در بیست‌وسومین اجلاس شورای اسلامی استان چهارمحال‌وبختیاری چه گذشت؟

بیست‌وسومین اجلاس عمومی شورای اسلامی استان چهارمحال‌وبختیاری با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، بیست‌وسومین اجلاس عمومی شورای اسلامی استان با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری برگزار شد.

بهمن میری رئیس شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری، با بیان اینکه یکی از رسالت‌های شوراها، پیگیری مطالبات مردمی در شهرها و روستاهاست و شورای اسلامی استان می‌تواند به عنوان پل ارتباطی و بازوی مشورتی در کنار مدیران دستگاه‌های اجرایی عمل می‌کند، اظهار کرد: لوله‌گذاری یا جدول‌کاری جوی آب بین مزارع، لایروبی سدبندها و اختصاص اعتبار جهت تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره آب کشاورزی باید در اولویت کاری قرار گیرد.

میری با بیان کرد: بتنی کردن نهرهای آب کشاورزی و باغات، رفع مشکل تداخلی زمین‌های کشاورزان و احداث مجتمع دام سبک و سنگین در استان یک ضرورت است.

رئیس شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری خاطرنشان کرد: تغییر روش باغداری و مکانیزه کردن سبک آبیاری از حالت سنتی در باغات منجر به صرفه جویی در مصرف آب می‌شود، از این رو آموزش کشاورزان در این زمینه و اختصاص تسهیلات ویژه و بسته‌های تشویقی به کشاورزان باید در دستور کار قرار گیرد.

قاچاق چوب در شهرستان لردگان به دلیل بیکاری است

عطا الله حسین‌پور، نایب رئیس شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری در این جلسه با اشاره به توجه نکردن جهاد کشاورزی به ساخت و سازهای خارج از محدوده شهر در شهرستان لردگان اظهار کرد: ساخت و سازهایی که اخیراً در زمین‌های منابع طبیعی و بدون اخذ مجوز جهاد کشاورزی در شهرستان لردگان با هزینه‌های گزاف ساخته شده بودند، تخریب شدند که به منظور جلوگیری از هدر رفت سرمایه بهتر بود از ساخت و ساز در این اراضی جلوگیری می‌شد.

وی افزود: آبخیزداری و افزایش اعتبارات لازم برای کارهای عمرانی از جمله سرجوهای کشاورزی، کانال‌های کشاورزی، سیل بندها و توجه و حمایت ویژه از کشاورزان بخش رودشت از مورد توجه بیشتری است.

نایب رئیس شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری تاکید کرد: ایجاد و مناسب سازی جاده‌های دسترسی به مراتع کشاورزی، تأمین اعتبارات لازم برای آبیاری نوین و نظارت بیشتر بر توزیع بودجه سالانه برای مبارزه با آفت‌ها در شهرستان لردگان نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

حسین‌پور گفت: در شهر سردشت دشت مله ظرفیت خوبی برای کشاورزی دارد، از این رو توسعه باغداری، مجتمع‌های کشاورزی، گلخانه و دامداری در این دشت باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: تخصیص، تأمین و انتقال آب سردشت میلاس باعث احیا مجدد دشت میلاس و اراضی سردشت می‌شود و با احیای مجدد، حدود هزار خانوار بهره مند و حدود سه هزار هکتار اراضی مجدداً به چرخه تولید محصولات کشاورزی در قالب اراضی آبی بر می‌گردند اما اخیراً اعلام شده که این انتقال آب جهت بهره برداری در زمینه شرب در حال اجراست که باید بازنگری صورت گیرد.

نایب رئیس شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری، با اشاره به لزوم تخصیص، تأمین و انتقال آب دشت ریگ چله گاه، خاطر نشان کرد: این طرح منجر به احیای مجدد حدود پنج هزار هکتار اراضی آبی که بر اثر خشکسالی و خشک شدن منابع آبی تبدیل به دیم شدند می‌شود و با احیا آن حدود هزار و ۵۰۰ خانوار بهره‌مند خواهند شد.

حسین پور با بیان اینکه قاچاق هیزم در شهرستان لردگان به دلیل کمبود شغل است، تصریح کرد: توسعه باغات و کشت گیاهان دارویی، احداث مجتمع‌های دامپروری و گلخانه‌ها با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهرستان لردگان و کم شدن منابع آبی زیر زمینی و آب‌های سطحی و جاری منجر به کاهش مشکل بیکاری در این شهرستان می‌شود.

