سیدسعید صفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: هدف از شکلگیری پایگاههای ملی و جهانی میراث فرهنگی در وهله اول صیانت از یکپارچگی، اصالت، تمامیت و ارزشهای برجسته آثار فرهنگی- طبیعی کشور است.
وی افزود: این پایگاهها، مأموریت دارند در چهارچوب مدیریت یکپارچه و نظاممند با بهرهمندی از ظرفیتها و توان علمی و تخصصی، ضمن ارتقای حفاظت از این آثار، زمینه ترویج و انتقال آنها به نسلهای آینده را فراهم خواهد کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان با اشاره به اینکه زنجان دارای دو پایگاه میراث ملی چهرآباد و داش کسن و یک پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه است، افزود: دو پایگاه از این سه پایگاه در شهرستان سلطانیه و یک پایگاه شهرستان زنجان قرارگرفتهاند.
وی تصریح کرد: تهیه طرح ایجاد و تأسیس دو پایگاه میراث ملی بازار بزرگ زنجان و قلعه بهستان در دستور کار این ادارهکل قرار دارد که بهزودی به ادارهکل پایگاههای وزارت میراثفرهنگی ارسال میشود.
صفوی با بیان اینکه مرمت، حفظ و نگهداری بناهای تاریخی به صورت شایسته آنگونه که باید و شاید انجام نمیگیرد، افزود: به طور مثال برای ثبت جهانی هگمتانه همدان که افتخار بزرگی برای کشور ما محسوب میشود، اعتبارات بالایی صرف شد.
وی با بیان اینکه یکی از مأموریتهای وزارت میراث فرهنگی حفظ، نگهداری و مرمت آثار تاریخی است، اضافه کرد: در دولت سیزدهم اعتبارات این حوزه به ویژه اعتبارات مرمت، چندین برابر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان ادامه داد: فقط در یک مقطع بودجه ملی ما در این بخش در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشت که این میزان افزایش غیر از اعتبارات استانی در سفرهای استانی را شامل میشد.
وی گفت: به تازگی برای مرمت بازار وکیل که یک بنای بسیار منحصر به فرد در کشور است با همکاری وزارت نفت اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان صرف شد که اقدامی مهم محسوب میشود.
نظر شما