مطالعات طرح انتقال آب دریای خزر به اردبیل ۸۵ درصد پیشرفت دارد

مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل گفت: تکمیل مطالعات طرح انتقال آب دریای خزر به اردبیل با پیشرفت ۸۵ درصد در حال انجام است و امکان انتقال با در نظر گرفتن تمام جوانب امر وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، علی حیدری اناری اظهار کرد: ما با فرسودگی کانال و هدر رفت منابع آب در کانال مغان روبه‌رو هستیم اما لاینینگ و عملیات بهسازی کانال آغاز شده به طوری که ۲۳ کیلومتر لاینینگ به انجام رسیده و ۸.۵ کیلومتر نیز در حال انجام است.

وی به هزینه‌کرد ۶۰۰ میلیارد تومانی برای لاینینگ ۸.۵ کیلومتر کانال مغان اشاره کرد و افزود: از ۱۸۰ کیلومتر کانال مغان، ۸۰ کیلومتر در مرحله اجرا است و ۱۰۰ کیلومتر باقیمانده نیز لاینینگ و بهسازی خواهد شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل در مورد سد عمارت و افتتاح این پروژه بیان کرد: سد عمارت با پیشرفت ۱۰۰ درصد افتتاح شده و ۲ درصدی که سخن از آن به میان می‌آید انتقال روستای داخل مخزن بوده که عملیات تأمین زیرساخت‌ها در محل انتقال این روستا در حال اجرا است.

حیدری اناری در ادامه با اشاره به انتقال آب از دریای خزر به دشت اردبیل یادآور شد: تکمیل مطالعات این پروژه با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال انجام است و امکان انتقال با در نظر گرفتن تمام جوانب امر وجود دارد.

وی به راه‌اندازی برج‌های آبگیر و احداث مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در شورابیل اشاره کرد و گفت: تصفیه‌خانه ۵۰۰ لیتر در ثانیه شورابیل با پیشرفت ۲۵ درصد در حال اجرا است و با تأمین ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار امیدواریم این پروژه به سرانجام برسد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای اردبیل ضرورت تأمین حقابه زیست محیطی رودخانه‌ها و حل مشکل آلودگی رودخانه قره‌سو را یادآور شد و افزود: از طریق مراجع قضائی پیگیر ورود فاضلاب به این رودخانه هستیم و امیدواریم با عنایت به حساسیت مسئله محیط زیست در این زمینه موانع و مشکلات برطرف شود.

حیدری اناری در ادامه خاطرنشان کرد: حقابه بالیقلوچایی نیز از طریق آب ورودی به شورابیل در نظر گرفته شده که با ساماندهی رودخانه بالیقلوچایی امیدواریم این آب جاری از وسط شهر اردبیل عبور کند.

وی در مورد تعدد کارخانه‌های تولید آب معدنی در اردبیل اضافه کرد: از ۳۵۰ لیتر در ثانیه ظرفیت چشمه گورگور تنها مقدار اندکی از این ظرفیت به کارخانه‌های تولید آب معدنی اختصاص یافته در حالی که ما ماهانه چهار میلیون متر مکعب مصرف آب داریم و مصرف ماهانه این کارخانه‌ها یک میلیون متر مکعب آب از گورگور است.

کد خبر 780467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.