به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا یزدان پناه امروز پنجشنبه بیستوپنجم مرداد_ در نشست خبری اعضای هیئت مدیره مؤسسه خیریه شجره طیبه با اصحاب رسانه درباره شیوه پذیرش یاورخواه در این مؤسسه، اظهار کرد: معرفی بیشتر نخبگان توسط آموزش و پرورش انجام میشود، تفاهمنامه در اختیار مدیران و رؤسای ادارات قرار گرفته است تا افراد مستعد را معرفی کنند.
وی پیرامون اینکه این مؤسسه با شماره ثبت ۴۵۴۴ در سال ۱۳۸۳ با اقتباس از آیه ۲۴ سوره ابراهیم در اصفهان تأسیس شده است، افزود: معنی شجره طیبه در قرآن به درختی پر بار تشبیه شده که ریشههای آن در زمین و شاخههایش به آسمان رفته است.
مدیرعامل خیریه شجره طیبه استعدادهای درخشان اصفهان هدف این مؤسسه را حمایت از استعدادهای درخشان همچون دانشآموزان و دانشجویان مستعد که به دلیل مشکلات مالی، فوت والدین و یا آسیبهای اجتماعی توان پرداخت هزینههای تحصیلی و شکوفایی استعدادهایشان را ندارند، بیان کرد و افزود: این مؤسسه با ۲۳ شعبه در شهرستانهای استان اصفهان مشغول به فعالیت است و ثمره آن اشتغال به تحصیل نخبگان در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاهها است.
وی درباره آمار یاور خواهان مؤسسه خیریه شجره طیبه خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳۹۲ نفر با احتساب ۱۶۵ دانشجو و ۲۲۷ دانشآموز بهطور مستمر تحت حمایت هستند.
یزدانپناه پیرامون اینکه تمام فعالیت و اقدامهای مؤسسه خیریه شجره طیبه استعدادهای درخشان اصفهان از طریق هزینههای مردم نهاد تأمین میشود، بیان کرد: در حال حاضر یکهزار و ۳۰۰ خیر فعال و شش هزار خیر به صورت غیرفعال با این مؤسسه همکاری دارند و از دانش آموزان و دانشجویان نخبه حمایت میکنند.
وی با ابراز قدردانی از حمایت خیران در تشریح فعالیتهای مرکز عنوان کرد: کسب مدالهای طلا، نقره و برنز در المپیادهای علمی و ورزشی توسط نخبگان ایرانی در سطح ملی و جهانی، اشتغال به تحصیل ۲۱ دانشجوی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، ارائه خدمات مشاورهای و روانشناختی، ثبت اختراع، تأمین تمام کتابهای درسی و امکانات کمک آموزشی، حمایتهای معیشتی و رسیدگی به امور خانوادگی یاور خواهان، اشتغال به تحصیل حدود ۲۰ نفر در مقطع دکترای تخصصی PHD، گسترش شعبههای خیریه در سطح استان و راهاندازی قرضالحسنه شجره طیبه دانش به منظور ارائه تسهیلات به یاور خواهان از جمله مواردی است که در زمره فعالیتهای شجره طیبه قرار میگیرد.
مدیرعامل خیریه شجره طیبه استعدادهای درخشان اصفهان پیرامون شرایط شکلگیری این خیریه خاطر نشان کرد: افراد این خیریه از قشر فرهنگی هستند و از طریق تحلیل و پژوهش متوجه شدند تعدادی از دانشآموزان و دانشجویانی که نخبه هستند به دلیل مشکلات مالی و آسیبهای اجتماعی مجبور به ترک تحصیل شدهاند، به همین دلیل دانشآموزان را شناسایی و حمایت کردند تا به تحصیل بازگردند و از سوی دیگر خیریه شجره طیبه تمام هزینههای مربوطه را بر عهده گرفت و موازی با پدر و مادر برای ادامه تحصیل آنها تلاش کرد تا امنیت داشته باشند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه در استان اصفهان چنین خیریهای وجود ندارد، اما خیریههای عمومی هستند که تأمین لباس و غذای محرومان را بر عهده گرفتهاند و در کنار آنها خیریه دانشآموزی و دانشجویی داریم که افراد عضو آن هستند، اما خیریهای که ثبت رسمی اساسنامه آن حمایت از نخبگان دانشآموز و دانشجوی نیازمند باشد نداریم و تنها خیریهای که در کشور ثبت شده، شجره طیبه است.
یزدانپناه با بیان اینکه خیریه شجره طیبه با هدف توسعهگرایی از افراد نخبه و مستعد حمایت میکند، خاطر نشان کرد: برخی مواقع افراد مستعد و نخبهای در جامعه وجود دارند که مغفول میمانند و عدهای از آنها از چرخه تحصیل خارج میشوند که خیریهها اینجا میتوانند نقشآفرینی داشته باشند.
وی گفت: در مؤسسه خیریه شجره طیبه با انعقاد قراردادها توانستهایم افراد مستعد و نخبه را در روستاها و شهرها شناسایی کنیم و با کمکها و مساعدتهای مالی، فرهنگی، مشاورهای و اجتماعی زمینه مناسبی را برای قرار دادن این افراد روی ریل تحصیل و پیشرفت فراهم کنیم.
