیت بحرانی آلایندگی هوای شهر و خطرات توسعه صنایع هم ناشی از گزارشها و شکایت متولیان این حوزه از جمله اداره کل محیط زیست است.
۵- مطالبی نظیر اینکه آیا مجوز زیستمحیطی طرحهای توسعه پالایشگاه اصفهان صادر شده است؟ آیا الزامات محیط زیستی برای پروژههای توسعهای صنایع و رعایت شعاع ۵۰ کیلومتر مدنظر بوده؟ و اینکه برخی موارد توسعهای صنایع، که هم آببر است و هم اثرات سو بسیاری بر شرایط جوی دارد، زمینه طرح برخی مطالبات مردم از تریبون شورای اسلامی شهر بهعنوان نمایندگان مردم بوده است.
۶- تاکید میشود مجموعه اقدامات مثبت مدیریت شهری، ماحصل تلاش و عملکرد همه اعضا و مدیران دستگاههای استان بوده و نگرانیهای اخیر، دغدغه همه دوستداران اصفهان است که ضرورت پاسخگویی به مردم درباره این سوالات به صورت جدی احساس میشود.
۷- مدیریت شهری، دیدگاه معامله سلامتی مردم شهر با دریافت عوارض آلایندگی را کاملاً مردود دانسته و از احتمال افزونخواهی و تعرض به سلامتی مردم با مداخله قدرتهای اقتصادی و سیاسی در تصمیمات مرتبط با سلامت مردم از جمله شائبه خروج صنایع آلاینده از فهرستهای آلایندگی، ابراز نگرانی میکند.
۸- معتقدیم گزارش شفاف و صادقانه به مردم، حلّال مشکلات، برطرف کننده اختلاف دیدگاهها و زمینهساز تداوم تعاملات بوده و حمایت مردمی برای حل گرههای کور و مقابله با فشار گروههای دارای قدرت را برمیانگیزاند.
لذا امید میرود همه نهادهای متولی در حوزه سلامت محیط زیست انسانی و دیگر زیستمندان این زیستبوم، با تمام توان برای تحقق جامعهای سالم در محیطی عاری از آلودگی، نهایت تلاش خود را مصروف داشته و ضمن پاسخگویی مستمر و متعهدانه، مردم را ولینعمتان و صاحبان اصلی این شهر و خود بدانیم.»
نظر شما