تکمیل زیر ساخت‌های مجتمع‌های دامداری در شهرستان فارسان تسریع شود

سید احمد هاشمی، نماینده شهرستان فارسان در شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به لزوم مرمت جاده‌های بین مزراع روستا ده چشمه، تصریح کرد: کانال‌های کشاورزی با قدمت ۲۰ سال ساخت از بالا دست ساختمان‌های این روستا عبور و موجب تخریب ۸۰ درصد منازل مسکونی شده است.
وی گفت: تکمیل بهسازی قنوات شهرستان فارسان و صدور پروانه مصرف معقول برای سر دانگ‌های هر روستا یا شهر در کلیه بخش‌ها شهرستان فارسان باید مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده شهرستان فارسان در شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری افزود: هفت هزار کیلومتر از کانال‌های انقال آب کشاورزی در شهرستان فارسان خاکی هستند که برای جلوگیری از هدر رفت آب باید به صورت بتنی شوند.

هاشمی با اشاره به مشکلات بهداشتی که سلامت مردم شهرستان فارسان را تهدید می‌کند، تصریح کرد: تکمیل زیرساخت مجتمع‌های دامداری چلیچه، فارسان، جونقان و پردنجان باید تسریع شود.

فرسایش خاک در شهرستان کوهرنگ مورد توجه قرار گیرد

جعفر عسگری حسنوند، نماینده شهرستان کوهرنگ در شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری، نیز در این جلسه اظهار کرد: اجرای طرح‌های آبرسانی در روست‌های گزستان، مورز و مازه سوخته در بخش بازفت به دلیل سرقت لوله با مشکل مواجه شده است که رفع نواقص و بهره برداری از این طرح‌ها مورد تقاضا است.

وی با بیان اینکه بهره برداری از مجتمع دامپروری دشت زرین از جمله درخواست‌های مردمی است، تاکید کرد: اعتبارات جهت مدیریت و رسیدگی به موضوع فرسایش خاک در شهرستان کوهرنگ باید افزایش یابد.

از واگذاری بی حد مرز زمین جلوگیری شود

محمود بهارلویی، نماینده شهرستان بن در شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری، پ اظهار کرد: پایین بودن سهمیه آرد توزیعی نانوایان در بخش شیدا به خصوص شهر یانچشمه مشکل ساز شده و با توجه به این‌که این شهر توریست پذیر بوده، این میزان آرد نانوایان جوابگوی نیازهای مردم نیست.

وی با اشاره به لزوم جلوگیری از واگذاری بی حد و مرز اراضی به افراد و اشخاص حقیقی و حقوقی حوزه جهاد کشاورزی بخش شیدا، تصریح کرد: به شرکت پاکبوم در شهر یانچشمه ۱۰۰ هکتار زمین واگذار شده ولی این شرکت به تعهداتش عمل نکرده، و زمین و امتیازات اخذ شده را به شخص دیگری فروخت که این شخص نیز قرار بود شهرک فوتبال ملی را در این زمین احداث کند، که با وجود اخذ تسهیلات و امتیازات باز به تعهدات عمل نشد.

قطعی برق در شهرستان خانمیرزا کشاورزان را کلافه کرده است

محمدیعقوب باقری، نماینده شهرستان خانمیرزا در شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری در این جلسه، اظهار کرد: دشت ممنوعه خانمیرزا سال‌هاست چشم انتظار انتقال آب از سد شهدای چشمه علی است که بعد از اخذ مصوبه‌های مختلف تاکنون عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.

وی با اشاره به جذب سرمایه‌گذار و تسریع در بهره برداری از شهرک صنعتی، دامپروری و گلخانه‌های شهرستان خانمیرزا افزود: این پروژه‌ها و طرح‌ها به دلیل عدم تأمین آب و نبود زیرساخت‌های لازم بلاتکلیف مانده‌اند، در صورتی که شهرستان خانمیرزا دارای زمین‌های حاصل خیز بسیاری بوده و می‌تواند مرکز تولید حبوبات کشور باشد.

نماینده شهرستان خانمیرزا در شورای اسلامی چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: همچنین اختصاص اعتبار بیشتر برای کشت‌های گلخانه‌ای در شهرستان خانمیرزا با عنایت به مصوبات سفر رئیس جمهور به استان مورد یکی از تقاضاهای مرد این شهرستان است.

یعقوبی تاکید کرد: از سال‌های گذشته تاکنون چندین مکان جهت احداث شهرک‌های دامداری و کشاورزی در نظر گرفته شده ولی بلاتکلیف مانده است.

وی خاطرنشان کرد: روزانه بیش از شش ساعت قطعی برق در شهرستان خانمیرزا وجود دارد که این موضوع باعث رنجش و بلاتکلیفی مردم و کشاورزان این شهرستان شده است.

کد خبر 781351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.