مدیرعامل خیریه شجره طیبه استعدادهای درخشان اصفهان پیرامون اینکه بهطور معمول براساس آمارها نخبگان دو تا سه درصد از افراد جامعه را تشکیل میدهند، ادامه داد: از این دو تا سه درصد، بخشی از آنها بیبضاعت هستند که باید به کمک آنان رفت تا استعدادشان از دست نرود.
وی با اشاره به اینکه دانشآموزان نخبه با استعدادهای درخشان از پایه هفتم براساس شرایط و آزمونهای لازم تحت حمایت مؤسسه شجره طبیه قرار خواهند گرفت، گفت: ثبتنام یاورخواه از طریق سایت انجام میشود، افراد متقاضی سه فرم پر میکنند و در مرحله بعد از آنها دعوت شده و پذیرش افراد انجام میشود.
یزدانپناه تصریح کرد: فیلترهایی برای تشخیص اینکه افراد واجد شرایط و نخبه هستند وجود دارد که یکی از آنها انجام تستهایی است، پس از آن اگر شرایط را داشتند، پذیرش شده و خدمات به آنها ارائه میشود.
وی درباره شناسایی دانشآموزان با استعدادهای درخشان و نخبه، افزود: طبق تفاهمنامهای که با اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان و کمیتهامداد داریم به سراسر استان و حتی بعضی از استانها بخشنامه شده است اگر دانشآموز و دانشجویی در مدارس شرایط خیریه که چهار شرط است را داشته باشد معرفی کنند.
مدیرعامل خیریه شجره طیبه استعدادهای درخشان اصفهان ادامه داد: هم اکنون تعداد ۹۵ نفر از دانشآموزان و دانشجویان نخبگان مؤسسه از استان چهارمحالوبختیاری و مابقی از اصفهان، سیستان و بلوچستان، کُهگیلویه و بویِراحمد تحت حمایت خیریه قرار دارند که شرط معدل، نمره قابل قبول در تستهای CPI با ضریب هوشی ۱۲۰ تا ۱۳۰ به بالا، شرکت در کارگاههای تقویت حافظه و مهمترین شروط که افراد باید از خانوادههای نیازمند باشند که در این صورت خیریه شجره طیبه وارد عمل میشود.
وی با بیان اینکه در جامعه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: مؤسسه خیریه شجره طیبه، برپایه چهار اهداف به ویژه شناسایی استعدادهای درخشان افراد واجد شرایط برای مسیریابی صحیح هدف، تقویت استعدادها مطابق با فعالیتهای نیمکره چپ و راست مغز، انتخاب رشتههای مناسب با شایستگی و قابلیت آنان، گزینش شغل طی بازار کار و از همه مهمتر تعیین و برگزیدن همسر آینده مطابق با سلامت روان را برای موفقیت نخبگان پیگیری میکند.
یزدانپناه با اشاره به اینکه تمام مددجویان خیریه این امکان را دارند که برای گذراندن امورات خود از وام قرضالحسنه بدون هیچ سودی استفاده کنند و برخی اوقات اقساط نیز توسط خیرین پرداخت میشود، افزود: مأموریت قرضالحسنه شجره طیبه در گام اول حمایت از مددجویان خیریه است، بخشی از درآمد خیریه تحتتأثیر برنامهها و از محل فعالیتهای مالی و اقتصادی قرضالحسنه اجرایی میشود.
وی پیرامون اینکه سعی شده در خیریه شجره طیبه برای زمان تحصیل و پس از آن مسیر حمایتی به منظور اشتغال افراد تحت پوشش ایجاد شود، اظهار کرد: هدف از تشکیل این مؤسسه حمایت از افراد بیبضاعتی است که با وجود ظرفیتهایی که دارند با موانعی برای تحصیل مواجه بوده و اگر بازبمانند در مسیر انحرافی قرار میگیرند.
مدیرعامل خیریه شجره طیبه استعدادهای درخشان اصفهان با بیان اینکه نخبگان میتواند جامعه را پویا، فعال و مؤثر مدیریت کنند، افزود: این قشر توانمند در جامعه تحول و تغییر ایجاد کرده و میتوانند تحولآفرین باشند، بنابراین اگر این هوش بالا به دلایل مختلف موردحمایت قرار نگیرد تبدیل به هوش سیاه و درپی آن افزایش جرم و بزهکاریها میشود.
وی ادامه داد: این مؤسسه در شهرستانهای کاشان، نجفآباد، خمینیشهر، فلاورجان، شهرضا، مبارکه، لنجان، پیربکران، شاهینشهر، گلپایگان، خوانسار، چادگان، فریدن، فریدونشهر، بوئین میاندشت، آران و بیدگل، تیران و کرون، نائین، نطنز، کوهپایه، اردستان و سمیرم شعبه دارد.
یزدانپناه خاطرنشان کرد: امید است با یاری خیرین شاهد شکوفایی استعدادهای فرزندان که به عنوان سرمایههای بزرگ کشور در اختیار ما قرار دارند، باشیم و با دستان پرمهر خیرین جهت رسیدن به قله علم و آگاهی، قدمی هر چند کوچک در راستای سرافرازی میهن عزیزمان ایران برداشته باشیم.
نظر شما